Tyytyväisyys on elämän onni
Mitä on onni? Ehkä tyytyväisyyttä omaa elämää kohtaan, sen kaikkia osa-alueita. Onni on subjektiivinen näkemys omasta tyytyväisyydestä ja onnistumisesta elämässä. Tunne, että elämä on hyvää. Onni liittyy usein pieneen hetkeen elämässä, se ei ole koko ajan läsnä. Onni tulee hyökyaallon lailla ja se värähtelee sydämessä.

Tyytyväisyys ja oman itsensä hyväksyminen, sellaisena kuin on, niin sisäisesti kuin ulkoisesti vaikuttaa onnellisuuteen. Tasapainoinen ihminen elää itseään varten, välittämättä siitä mitä muut hänestä ajattelevat. Työrooli ja kotirooli saattavat poiketa toisistaan paljon ja on tärkeää, että molemmissa rooleissa voi olla oma itsensä, ilman ulkopuolisia paineita tai esittämistä.Katri Syvärinen esittää kirjassaan Löydä elämän taika mielenkiintoisen valmennuskysymyksen: "Mitä tavoittelisit elämässäsi tai mitä haluaisit tehdä, jos kukaan ei koskaan saisi tietää saavutuksestasi etkä voisi kertoa tekemisistäsi kenellekään?" Mitä sinä vastaat? Veikkaan, että moni teko jäisi tekemättä ja ostos hankkimatta, jos se ei olisi muiden näkyvissä.

Sosiaalisessa mediassa esitellään tekemisiä ja hankintoja. Niin  teen minäkin, mutta onko sillä merkitystä elämässä? Miksi julkaisen kuvan haravoidusta pihasta tai retkestäni Nuuksion metsissä? Omalla kohdallani siinä on kysymys onnellisten hetkien jakamisesta ja tyytyväisyydestä, mutta taitaa siinä olla myös jotain muutakin. Myös tämä blogin kirjoittaminen on osa yksityisyyden jakamista, mutta kirjoitan tätä myös itseäni varten. Pään sisällä ajatukset pyörivät välillä vuoristorataa, mutta kun kirjoitan ne tänne, niin saan ne pois sisältäni järjestykseen - tosin en aina kokonaan. Välillä tekee myös mieli jakaa onnistunut ruokaohje, itse tehty käsityö tai jokin muu mukava juttu.

Entisaikoina tartuttiin puhelimeen ja kilautettiin kaverille: Hei, arvaa missä olin tänään, haluatko kuulla? Tänä päivänä asiat syötetään kysymättä ystävillemme ja somekavereillemme.


Onnellisuuden tunne heijastaa elämän aikana koettuja asioita ja miten ihmistä on koko elämän varrella kohdeltu, onko häntä arvostettu vai onko aina lytätty. Sanotaan, että vaikeudet vahvistavat, mutta ne antavat myös elämän onnellisuudelle perspektiiviä ja pienistä hetkistä voi tulla äärimmäisen tärkeitä vaikeuksien jälkeen. Tarvitaan luottamusta, kiitollisuutta sekä uskallusta luottaa elämään. Avointa sydäntä sekä valintoja - niitähän elämä on täynnä, joka päivä, joka hetki ja valinnan voi tehdä jokainen ihan itse, ei kukaan muu.

Valintani oli lähteä sunnuntai aamuna ulos meren rannalle näihin upeisiin maisemiin, se saa minut tuntemaan itseni onnelliseksi.

Tyytyväisyys taitaa siis olla elämän onni!

Mikä tekee sinut onnelliseksi?
♡ Mari


Kommentit

Suositut tekstit