Siirry pääsisältöön

Tyytyväisyys on elämän onni
Mitä on onni? Ehkä tyytyväisyyttä omaa elämää kohtaan, sen kaikkia osa-alueita. Onni on subjektiivinen näkemys omasta tyytyväisyydestä ja onnistumisesta elämässä. Tunne, että elämä on hyvää. Onni liittyy usein pieneen hetkeen elämässä, se ei ole koko ajan läsnä. Onni tulee hyökyaallon lailla ja se värähtelee sydämessä.

Tyytyväisyys ja oman itsensä hyväksyminen, sellaisena kuin on, niin sisäisesti kuin ulkoisesti vaikuttaa onnellisuuteen. Tasapainoinen ihminen elää itseään varten, välittämättä siitä mitä muut hänestä ajattelevat. Työrooli ja kotirooli saattavat poiketa toisistaan paljon ja on tärkeää, että molemmissa rooleissa voi olla oma itsensä, ilman ulkopuolisia paineita tai esittämistä.Katri Syvärinen esittää kirjassaan Löydä elämän taika mielenkiintoisen valmennuskysymyksen: "Mitä tavoittelisit elämässäsi tai mitä haluaisit tehdä, jos kukaan ei koskaan saisi tietää saavutuksestasi etkä voisi kertoa tekemisistäsi kenellekään?" Mitä sinä vastaat? Veikkaan, että moni teko jäisi tekemättä ja ostos hankkimatta, jos se ei olisi muiden näkyvissä.

Sosiaalisessa mediassa esitellään tekemisiä ja hankintoja. Niin  teen minäkin, mutta onko sillä merkitystä elämässä? Miksi julkaisen kuvan haravoidusta pihasta tai retkestäni Nuuksion metsissä? Omalla kohdallani siinä on kysymys onnellisten hetkien jakamisesta ja tyytyväisyydestä, mutta taitaa siinä olla myös jotain muutakin. Myös tämä blogin kirjoittaminen on osa yksityisyyden jakamista, mutta kirjoitan tätä myös itseäni varten. Pään sisällä ajatukset pyörivät välillä vuoristorataa, mutta kun kirjoitan ne tänne, niin saan ne pois sisältäni järjestykseen - tosin en aina kokonaan. Välillä tekee myös mieli jakaa onnistunut ruokaohje, itse tehty käsityö tai jokin muu mukava juttu.

Entisaikoina tartuttiin puhelimeen ja kilautettiin kaverille: Hei, arvaa missä olin tänään, haluatko kuulla? Tänä päivänä asiat syötetään kysymättä ystävillemme ja somekavereillemme.


Onnellisuuden tunne heijastaa elämän aikana koettuja asioita ja miten ihmistä on koko elämän varrella kohdeltu, onko häntä arvostettu vai onko aina lytätty. Sanotaan, että vaikeudet vahvistavat, mutta ne antavat myös elämän onnellisuudelle perspektiiviä ja pienistä hetkistä voi tulla äärimmäisen tärkeitä vaikeuksien jälkeen. Tarvitaan luottamusta, kiitollisuutta sekä uskallusta luottaa elämään. Avointa sydäntä sekä valintoja - niitähän elämä on täynnä, joka päivä, joka hetki ja valinnan voi tehdä jokainen ihan itse, ei kukaan muu.

Valintani oli lähteä sunnuntai aamuna ulos meren rannalle näihin upeisiin maisemiin, se saa minut tuntemaan itseni onnelliseksi.

Tyytyväisyys taitaa siis olla elämän onni!

Mikä tekee sinut onnelliseksi?
♡ Mari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri