Black Friday

Musta perjantai on rantautunut tänä vuonna rytinällä Suomeen. Avaanpa minkä lehden tahansa, niin mustat mainokset täyttävät lehtien sivut ja verkkokauppojen mainokset pomppivat netissä ruudulle. Alennukset toki ovat huomattavampia, kuin aikaisempina vuosina ja lähes kaikki kauppiaat ovat lähteneet mukaan mainostamaan Black Fridayta.


Black Friday on kiitospäivän jälkeinen päivä, joka aloittaa joulusesongin näyttävästi Amerikassa. Se on vuoden suurin ostospäivä ja tuotteita myydään huimasti alennettuun hintaa. Kaupat avataan jo aikaisin aamulla ja ovat auki myöhäiseen iltaan, jopa läpi yön ja amerikkalaiset ostavat hurmiossa joululahjoja toisilleen ja itselleen. Nyt tämä villitys on täällä meillä täydessä vauhdissa.

Kuulin eilen myös tarinan, miten Back Friday on saanut alkunsa kirjanpidosta eli kun tappiot merkittiin kirjanpitoon punaisella ja voitot mustalla ja joulumyynti alkoi kiitospäivän jälkeen vilkastua niin siitä eteenpäin kirjanpito näytti mustaa. Amerikkalaiset eivät tyydy mustana perjantaina pelkästään pieniin ostoksiin, vaan Black Fridayn tarjoukset koskevat myös elektroniikkaa ja muita kalliimpia tuotteita. Ihmiset jonottavat tuntikausia, jotta saavat haluamansa tuotteen.

Meillä joulumyynti on alkanut veronpalautusten maksupäivänä tai viimeistään joulukuun 10. päivä. Nyt Black Friday on aikaistanut sesongin alkua lähes parilla viikolla. Joulumyynti on edelleen kaupoille tärkein sesonki vuodessa ja näin näyttävät kampanjoinnit tuovat siihen varmasti vipinää. Ehkä suomalaisilla on tänä vuonna myös hieman luottavaisempi olo talouteensa, kuin muutamana aikaisempana vuonna.

Black Friday on joka paikassa. Eilen minulle tarjottiin jopa mustaa munkkia päiväkahvilla, salmiakkikuorrutteella päällystettyä berliinimunkkia. Kuinkahan musta tästä perjantaista tulee? Jäänpä sitä uteliaana odottamaan. Ainakin tiedossa on seminaaripäivä Jätkäsaaren upeassa Clarion hotellissa, jossa toivon mukaan saan jotain muuta kuin mustaa ruokaa.


Mitä perjantai tuo sinulle tullessaan?

♡ Mari

Kommentit

Suositut tekstit