Vaikutanko mielipiteilläni lukijoihin?


Blogimaailmassa keskustellaan vilkkaasti blogien sisällöstä ja kuinka blogeista on tullut yhä ammattimaisempia. Se on herättänyt myös monen bloggaajan pohtimaan oman kirjoittamisen sisältöä, kuvitusta ja aiheita. Vaikka oma blogini on vielä hyvinkin nuori, niin totta kai nämä keskustelut kiinnostavat. Mitä minä voin lukijoilleni tarjota ja riittääkö mielenkiinto ja onko tässä mitään järkeä?

Omalla kohdallani kyse ei ole suurista tavoitteista, visioista tai huippublogista. Teen tätä oman leipätyöni ohella ja aikaa ei yksikertaisesti aina ole kirjoittaa, vaikka haluaisinkin. Muu elämä on myös erittäin tärkeä, enkä halua blogin vievän siitä liikaa aikaa, siksi postauksia tulee epäsäännöllisesti.

Mitä sitten ammattimaisuus on, ja millainen on hyvä ja kiinnostava blogi? Aina aiheiden löytäminen ei ole helppoa, se mikä kiinnostaa minua, ei välttämättä kiinnosta lukijoitani. Päivän selvää kuitenkin on, että kun jokin aihe on kiinnostanut lukijoita, niin kyllä se tuottaa minulle mielihyvää. Pyrin kirjoittamaan aiheista, jotka ovat pysäyttäneet minut ja etsin niistä tietoa pintaa syvemmältä.Ammattimaisuudesta olen sen sijaan kaukana. Minulla ei ole mitään koulutusta kirjoittamiseen, saatikka blogin pitämiseen, kaikki lähtee puhtaasta innostuksesta, kokeilusta ja oman itseni kehittämisestä. Olen hakannut päätä seinään moneen otteeseen, kun en saa linkkejä onnistumaan tai koodia työstettyä niin, että asettelu menee kohdilleen. Asetan elämässä haasteita itselleni ja yksi niistä on tämä blogi. Suhtaudun kirjoittamiseen välillä liiankin tunnollisesti (ainakin mieheni mielestä). Ensimmäisten kirjoitusten julkaisu oli pitkän mietinnän tulos ja melkein jänistin siitäkin. Haluan tuottaa lukijoilleni elämyksiä, tietoa, kauniita kuvia ja herätellä ajatuksilla, joita itse pohdin.

Olen kiinnostunut sisustuksesta, mutta oma koti ei tarjoa kovin paljon kirjoitusaiheita blogiin, koska uudistaminen ei ole jatkuvasti mahdollista. En myöskään halua esitellä viimeisen päälle stailattuja huoneita, vaan asiat ovat sellaisia kun arjessa oikeasti ovat. Kesällä touhuan paljon pihalla, mutta piha hiljenee talviaikaan. Käsityöt ovat vuoden läpi aina ajankohtaisia, samoin oma terveys ja hyvinvointi, se on ollut minulle aina erittäin tärkeää. Luen myös paljon näihin aiheisiin liittyviä kirjoja ja lehtiä ja niistä ammennan myös vinkkejä aiheisiin, joista kirjoitan. Seuraan itse montaa hyvin ammattimaista blogia, mutta omat taitoni eivät sellaiseen riitä.

Mitä mieltä sinä olet blogien ammattimaisuudesta, onko se hyvä vai huono asia?

Kiitos, että olet siellä!
 
♡ Mari  

Kommentit

Suositut tekstit