Siirry pääsisältöön

Itsenäisyyspäivän korut

Mitä sinulle merkitsee suomalaisuus? Ihan pian saamme juhlia satavuotiasta Suomea - itsenäisyyttä. Monelle mielikuva Suomesta on: järvimaisema, lumi, viljapellot ja sininen taivas, suomalaisista tulee ensimmäisenä mieleen sisu ja hiljaiset, vähän puhuvat ihmiset.

Iso hatunnosto sotaveteraaneille ja sodassa olleille miehille sekä Lotille kotirintamalla. Arjessa tämä kaikki unohtuu, mutta nousee enemmän ajatuksiin aina itsenäisyyspäivän lähestyessä. Kansamme on vielä nuori ja kansallistunne on vahvistunut pikkuhiljaa ja identiteetti löytynyt. Eino Leinon runoista huokuu vahva suomalaisuus ja pidän niiden rytmistä ja ajatuksista.

Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä tänä vuonna? Onko tiedossa tavanomaista suuremmat juhlat ja odottaako juhla-asusi jo valmiina? Jos kaipaat asuasi viimeistelemään kauniin korun, niin lue alta lisää kuvien koruista ja miten niitä voit tilalta itsellesi. Voit myös jättää kommentin alle, niin toimitan sen perille.

Kuvasin ihanan aurinkoisen Annikan kanssa hänen käsityönä valmistamia upeita kaula- ja rannekoruja sekä sormuksia, mielessämme oli Suomen itsenäisyys ja sini-valkoinen Suomi.

Annikan tarina on ihastuttava. Kaikki alkoi hänen kertomansa mukaan näin: "Minulla oli kaunis kaulakoru kaulassa, joka harmikseni katkesi yllättäen rappukäytävässä. Koska koru oli erityisen kaunis, niin ei auttanut muu kuin kerätä kaikki helmet talteen ja yrittää pujottaa ne uudelleen nauhaksi."

Mielenkiinto koruihin alkoi omasta kaulakorusta ja tietoa helmienpunonnasta täytyi lähteä etsimään lisää kirjaston kirjoista. Monta kirjaa löytyi ja niitä selatessa innostus vain kasvoi. Seuraava vaihe oli, mennä etsimään korujen valmistuksessa tarvittavia välineitä kirja kainalossa. Harrastus vei pian mukanaan ja Intia matkalta tuliaisina tuli kasa helmiä ja seuraavalta matkalta vielä enemmän. 
Nyt koruvarasto on laajentunut valtavaksi valikoimaksi ja sinäkin voit tilata koruja Taitomaa -nettikaupasta hakusanalla Annikka, tai Facebookista > Annikka koru.
Korut valmistetaan täysin käsityönä ja niitä valmistuu aina vain yksi kappale kutakin. Ajatus on koruissa etusijalla, kauniiden helmien yhdistely toisiinsa on palkitsevaa visualistille ja vaihtoehtoja on loputtomasti. Laadukkaat  aidot ja viljellyt helmet, lasihelmet ja kristallit kimaltelevat toinen toistaan kauniimmin helminahoissa ja rannekoruissa, pientä lisämaustetta tuo kivat höyhen ja sydänamuletit.Annikan koruilla tehdään myös hyväntekeväisyyttä. Annikka oli nimittäin mukana Kävele naiselle ammatti -hyväntekeväisyystapahtumassa ja korumyynnin tuotosta iso osa meni Naisten Pankin rahankeräykseen. Kerätyillä rahoilla kehitysmaiden naiset saavat mahdollisuuden nousta köyhyydestä, perheet saavat leivän ja pankki tulee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Työtä on tehty jo upeat 10 vuotta.

Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin Annikan tapaat koruineen Kirkkonummella 16.12.2017 Käsityöläisten joulumyyjäisissä Kirsikassa. Tästä lisää tuonnempana.

Ihanaa viikonloppua!
♡ Mari 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri