Siirry pääsisältöön

Parhaat sisustusliikkeet Espoossa

Espoo on sisustajan taivas. Kaupungista löytyy paljon sisustustuotteisiin keskittynyttä liikettä perinteisistä huonekalukaupoista pieniin tunnelmallisiin putiikkeihin, jotka myyvät laadukkaita piensisustustuotteita. Yllätyin itsekin, kuinka paljon omalla paikkakunnalta löytyy kivoja liikkeitä. Alla oleva luettelo ei ole kaiken kattava, siitä saattaa puuttua joitakin liikkeitä. Lähdetään ensimmäisenä useimmille tuttuihin huonekaluketjujen liikkeisiin:

👉 Huonekalut: Vepsäläinen, Asko, Isku, Ikea, Jysk, Sotka, Kodin1, Lundia, Masku, Boknäs, Inaria, Tempur Brand Store

👉 Piensisustusta ja tekstiilejä: Marimekko, Pentik, Indiska, Mattokymppi, Eurokangas, Finlayson, H&M Home, Granit, Hemtex, Finnmari, Vallila

👉 Tauluja ja julisteita: Seven Art

👉 Keittiökalusteet ja seinä- ja lattiamateriaalit: Laattapiste, Topi Keittiöt, Keittiömaailma, Kvik, Puustelli                                          
Vuosien varrella, Espoossa pitkään asuneena, olen vieraillut näissä kaikissa yllä olevissa huonekaluliikkeissä, välillä on etsitty pöytää ja välillä sänkyä tai sohvaa tai jotain muuta pientä piristystä kotiin. Erityisesti minua kiinnostavat kuitenkin tunnelmalliset sisustusputiikit. Näissä pikkuisissa putiikeissa on katsottavaa niin paljon, että siellä vierähtää tunti, jos toinenkin hyvin helposti eli lähde matkaani tutustumaan näihin putiikkeihin ja lopusta löydät myös minun suosikkiliikkeet.

Home Bazaar
Brinkinmäentie 13, Espoo (Kurttila)
www.homebazaar.fi


Sisustusliike vanhassa tunnelmallisessa kyläkaupassa. Valikoimassa on uutta ja vanhaa: valaisimia, koreja, tyynyjä, puuastioita ja puutarhakalusteita. Tuotevalikoimassa on huomioitu ekologiset ja eettiset näkökulmat ja pihalla on kiva kesäkahvila.

Sisustusliike Cosy & Country
Pehtoorinkuja 5, 02940 Espoo (Marketanpuisto)
www.cosycountry.fi

Maalaishenkinen sisustus- ja lahjatavaraliike Suomen suurimmassa piha- ja puistorakentamisen näyttelypuistossa Kehä III varrella. Tunnelmallinen sisustuspuoti, jonka valikoima vaihtelee sesongin mukaan. Liikkeestä löytyy monia tunnettuja sisustusbrändejä.

Sisustusliike Royal Home
Siltakatu 11, 02770 Espoo (Entresse)
www.royalhome.fi     
               
Uniikkeja sisustustekstiilejä: paljon tyynyjä, torkkupeittoja ja mattoja, lisäksi lyhtyjä ja koreja sekä naisten vaatteita. Isot ikkunat houkuttavat ostoksille ja jos naisellisuus sisustuksessa miellyttää sinua, niin täältä sitä löytyy.

Designia Living
Kuunkehrä 2, 02210 Espoo (Olari)
www.designialiving.fi

Sisustus ja lifestyletuotteita sekä oma teevalikoima. Uusi liike minulle, mutta teevalikoimaa on paikko päästä testaamaan. Toivottavasti löytyy hyvää vihreää teetä. Tuotevalikoimassa mm. koreja, kynttilöitä, ulkotulia, tabletteja ja kaitaliinoja, julisteita, säilytysratkaisuja, kasseja, laukkuja ja kosmetiikkaa.

Cafe Latte Lifestyle
Tapiola, Ainoa ja kartanopuoti Heurlinintie 1 02620 Espoo
www.cafelatte.fi

Skandinaavista tyyliä edustava sisustusliike, jossa tanskalaiset ja ruotsalaiset sisustustuotteet ja vaatteet ovat näyttävästi esillä, myös kauniita huiveja, laukkuja ja koruja. Liikkeessä lämmin tunnelma ja värimaailma. Ainoan liikkeen ohi on vaikea kulkea pysähtymättä ihailemaan tuotteita.

