Auringonsäteitä Nokkalan Majakalla


Pakkanen kirvoittelee poskilla ja aurinko häikäisee silmiä, se ei kuitenkaan haittaa yhtään, sillä nautin suunnattomasti näistä keväisistä ilmoista (voiko nyt jo sanoa - kevät?). Kun pimeän talven jälkeen aurinko alkaa paistamaan, niin en millään malttaisi olla hetkeäkään sisällä, ulos on päästävä: kävelemään, hiihtämään tai vain istumaan kahville kivenkoloon tai esimerkiksi yhteen lempi paikkaani kotikaupungissani eli Nokkalan majakalle.

Hiihtolomaviikolla tupa on ollut täpötäynnä, kun jäällä kulkijat poikkeavat sisään lämmittelemään, höyryävän keiton tai kahvikupposen ääreen. Tarjolla on maittava lounas keitosta salaattiin ja vähän tuhdimpaakin vaihtoehtoa, Kanniston pullat maistuvat taivaallisille kahvikupposen kanssa. Täytyy hieman kehaista tätä paikkaa, koska aina olen ollut tyytyväinen ollessani lounaalla tai kahvilla. Hyvillä mielin tälläkin kertaa, söin fenkolia ja risottoa ja serkku lohi-punajuurisalaatin - Nam! Lounaan jälkeen rantaraitilla kierros ja takaisin kahville. Hetki vierähti taas hyvässä seurassa, hyvän ruuan äärellä.

Tulevaksi viikoksi on luvattu reiluja pakkaskelejä, mutta vedä lämmin villapaita päälle ja tumput käteen ja suuntaa ulos nauttimaan kevään ensimmäisistä auringonsäteistä. Niistä saa rutkasti energiaa.

Aurinkoa päivääsi!
Mari

Kommentit

Suositut tekstit