Khanom - Koh Samui - Bangkok


Näin sateisena syyspäivänä ajattelin lähteä muistelumatkalle Khanomiin, Koh Samuille ja Bangkokiin. Khanom on Siaminlahden rannalla Thaimaan itärannikolla sijaitseva todella rauhallinen pieni kalastajakylä, jota turismi ei ole vielä pilannut. Ihanteellinen paikka täydelliseen rauhoittumiseen ja kiireettömään lomaan.

Khanomissa voit kävellä paljan jaloin pitkin yhdeksän kilometriä pitkää valkoista hiekkarantaa tapaamatta ainuttakaan ihmistä. Tämä koskematon rantakohde on ainutlaatuinen, luonto ja maisemat ovat upeat ja trooppinen vehreys tulvii joka puolelta. Paras tapa tutustua paikkaan on vuokrata mopo, jolla pääsee kylän keskustaan ja vuorille vesiputouksia ihailemaan. Varsinaisia nähtävyyksiä ei Khanomissa ole.

Aitoa thaimaalaista elämää tapaa hiljaisilla kaduilla ja kylässä. Voit istua paikallisten asukkaiden kanssa yksinkertaisessa ravintolassa nauttien perinteisestä thaimaalaisesta ruuasta, tätä ei kovin monessa turistipaikassa voi tehdä. Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja auttavaisia, eivätkä he ole vielä kyllästyneet turisteihin.

Aava Spa Resort on suomaispariskunnan perustama kylpylähotelli Nada Beachilla. Hotellin suunnittelusta vastasivat suomalaiset suunnittelijat ja siksi kodikkaissa huoneissa aistii modernin skandinaavisen tyylin vehreän luonnon ympäröimänä. Huoneissamme on hyvä sänky, terassi ja peroonallinen suihkuhuone luonnonkivilattioineen. Hotellivieraat ovat kuitenkin enimmäkseen ulkomaalaisia tai thaimaalaisia matkailijoita. Kaikki Villat sijoittuvat meren läheisyyteen ja isommista Villoista on upea merinäköala.

Mustat puukäytävät johdattavat rannalle, ravintolaan ja spahan. Spasta kantautuu rauhoittava musiikki ja hemmottelussa unohtuu kiire, jännitys ja muu elämän meno. Vaivun nirvanaan tuoksujen piirittämässä rauhallisessa ilmapiirissä, kun pehmeät kädet hierovat kipeää niskaani.

Aavan Aalto- ravintolassa voi nauttia aasialaista ruokaa tai vaikka pizzaa. Ruoka on erinomaista ja annoksen saa päivällä rannan aurinkotuoliin palmunlehteen käärittynä. Aamiaisella tarjolla on monia thaimaalaisia herkkuja, joista voi valita annoksen oman mieltymyksen mukaan - annokset valmistetaan juuri sinulle. Illallisella voi istua viihtyisässä ravintolassa kuunnellen aaltojen kohinaa ja luonnon ääniä ja jos kaipaa vaihtelua, niin muutaman kilometrin päässä Nai Phlaon rannalla sijaitsee Khanom Hill Resort -hotelli pienen kukkulan laella, jonka ruoka on myös erinomaisen herkullista. Ystävällinen hotellin omistaja nouti meidät autollaan Aavasta illalliselle ja palautti illallisen päätteeksi meidät nukkumaan, matkalla saimme myös monta hyvää vinkkiä matkallemme.

Vaaleanpunaiset delfiinit ovat Khanomin rantojen erikoisuus. Niitä voi nähdä Khanomin lisäksi ainoastaan Kiinassa. Lähdimme retkelle kylän toiselta puolen alkeellisella kalastusveneellä ja innokkaina odottelimme vaaleanpunaisten delfiinien näkemistä. Hetken aikaa merellä seilattuamme uteliaisuutemme palkittiin vaalenpunaisella parvella. Samalla retkellä poikkesimme vielä saarella, jossa Buddhan patsas suojeli aikoinaan merenkävijöitä.

