Pehmeää bambua
Alusvaatteiden merkityksestä pukeutumisessa ei juurikaan puhuta, koska ne eivät näy. Itselleni alusvaatteet ovat aina olleet yksi tärkeimmistä asusteista, koska ihoni on atooppinen ja kutisee herkästi. Ihoa vasten miellyttävimmiltä tuntuvat puhtaat luonnonkuidut: puuvilla, silkki ja pellava. Iän myötä myös vaatteiden istuvuus ja mukavuus on korostunut. Myös ulkoilussa bambu alusvaatteet ovat ehdottomasti parhaat, koska ne kuivuvat nopeasti ja eivät kerää itseensä pahaa hajua, kuten tekokuidut.
Käytän aluspaitaa aina, olipa sitten kesä tai talvi. Alustoppeja on tullut hankittua vuosien varrella useita ja toiset ovat kestäneet varsin pitkään hyvinä ja toiset ovat saaneet väistyä muutaman käyttökerran jälkeen kierrätykseen. Ilahduin kovin, kun sain kokeiltavaksi Color4Care pehmeitä, luonnollisia bambusta valmistettuja alusvaatteita. Materiaali tuntuu erittäin hellävaraiselta ihoa vasten, pehmeältä kuin silkki ja ne istuivat napakasti vartaloa myötäillen. Ei kutinaa iholla eikä painavia saumoja - ihana tunne koko päivän. Näitä tulee varmasti käytettyä ahkerasti.Vaatteiden valmistuksessa ekologisuus ja kierrätys miellyttävät minua kovin. Bambun ekologisuus perustuu sen kasvuominaisuuksiin, se nimittäin kasvaa nopeasti ja kasvaakseen se ei tarvitse paljoa vettä, kuten monet muut luonnonmateriaalit. Lisäksi Color4Care alusvaatteet valmistetaan bambusta, joka on viljelty ilman keinolannoitteita ja siten se ei vahingoita pandojen herkästi haavoittuvaa elinympäristöä, joten tuotantoprosessi on erittäin ekologinen.

Bambu on luonnostaan antibakteerinen materiaali ja siksi se sopii täydellisesti herkkäihoiselle. Bambun luonnolliset ominaisuudet tekevät alusvaatteista hengittävät. Tiesitkö, että bambu on 60% imukykyisempi kuin puuvilla, joten vaate pysyy raikkaana pitkään ja kuivuu nopeasti pesun jälkeen. Huuhteluaineita ei kannata käyttää bambuvaatteille.

Olen melko musta-valkoinen/tylsä alusvaatteiden ja muunkin pukeutumisen suhteen, toki tiedän, että värit vaikuttavat mielialaan ja joskus minäkin kaipaan vähän väriä pieninä ripauksina. Poikkeuksena ovat urheiluvaatteet. Niissä saa olla väriä, sillä ne piristävät ja innostavat treenissä ja ulkoilussa. Jos sinä kaipaat iloa ja väriä pukeutumiseen, Color4caren vaatteista ja jalkineista löytyy todella kivoja yhdistelmiä ihan kaikille ja kaikkiin kerroksiin. Näitä kuvan alusvaatteitakin löytyy kivoissa väreissä.


Color4care tuotevalikoima on laaja. Vaatteiden lisäksi on kenkiä, sandaaleja, sukkia, sekä hoitoalan tarvikkeita mm. stetoskooppi ja paljon muutakin lapsiperheen arjessa hyödyllistä tuotetta. Nettisivuilla on tällä hetkellä paljon tukisukkia tarjouksessa, joista kirjoitin aiemmin keväällä, joten jos jaloillasi on taipumus turvota, käy kurkkaamassa teksti.

Onko sinun vaatteissasi bambua ja mitä pidät siitä?
 
 ♡  Mari

 
*kuvan alusvaatteet on saatu Color4Care yhteistyön merkeissä.
  

Kommentit

Suositut tekstit