Kansallinen korvapuustipäivä
Heipä hei! Tänään syödään pullaa. Eikä mitä tahansa pullaa, vaan korvapuusteja, korvareita, kanelipullia... Mielipiteet parhaasta pullasta vaihtelevat, mutta eiköhän korvapuusti maistu jokaiselle. Kunnolla kanelia välissä ja mehevä taikina, voita säästelemättä.

Korvapuusti voi olla monen muotoinen, vaikka se oikeaoppinen on rullasta kolmioksi leikattu ja päältä painettu malli. Aloittelija voi leikata rullasta viipaleita ja paistaa pullakiekkoja joko paperivuoassa tai ilman sekä koristella pullat tai jättää ilman. Vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. Maku on tärkein!
 
Leivotko kanssani tänään makoisat korvapuustit ja nauti lämpimät pullat hyvällä omallatunnolla. Minä ainakin laitan pullataikinan nousemaan.

Korvapuustit
Perustaikinaan tarvitset:
 
½ l punaista maitoa
2 kananmunaa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
200 g voita
2 dl sokeria (voit käyttää ruoko- tai intiaanisokeria)
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja

Väliin:
noin 100 g voita, ceyloninkanelia, tummaa sokeria, mantelimassaa (maltillisesti sokeria, jos käytät mantelimassaa)
 
Päälle:
kananmuna
raesokeria tai tomusokeria

Tee taikina näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi, niin että saat taikinaan sitkon. Alusta loput jauhot taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kun jauhoja on pari dl jäljellä lisää pehmeä voi. Lisää loput jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi. Ripottele päälle hieman jauhoja.

Kommentit

Suositut tekstit