Siirry pääsisältöön

Black Friday

Musta perjantai on rantautunut tänä vuonna rytinällä Suomeen. Avaanpa minkä lehden tahansa, niin mustat mainokset täyttävät lehtien sivut ja verkkokauppojen mainokset pomppivat netissä ruudulle. Alennukset toki ovat huomattavampia, kuin aikaisempina vuosina ja lähes kaikki kauppiaat ovat lähteneet mukaan mainostamaan Black Fridayta.


Black Friday on kiitospäivän jälkeinen päivä, joka aloittaa joulusesongin näyttävästi Amerikassa. Se on vuoden suurin ostospäivä ja tuotteita myydään huimasti alennettuun hintaa. Kaupat avataan jo aikaisin aamulla ja ovat auki myöhäiseen iltaan, jopa läpi yön ja amerikkalaiset ostavat hurmiossa joululahjoja toisilleen ja itselleen. Nyt tämä villitys on täällä meillä täydessä vauhdissa.

Kuulin eilen myös tarinan, miten Back Friday on saanut alkunsa kirjanpidosta eli kun tappiot merkittiin kirjanpitoon punaisella ja voitot mustalla ja joulumyynti alkoi kiitospäivän jälkeen vilkastua niin siitä eteenpäin kirjanpito näytti mustaa. Amerikkalaiset eivät tyydy mustana perjantaina pelkästään pieniin ostoksiin, vaan Black Fridayn tarjoukset koskevat myös elektroniikkaa ja muita kalliimpia tuotteita. Ihmiset jonottavat tuntikausia, jotta saavat haluamansa tuotteen.

Meillä joulumyynti on alkanut veronpalautusten maksupäivänä tai viimeistään joulukuun 10. päivä. Nyt Black Friday on aikaistanut sesongin alkua lähes parilla viikolla. Joulumyynti on edelleen kaupoille tärkein sesonki vuodessa ja näin näyttävät kampanjoinnit tuovat siihen varmasti vipinää. Ehkä suomalaisilla on tänä vuonna myös hieman luottavaisempi olo talouteensa, kuin muutamana aikaisempana vuonna.

Black Friday on joka paikassa. Eilen minulle tarjottiin jopa mustaa munkkia päiväkahvilla, salmiakkikuorrutteella päällystettyä berliinimunkkia. Kuinkahan musta tästä perjantaista tulee? Jäänpä sitä uteliaana odottamaan. Ainakin tiedossa on seminaaripäivä Jätkäsaaren upeassa Clarion hotellissa, jossa toivon mukaan saan jotain muuta kuin mustaa ruokaa.


Mitä perjantai tuo sinulle tullessaan?

♡ Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t