Bambua päälle ja ulos

Ahkera lenkkeilijä ja ulkoilija varustautuu hyvissä ajoin syksyn kylmeneviin ilmoihin. Syyskuussa saimme nauttia aurinkoisista päivistä ja lämpö helli meitä, toisin kuin kesällä. Lokakuuhun siirryttäessä ilmat ovat muuttuneet sateisemmiksi ja koleammiksi ja kohta yöpakkaset ovat täällä. Sitä ennen on aika katsastaa lenkkipukeutumista.

Tärkein asia on, että aluskerrasto on kosteutta siirtävää materiaalia ja päällimmäisenä on tuulta pitävä materiaali ja kuten kaikki varmasti tietävät kerrospukeutuminen on lenkkeilyn a ja o.  Puuvillapaidalla ei lenkillä pärjää, koska paita kostuu ja kylmyys siirtyy selkään. Yhtä ainoaa oikeaa ohjetta ei lenkkeilijälle kuitenkaan ole, koska ihmisten lämmönsäätelykyky ja kylmän kokeminen on yksilöllistä. Pukeutuminen tulee tehdä omien tuntemusten ja mieltymysten mukaan. Kokemuksen mukaan ottaisin mieluimmin hieman liikaa päälle, kuin liian vähän. Olen diesel (kuten mieheni minua nimittää) palelen aina ja vasta lenkin loppupuolella lämpenen. Pipo ja hanskat on helppo työntää huppuun tai taskuun, jos lenkillä tulee hiki tai avata hieman takin vetoketjua.
Oikea vaatetus tuo mielekkyyttä lenkkeilyyn. Kuten aiemmin kerroin herkästä ihostani sekä siitä, miten erinomaisesti bambualusvaatteet sopivat minulle, olin kovin ilahtunut Color4Care yhteistyöpyynnöstä. Kävelen paljon ja lumen tultua "toivottavasti" myös hiihdän, niin tekninen kerrasto on aivan oleellinen osa kerrospukeutumistani syksyllä ja talvella. Ilman niitä en lähde lenkille. Life Wear Bamboo -materiaalista valmistettu South West Whistler tekninen kerrasto* on tyylikäs kaksivärinen asu harmaameleerattuna, lisäksi se on todella pehmeä ja joustava. Ihastuin tähän asuun heti laitettuani sen päälle, se tuntuu todella mukavalle ja istuu hyvin, joten tätä voin suositella lämpimästi kaikille.

Bambu materiaalina on ihanteellinen, koska se siirtää kosteuden iholta pois, säilyttää vaatteen raikkaana pitkään ja kuivuu nopeasti. Jos bambu materiaalina ei ole sinulle tuttu, niin lue sen hyvistä ominaisuuksista täältä. Life Wear bambu on kasvatettu orgaanisesti ilman torjunta-aineita, lannoitteita ja keinokastelua (FSC-sertifikaatti), lisäksi suurin osa viljelmillä käytetystä vedestä kierrätetään prosessissa. Bambu korjataan käsin ja uudet versot istutetaan rinteelle sadonkorjuun jälkeen. Bambu vaatteet ovat 100-prosenttisesti biohajoavia ja uusiutuvia, sen lisäksi ilmasto- ja ympäristöhaitat ovat pienemmät kuin puuvillan. 

Kylmällä säällä on hyvä muistaa suojata kaula ja niska hyvin, jotta et saa lenkin jälkiseurauksena niskakipua. South West Whistler paidassa on pieni pystykaulus ja vetoketju edessä, jolla suojaat hyvin niskaa ja kaulaa. Ostan ulkoiluun tarkoitetut alusasut aina pitkähihaisina, juurikin tuon palelemisen vuoksi, mutta lyhyt hiha toimii varmasti paremmin, jos hikoilet helposti.
Trikoiden istuvuus on tärkeä. Ne eivät saa paina tai jäädä kurttuun kuorikerroksen alle. Istuvat ja korkeavyötäröiset housut ovat mielestäni parhaat ja niiden kanssa toimii hyvin muotoillut, riittävän pitkällä varrella varustetut urheilusukat, joko tukisukat tai hiihtosukat. Kokeilemalla löytyy itselle parhaiten sopivat sukat. Kun oikea sukka löytyy, osta heti toinen pari varalle. Kahdella parilla pääset pitkälle.

Päällimmäinen kerros on pitkälti kiinni omista mieltymyksistä, Color4Care työhousut (klik)valikoimasta löytyy tosi kivan näköisiä ulkoiluun tarkoitettuja housuja. Suosikkini on syvän punaiset South West Wega vapaa-ajanhousut. Verkkosivuilta työvaatteet (klik) linkin alta löydät paljon tarpeellista jokaiselle ulkoilijalle: paitoja, sukkia, housuja ja paljon, paljon muuta.

Color4Care toiminta-ajatus lähti siitä, kun sen perustajat näkivät opiskeluaikanaan muiden koulutusohjelmien laukkuja, jotka kertoivat opiskelijoiden alasta. Hoitotyössä tällaisia ammattiylpeyttä nostattavia tuotteita ei ollut. Nyt Color4Care tuotteista löytyy ratkaisu, niin opiskeluun, työhön kuin vapaa-aikaan ja laadukkaat tuotteet ovat kaikkien saatavilla. Avainsanoja ovat Ilo - Väri ja Huolenpito.

Nyt on Vaaleanpunainen lokakuu ja Color4Care- vaalenpunaisella kokoelmalla pyritään lisäämään tietoisuutta rintasyövän torjunnasta.

 Lopuksi vielä tärkein: Älä unohda heijastimia!

 ♡  Mari
 
*Yhteistyö Color4Care, alusasu saatu

 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit