Itsenäisyyspäivän korut

Mitä sinulle merkitsee suomalaisuus? Ihan pian saamme juhlia satavuotiasta Suomea - itsenäisyyttä. Monelle mielikuva Suomesta on: järvimaisema, lumi, viljapellot ja sininen taivas, suomalaisista tulee ensimmäisenä mieleen sisu ja hiljaiset, vähän puhuvat ihmiset.

Iso hatunnosto sotaveteraaneille ja sodassa olleille miehille sekä Lotille kotirintamalla. Arjessa tämä kaikki unohtuu, mutta nousee enemmän ajatuksiin aina itsenäisyyspäivän lähestyessä. Kansamme on vielä nuori ja kansallistunne on vahvistunut pikkuhiljaa ja identiteetti löytynyt. Eino Leinon runoista huokuu vahva suomalaisuus ja pidän niiden rytmistä ja ajatuksista.

Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä tänä vuonna? Onko tiedossa tavanomaista suuremmat juhlat ja odottaako juhla-asusi jo valmiina? Jos kaipaat asuasi viimeistelemään kauniin korun, niin lue alta lisää kuvien koruista ja miten niitä voit tilalta itsellesi. Voit myös jättää kommentin alle, niin toimitan sen perille.

Kuvasin ihanan aurinkoisen Annikan kanssa hänen käsityönä valmistamia upeita kaula- ja rannekoruja sekä sormuksia, mielessämme oli Suomen itsenäisyys ja sini-valkoinen Suomi.

Annikan tarina on ihastuttava. Kaikki alkoi hänen kertomansa mukaan näin: "Minulla oli kaunis kaulakoru kaulassa, joka harmikseni katkesi yllättäen rappukäytävässä. Koska koru oli erityisen kaunis, niin ei auttanut muu kuin kerätä kaikki helmet talteen ja yrittää pujottaa ne uudelleen nauhaksi."

Mielenkiinto koruihin alkoi omasta kaulakorusta ja tietoa helmienpunonnasta täytyi lähteä etsimään lisää kirjaston kirjoista. Monta kirjaa löytyi ja niitä selatessa innostus vain kasvoi. Seuraava vaihe oli, mennä etsimään korujen valmistuksessa tarvittavia välineitä kirja kainalossa. Harrastus vei pian mukanaan ja Intia matkalta tuliaisina tuli kasa helmiä ja seuraavalta matkalta vielä enemmän. 
Nyt koruvarasto on laajentunut valtavaksi valikoimaksi ja sinäkin voit tilata koruja Taitomaa -nettikaupasta hakusanalla Annikka, tai Facebookista > Annikka koru.
Korut valmistetaan täysin käsityönä ja niitä valmistuu aina vain yksi kappale kutakin. Ajatus on koruissa etusijalla, kauniiden helmien yhdistely toisiinsa on palkitsevaa visualistille ja vaihtoehtoja on loputtomasti. Laadukkaat  aidot ja viljellyt helmet, lasihelmet ja kristallit kimaltelevat toinen toistaan kauniimmin helminahoissa ja rannekoruissa, pientä lisämaustetta tuo kivat höyhen ja sydänamuletit.Annikan koruilla tehdään myös hyväntekeväisyyttä. Annikka oli nimittäin mukana Kävele naiselle ammatti -hyväntekeväisyystapahtumassa ja korumyynnin tuotosta iso osa meni Naisten Pankin rahankeräykseen. Kerätyillä rahoilla kehitysmaiden naiset saavat mahdollisuuden nousta köyhyydestä, perheet saavat leivän ja pankki tulee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Työtä on tehty jo upeat 10 vuotta.

Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin Annikan tapaat koruineen Kirkkonummella 16.12.2017 Käsityöläisten joulumyyjäisissä Kirsikassa. Tästä lisää tuonnempana.

Ihanaa viikonloppua!
♡ Mari 

Kommentit

Suositut tekstit