Tule joulu kultainen


Yksi yö jouluaatto aamuun. Kaikki jouluvalmistelut alkaa olemaan pulkassa ja pikku hiljaa valmistaudutaan aattoaamun hiljenevään tunnelmaan. Lahjat on ostettu ja ruokaostokset viimeistä silausta vaille valmiit. Riisipuuro laitetaan porisemaan aamulla hellalle, ja tietenkin yksi manteli pudotetaan puuron sekaan - kuka saa tänä vuonna mantelin? 

Joulutunnelman virittelyyn kuuluu meillä kokoontuminen takkahuoneen lattialle paketoimaan viimeiset (tällä kertaa lähes kaikki) lahjat lapsille. Perinteisesti aaton vastainen ilta venyy pitkälti yöhön pakentointihommissa. Paketointi sujuu mukavasti joulumusiikin soidessa taustalla, välissä nautitaan vähän joululta tuoksuvaa glögiä ja höpötellään joulumuistoja. Lahjat kääritään kauniisiin paketteihin ja päälle kierretään joulunauhat, sovitellaan värejä ja kirjoitellaan pakettikortteja. Valmiiksi paketoidut lahjat laitetaan kuusen alle odottamaan jouluaattoa ja -päivää, jolloin pienet lapset saavat ne jakaa saajilleen.
Lahjat jaetaan aina jouluaterian jälkeen. Perinteisiin kuuluu myös se, että istumme piirissä takkahuoneessa ja lahjojen jakajana toimii suvun pienimmäinen, ja kun kaikki lahjat on jaettu, kukin vuorollaan saa avata yhden paketin kerrallaan.

Oi, tämä on joulutunnelmaa parhaimmillaan.
Älkäähän stressatko viimeisenä päivänä.

Ihanaa, rauhaisaa joulua teille kaikille!

♡ Mari 

Kommentit

Suositut tekstit