Syviä sävyjä sisustuksessa 2017Syksyn sisustustrendit puskevat nyt joka puolelta niin voimakkaasti, että minunkin on pakko tuoda esiin oma mielipiteeni asiasta. Pitkään on eletty vaaleissa sävyissä, valkoinen seinien päävärinä, kontrastivärinä tummia yksityiskohtia ja pehmeitä maanläheisiä värejä. Trendikodista löytyy kalliita design -klassikoita ja tyyliltään samantapaisia huonekaluja, joten kodit ovat alkaneet muistuttaa yhä enemmän toisiaan. Ehkä nyt on oikea aika tuoda sisustukseen uusia tuulia ja persoonallisuutta. 

Tummat, utuisen samettiset värit näkyvät sisustuksessa sekä pukeutumisessa – värit ovat tulleet takaisin! Mikkelin asuntomessuilla saattoi havaita jo viitteitä tulevan talven sisustustrendeistä, sisustuksissa käytetyt värit olivat tummempia ja niitä oli käytetty reippaammin, kuin viime vuosien asuntomessuilla. Keittiössä oli paljon mustaa tai puun eri sävyjä. Onko valkoisten keittiöiden aika nyt ohi? Tummemman ja syvemmän värityksen ennustetaan jatkuvan pitkälle 2020 -luvulle asti.


Vaikuttavatko sisustustrendit kotisi sisustukseen? Trendeissä parasta on mielestäni se, että niistä voi poimia oman mieltymyksen mukaan kivoja juttuja, mutta ei niin, että koko koti sisustetaan uudelleen näyttelykodiksi muiden ihailtavaksi tai blogien sivuilla esiteltäväksi. Kodin kerroksellisuus ja omat mieltymykset saavat näkyä. Tilojen toiminnallisuus on kuitenkin kodin a ja o.

Sisustuslehtiä selaillessa kodit näyttävät pehmeän tunnelmallisille tummemmilla väreillä, mutta jotenkin vierastan tumman sinisiä ja vihreitä sävyjä omassa kodissani. Vaikka sininen olisi vuoden 2017 trendiväri, niin meille en sitä kaipaa, enkä myöskään kukka- tai eläinkuvioita. Romanttisuus ei myöskään ole minun juttu. Omimmalta tuntuu skandinaavisen selkeä tyyli, jopa hieman maskuliininen.

Viime talvena sisustuslehdissä, blogeissa ja somessa näkyi paljon kuparia sekä marmoria ja edelleen ne ovat esimerkiksi Pinterestissä näyttävästi esillä. Nämä materiaalit eivät tee minuun suurta vaikutusta, syytä en osaa sanoa, mutta ne eivät vaan iske. Ehkä olen nähnyt näitä esineitä riittävästi mummolassa. Voi olla, että mieli muuttuu talven aikana. Sen sijaan hieman tummemmat  puunsävyt, nahka ja sametti kiinnostavat ja niillä kotiin saisi luotua uudenlaista tunnelmaa talvi-illoiksi. Sileä sametti näyttää pieninä annoksina kivalle. Voin hyvin kuvitella muutaman pehmeäsävyisen samettityynyn olohuoneemme kulmasohvalla. Pistänpä ajatuksen muhimaan.

Konjakinvärinen nahka tekee voimakkaasti tuloaan. Siitä onkin jo vierähtänyt aikaa, kun vanha konjakinvärinen nahkasohvamme lähetettiin kiertoon. Lapsiperheessä ei toimivampaa sohvaa olisi voinut olla. Sohvaa sai pyyhkiä reippaasti rätillä, eikä tahroja jäänyt paksun nahan pintaan ja nahka säilyi hyvänä toistakymmentä vuotta. Patinoitu nahka on minusta kaunista ja mielelläni näkisin sitä sisustuksissa edelleen.Muuttaessamme noin viisi vuotta sitten omakotitaloomme makuuhuoneisiin luotiin hieman hillitympi tunnelma. Hups, taisin olla aikaani edellä, sillä nyt vasta tajuan, että seinäthän ovat juuri nyt trendikkäät. Makuhuoneemme krokokuvioinen tumma, hieman nihkeäpintainen tapetti viehätti ensi näkemällä rautakaupassa ja edellisten omistajien jäljiltä Marimekon kirkkaan vihreä tapetti sai oitis lähteä ja vierashuoneen keltainen maali vaihtui hillitympään vihreänharmaaseen. Aluksi en ollut väriin tyytyväinen, mutta antaahan se kivaa ryhtiä huoneeseen. Takkahuoneen vastakkaiset seinät ovatkin sitten mustat ja valkoiset ja pidän erityisesti tämän huoneen tunnelmasta. Tummat seinät toistavat kauniisti takkatulen loistoa.


Kodin tunnelma on minulle tärkeä ja tanskalainen Hygge saa olla meilläkin läsnä. Illalla kääriydytään pehmeiden, lämpimien torkkupeittojen sisään ja illan hämärtyessä sytytetään kynttilät ja lyhdyt. Hyggeilyyn kuuluu läheisyyden luominen, toveruus ja vieraanvaraisuus - kaikki samassa paketissa ja kaikkina vuodenaikoina, mutta etenkin talvella.

Viime vuosina viherkasveja on käytetty sisustuksissa minimaalisesti, mutta nyt ne ovat taas trendikkäitä, etenkin kaktukset. Ne ovatkin helppoja hoidettavia. Muutama kasvi siellä täällä ei minua haittaa, mutta koska en todellakaan ole viherpeukalo, en halua viidakkoa kotiini.
Pitkään kestäneen valkoisuuden jälkeen, sisustussävyt poimitaan tulevana talvena syksyisistä sävyistä. Luonnosta tutut terrakotta, vihreä, hiekka, savi, petroli ja eri ruskean sävyt ovat trendikkäitä suurina pintoinakin. Uutta ja vanhaa voi sekoittaa edelleen ja vanhat värilliset maljakot ja lasiastiat kannattaa nyt nostaa esille näkyvälle paikalle. Innolla odotan ensi viikon Habitare -messuja, mitä uutta sieltä löytyy.

Mitä mieltä sinä olet syksyn sisustustrendeistä ja -väreistä? Hitti vai huti?
Terkuin
 
 ♡  Mari

Kommentit

Suositut tekstit