Siirry pääsisältöön

Sisustushaaveita

Pikkuhiljaa loppu vuoden aikana on mielessä kypsynyt monia sisustusideoita kodin uudistamiseen. Tärkeimpänä ostoslistalla on uusi sohva olohuoneeseen. Nykyinen Interface Tatum on tullut tiensä päähän, palveltuaan meitä yli kymmenen vuotta, joten sohvainvestointi on väistämättä edessä pika puolin. Sohvan uudelleen päällystämistä olen tiedustellut monelta verhoojalta, mutta harmittavasti se tulee kalliimmaksi kuin uuden ostaminen. Kävimme jo syksyllä useampaan kertaan etsimässä uutta sohvaa, mutta emme löytäneet sopivaa, sitten kyllästyimme ja se jäi silloin siihen. Joulun alla kävimme Cobellossa muilla asioilla ja ihastuimme siellä Naples Lounge -kulmasohvaan, joka on riittävän suuri, hyvä istua ja se miellytti myös silmää. 

Keräsin muutamia ideakuvia huonekaluista, joita mieluusti ottaisin kotiimme. Monet näistä tuotteista on keskusteluasteella valittu, mutta käytäntö sanelee muuta. Nimittäin, ihan ensimmäinen hankinta on uusi induktiotaso, sillä tipautin lasisen puurokattilan kannen jouluaattona lieden reunalle ja poks... keittotaso halkesi. Edetään siis askel kerrallaan sisustussaralla (ellei lottovoitto yllätä) ja aloitetaan olohuoneesta. Etsinnässä on siis harmaa kulmasohva, jonka kangas on kulutusta kestävä ja jonka istumamukavuus on hyvä.
Makuuhuoneeseen kaipaan lisää säilytystilaa, yöpöydän laatikot ovat aivan täynnä tavaraa, opiskelu- ja valokuvaustarvikkeet sekä kirjat ovat sängyn alla, koreissa ja lattialla. Kaaos pitää saada järjestykseen ja kaikki tavarat siististi piiloon esimerkiksi lipastoon. Makkariin olisi myös kiva saada uusi nojatuoli, kattovalaisin, verhot ja matot. Ne eivät ole niin tärkeitä, mutta virkistäisivät huonetta kummasti. Habitare-messuilla näin Annon karvamaton ja siitä asti se on kummitellut mielessä. Elloksen Barny rustiikkinen lipasto näyttää myös kivalle, sinne saisi paljon tavaraa piiloon. Valaisimet voisin vaihtaa tyyliin sopiviin Oxford -seinävalaisimiin samalla.
Syksyllä takkahuoneen ja työhuoneen matot vaihtoivat keskenään paikkaa ja molemmat huoneet uudistuivat kivasti. Takkahuoneen telkkari (jota kukaan ei koskaan katso) ja sen alla oleva taso saisivat puolestaan lähteä ja ottaisin tilalle konjakin värisen lepakkotuolin (sen aidon), rustiikkisen pöydän, uudet verhot sekä etnisiä tauluja seinille. Työhuoneeseen laittaisin lampaantaljan nojatuolille ja muutamia uusia tyynyjä sängyn päälle. Tässä kohtaa mieheni heristelee korviaan - tyynyjä? sillä niitä on ostettu syksyn aikana jo muutamia.

Avokeittiö on ihan ok, tykkään kaapeista ja lattiasta. Suurempi remontti onkin kaappien/kaapin ovien vaihto, tai ainakin yläkaappien, koska ovet aukeavat "pomppukosketuksella", niin vuosien varrella ovien alakulmat ovat kellastuneet, muut eivät sitä ehkä huomaa, mutta omaa silmää ne häiritsevät. Lisäksi olemme suunnitelleet välitilan muutosta, joko sementillä tai laatalla. Keittiön pöydän päälle olisi kiva saada uusi lamppu ja uudet tabletit pöydälle (molempia etsitty useista paikoista), nyt vaihtelen Pentikin tabletteja (valkoiset ja mustat). Kuvassa olevat Cobellon tabletit ovat mielestäni kivan rennot ja niitä jo hypistelin käydessäni myymälässä.
Tällä hetkellä alakerran aula on koristeltu jouluvaloin, -kukin ja lyhdyin, mutta kun kerään joulun pois, niin se jää hyvin autioiksi. Syksyllä toin terassilta mustaraidallisen juuttimatonmatto aulaan, se sopii mustalle lattialle hyvin, vanha nojatuoli nuokkuu lampaantaljan alla nurkassa ja vanha pyöreä pöytä rapun pielessä. Aulan kalustaminen onkin ollut pitkään pieni ongelma, sillä en saa siitä oikein kotoisan oloista.

Millaiset uuden vuoden tuulet siellä puhaltaa?
 
Mari
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri