Kansallinen korvapuustipäivä
Heipä hei! Tänään syödään pullaa. Eikä mitä tahansa pullaa, vaan korvapuusteja, korvareita, kanelipullia... Mielipiteet parhaasta pullasta vaihtelevat, mutta eiköhän korvapuusti maistu jokaiselle. Kunnolla kanelia välissä ja mehevä taikina, voita säästelemättä.
Korvapuusti voi olla monen muotoinen, vaikka se oikeaoppinen on rullasta kolmioksi leikattu ja päältä painettu malli. Aloittelija voi leikata rullasta viipaleita ja paistaa pullakiekkoja joko paperivuoassa tai ilman sekä koristella pullat tai jättää ilman. Vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. Maku on tärkein!
Leivotko kanssani tänään makoisat korvapuustit ja nauti lämpimät pullat hyvällä omallatunnolla. Minä ainakin laitan pullataikinan nousemaan.
Perustaikinaan tarvitset:
½ l punaista maitoa
2 kananmunaa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
200 g voita
2 dl sokeria (voit käyttää ruoko- tai intiaanisokeria)
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
Väliin:
noin 100 g voita, ceyloninkanelia, tummaa sokeria, mantelimassaa (maltillisesti sokeria, jos käytät mantelimassaa)
Päälle:
kananmuna
raesokeria tai tomusokeria
Tee taikina näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi, niin että saat taikinaan sitkon. Alusta loput jauhot taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kun jauhoja on pari dl jäljellä lisää pehmeä voi. Lisää loput jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi. Ripottele päälle hieman jauhoja.
Laita liinan alle kohoamaan vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kaksinkertainen, jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä isot levyt. Levitä levylle ensi pehmeä voi ja ripottele pinnalle kaneli ja sokeri sekä mantelimassa raasteena. Kääri rullalle ja leikkaa kolmikulmioiksi. Nosta pala pystyyn ja paina etusormilla pullan keskeltä leikkaussuunta itseesi pain. Kohota pullat.
Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Voit koristella pullat myös paistamisen jälkeen tomusokerilla, jätä silloin voitelun yhteydessä raesokeri pois. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Jos maltat, anna pullien jäähtyä hieman ja keitä sillä aikaa maitokahvit tai tarjoa pullat kylmän maidon kanssa. (PS.Tuli muutama voisilmäpullakin, kun ne ovat miehen herkkua).
Hyvää korvapuustipäivää ystäväni!
♡ Mari
Kommentit
Lähetä kommentti
Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.