Kevään sisustustrendit

Vuoden alku on lähtenyt vilkkaasti käyntiin ja pikku hiljaa valon lisääntyessä katse kääntyy uusiin sävyihin myös kotona. Trendiennusteita vuoden sisustustyyleistä on jo näkynyt lehtien sivuilla runsaasti ja loppuviikosta saadaan kuulumisia Tukholman Formex -messujen uutuuksista. Odotan jännityksellä.

Vaikka en olekaan uudistamassa koko kodin sisustusta trendien mukaisesti, niin poimin lehdistä pieniä elementtejä omaan kotiin, ehkä maljakko, matto tai lamppu. Kulutustottumukset muuttuvat hitaasti, ja ainakin minun pitää sulatella hetki uusia trendejä, varsinkin nyt kun siirrytään valkoisesta värikkääseen, mutta onneksi väreistä löytyy myös pehmeämpiä ja luonnonsävyjä meille, jotka emme halua räväkkää väriä kotiimme.

All photos via Pinterest
Millaisia sisustuksia sitten povataan vuodelle 2018?

Tulevat sisustustrendit lupaavat meille siis pitkästä aikaa väriä ja muotoja: seiniin, huonekaluihin ja tekstiileihin. Paljon väriä ja kaarevia muotoja. Vanhoja esineitä ja kiviä saa nyt laittaa esille trendikkäästi, niitähän minulla on ollut aina esillä joka puolella kotia. Vaikka tyyli on edelleen skandinaavisen selkeälinjaista, niin siihen tuodaan 50-luvulta kepeämpää tyyliä ja pehmeyttä sekä lisätään kodikkuutta maanläheisillä värisävyillä ja luonnonmateriaaleilla. Sekoitetaan rohkeasti eri tyylejä ja kulttuureja keskenään ja sisustus saa olla runsasta. Tyhjille valkoisille seinille tuodaan kauniita taulukollaaseja ja kodista kadonneet isot, näyttävät viherkasvit tuodaan takaisin.

All photos via Pinterest
Sametti

Viime kesän ja syksyn trendikangas sametti jatkaa voittokulkuaan ja sitä näkyy kaikkialla kauniissa väreissä: tyynyissä, verhoissa ja päiväpeitoissa. Huomasin uutta sohvaa etsiessäni sohvien keventyneet linjat, mutta toisaalta oli myös ihania löhösohvia rentoon sisustukseen ja oleiluun. Tuolien ja sohvien verhoilussa oli käytetty paljon samettia, jopa yllättävissä väreissä: sinapinkeltaista, petroolia, violettia ja puuterista vaaleanpunaista. Suomalaisten sohvissa pitkään nähdyt valkoinen ja vaaleanharmaa saavat nyt jäädä unholaan, kun beige, ruskea ja vihreä syrjäyttää tämän suomalaisille turvallisen "luottovärin".

All photos via Pinterest
Punasavi

Perinteisesti Tikkurila julkaisee joka vuodelle trendivärin. Syksyllä julkaistu vuoden 2018 väri on Ruukku, punamultaruukun terrakotta väri, jolla tuodaan kotiin lämpöä. Ruukun lisäksi vaaleammat murretut punaisen värisävyt viininpunaisesta hennon puuteriseen roosaan ovat nyt trendikkäitä. Toisaalta kansainvälinen Pantone-värijärjestelmä on valinnut violetin vuoden 2018 väriksi. Kumpi väri istuu meille suomalaisille paremmin - veikkaukseni on Ruukku.

Käsillä tekeminen on  nyt arvossaan. Hyggeily, rauhoittuminen ja luonnon läsnäolo arjessa näkyy voimakkaasti sisustuksessa ja näistä ammennetaan nyt paljon ideoita. Luonnonmateriaalit ovat vahvasti esillä: villa, tiikki, kivi, keramiikka, etenkin rouhea punasavi kaikissa muodoissaan. Vanha punasavinen, mielellään myös itsetehty, keramiikka on kovassa huudossa. Mitä rouheampi, sen parempi. Mummon 60-luvun tiikkihuonekalut kannattaa nyt kaivaa vinttien ja varastojen perukoilta esille, sillä ne ovat suurinta hittiä. Kun lähdet löytöretkelle, tarkkaile myös löytyisikö vintin perukoilta messinkisiä, punakultaisia tai kultaisia lamppuja tai kynttilänjalkoja, kaikkia metalleja voi nyt yhdistää rohkeasti toisiinsa. 

All photos via Pinterest
Nahka

Nahka on hiipinyt takasin sisustuksiin 70-luvulta. Tosin ei mikä tahansa nahka, vaan tietty konjakinsävyinen nahka. Kieltämättä sävy näyttää todella kauniille ja vetää puoleensa. Väistämättä muistot palaavat ensimmäiseen omaan kotiin hankittuun konjakinväriseen paksuun nahkasohvaan. 

Marmori

Vaalean marmorin rinnalla nähdään tänä vuonna myös punaista ja vihreää marmoria ja se yhdistetään metalliin tai samettiin. Pyöreitä marmoripöytiä metallijaloin ja pöydän reunoin, muistatko tällaisia pöytiä vuosien takaa. Löytyisikö näitä kirpputoreilta?
Ruskean paluu

Värimaailmat menevät tänä vuonna enemmän luonnolliseen suuntaan. Erityisen isona trendinä on tulossa beigen eri hiekkaiset sävyt sekä ruskea monen vuoden jälkeen. Seiniä maalataan nyt paljon beigen ja nuden sävyillä, mutta rohkea sisustaja ottaa pensseliin tummempia sävyjä, vihreää ja terrakottaa. 

Ekologisuus näkyy vahvasti sisustamisessa ja siitä ollaan erittäin kiinnostuneita. Huonekaluja etsitään kirppareilta ja huutokaupoista, tavaroita kierrätetään ja vanhoihin tavaroihin yhdistetään uusia moderneja huonekaluja. Kierrätyskeskuksesta haetaan  kaappeja, hyllyjä, tuoleja, lamppuja sekä tauluja ja ne tuunataan omaan sisustukseen ja värimaailmaan sopiviksi. Vanhoilla vöillä ja nahkatakeilla uudistetaan huonekalujen vetimiä ja lipastot maalataan omaan sisustukseen sopiviksi. Trendikästä ekoilua.

All photos via Pinterest
Hotellimaisuus

Leppoisa hyggeily näkyy sisustusvalinnoissa, sillä nyt etsitään asioita, joissa korostuu ilo ja hyvä olo, haluamme kokea uusia tunnetiloja myös kotona. Lomilta tuodaan hotellimaisuus kotiin, se näkyy laadukkaissa vuodevaatteissa ja lomamatkojen kylpylöistä haetaan ideoita omiin kotikylpylöihin, pientä luksusta arkeen. Kylpyhuoneissa panostetaan erityisesti ylellisiin suihkuihin, hanoihin ja altaisiin. Sadesuihkut ja kylpyhuoneiden purot lorisevat kodeissamme tänä vuonna.

All photos via Pinterest

Kaiken kaikkiaan trendikkäät kodit ovat persoonallisia, omistajansa näköisiä. Harrastuksia ei tarvitse piilotella kaappeihin tai varastoihin, vaan golfmailat ja lumilaudat saavat näkyä sisustuksessa. Koti saa nyt olla juuri niin rento kuin asukkaansakin.

Mitä sinä pidät uusista sisutustrendeistä?

Mari
 

Kommentit

Suositut tekstit