Kun olimme levänneet ja karistaneet kaiken kiireen pois itsestämme lähdimme lautalla trendikkäälle Koh Samuille, jossa hiljaisuus muuttuu hälinään ja liikenteen vilskeeseen. Lyhyen lauttamatkan jälkeen tunnelma muuttuu aivan toisenlaiseksi. Täällä katsottavaa ja harrastusmahdollisuuksia on enemmän: vesiurheilua, retkiä ja vauhdikasta yöelämää. Suosituin Chawengin valkohiekkainen ranta täyttyi ihmisistä heti aamusta ja Lamai -ranta houkutteli nuorisoa. Kultainen Buddha patsas ja vesiputoukset ovat suosittuja turistinähtävyyksiä. 

Tamarind Springs Suratthanissa on käymisen arvoinen trooppinen spa. Tällä voi viettää kokonaisen päivän hellien itseään. Puut, kasvit, kivet ja virtaava vesi rauhoittaa niin henkisesti kuin fyysisesti. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Kylpylän vastaanotossa saimme sarong huivin, joka solmittiin vartalon suojaksi. Kaikki tavarat ja vaatteet jätetään vastaanottoon ja meidät toivotettiin näillä sanoilla tervetulleeksi.
 
There is a calmness to a life lived
in gratitude, a quiet joy.
Sometimes you need a break in
a beautiful place to figure
everything out.
Nautittuamme aluksi teen bambumajassa, pääsimme astumaan itse kylpylään. Vehreät palmut ja jykevät graniittikalliot reunustivat luonnon helmassa olevaa kylpylää - taivas kattona ja valtavat graniittilohkareet seinäminä. 
 
Kalliolohkareitten sisään on rakennettu kaksi höyrysaunaa, josta voi pulahtaa pieneen viileään luonnonvesialtaaseen tai ennen sitä voi kuoria ihon kahvi-, kookos- tai yrttiseoksella. Puu- ja kivipolut ohjaavat kylpijää vesialtaalta ja yrttihöyrysaunalta toiselle. Yrttien tuoksu huumaa ja rentous valtaa mielen - mielessä pyörii vain, mitä ihanaa seuraavaksi.

Kylpykierroksen jälkeen, täysin pehmenneinä ja rentoutuneina, istahdamme nauttimaan valitsemaamme teetä ja pientä välipalaa bambutarjottimelta. Pieni hetki  ihaillen kylpylän vehreyttä. Tässä vaiheessa olimme saaneet kokea vasta puolet päivän nautinnosta. Välipalan jälkeen kiipeämme kapeita portaita pitkin korkealle kukkulan laella olevaan bambumajaan ja antaudumme lähes kolmen tunnin kokonaisvaltaiseen hierontaan.  Sitruunaruoho tuoksuu ilmassa ja hymyilevä thaimaalaisnainen ottaa minut hierontakäsittelyyn - päästä varpaisiin. Tämä on paratiisi!
Koh Samuilta matkamme jatkui vielä muutamaksi päiväksi Bangkokiin, jossa kuumuus ja hälinä vain lisääntyi. Jokilaiva kuljetti meidät päivittäin hotellilta kaupungin keskustaan ja yhtenä iltana lähdimme Tuk-Tukilla  keskiyön ruokakierrokselle tutustumaan aitoihin thaimaalaisiin katukeittiöihin. Opas ohjaa meidät ruokapaikkaan, jossa saa kaupungin parhaan Phat Thain ja annokset valmistuvat kadulla silmiemme edessä hetkessä. Todella herkullista! Neljä ruokapaikkaa samana iltana, uusia makuja, Buddha Tempeli ja valtava kukkatori. Mieleenpainuva kokemus.

Millaisia matkamuistoja sinulla on?
 ♡  Mari


 Kommentit

Suositut tekstit