Punainen Rusetti
Leppävaarankatu 3, 02600 Espoo, Sello

Pieni liike Sellon kauppakeskuksessa, josta löytyy paljon lahja- ja sisustustavaraa. Hyvä kohde lahjaideaa etsivälle.

Sisustusliike Oliva
Leppävaarankatu 3, 02600 Espoo (Sello), verkkokauppa
www.oliva.fi 

Piensisustusta, tekstiilejä, mattoja, lamppuja ja laaja tilausvalikoiman kankaita sekä mattoja, valaisimia ja huonekaluja. Pieni, mutta kivoja laatutuotteita myyvä liike.

Jackpoint
Nihtisillankuja 6, 02630 Espoo
www.jackpoint.fi   

                                                            
Persoonallisia, selkeälinjaisia ja laadukkaita sohvapöytiä, tuoleja, jakkaroita, lipastoja, ruukkuja sekä paljon muita sisustustuotteita sisälle ja ulos. Säänkestäviä ulkokalusteita ja erittäin tyylikkäitä pöytäkokonaisuuksia. Liikkeellä on oma kalustesuunnittelu ja maahantuonti. Täällä viihtyy pitkään ihailemassa upeita ruokapöytiä.

Indoor/Outdoor Living
Hyljeluodontie 2,02270 Espoo


Terassi- ja ulkokalusteita jokaiseen kotiin.

Sisustusliike Don Goffo
verkkokauppa - varasto: Suomalaistentie 7, 02270 Espoo,
www.dongoffo.fi


Verkkokaupassa on omaleimaisia ja laadukkaita huonekaluja, Industrial- tyylisiä kalusteita, kauniita valaisimia, mattoja, tekstiilejä ja muita sisustustuotteita. Liike pyrkii erottumaan ilmeikkäillä tuotteilla muista sisustusliikkeistä. Liikkeellä on myös outlet.

Indecoria
Martinsillantie 10, kauppakeskus Liila


Huonekalujen ja sisustuotteiden maahantuonti ja tukkuliike. Keskieurooppalaisia massasta erottuvia, trendikkäitä ja laadukkaita kalusteita kodinsisustukseen. Jos etsit erilaista sohvaa, täällä kannattaa pistäytyä.

Lastenhuone.fi Store
Martinsillantie 10, kauppakeskus Liila


Laadukkaita huonekaluja ja sisustustuotteita kaiken ikäisten lasten huoneisiin. Kaikki lastenhuoneisiin tarvittava löytyy täältä: huonekalut, matot, valaisimet, kankaat, tapetit ja piensisustusta. Hienoa, että kaikki laadukkaat ja kestävät tuotteet on testattu turvallisiksi.
                             

 
Valinnan varaa siis on ja päätin lähteä tarkemmin katsomaan paria kiinnostavaa sisustusliikettä. Ensimmäinen kohde oli Cobello, jolla on kattava tuotevalikoima: huonekaluja ja piensisustusta sekä tekstiilejä, edellisestä kerrasta on jo tovi, joten nyt oli aika päivittää liikkeen tuotteet. Toiseksi vierailukohteeksi valitsin Monday to Sunday HOME myymälän, joka muutti loppukesällä uusiin tiloihin. Tutustumiskäynti liikkeeseen on ollut pidempään jo mielessä ja nyt oli hyvä syy toteuttaa käynti.
 

Cobello sisustustalo

Espoo / myös Outlet. Martinkuja 2, 02270 Espoo ja Vantaa, Petikontie 3, 01720 Vantaa,
puh. 09 4176 7676,
www.cobello.fi
 
Cobello on vuonna 1992 perustettu perheyritys ja yrityksen periaatteena on tarjota elämyksiä ja inspiraatioita jokaiseen sesonkiin ja hetkeen – arkeen ja juhlaan. Cobellon valikoimassa on laadukkaita ja kauniita huonekaluja, runsaasti sisustustuotteita ja tekstiilejä.

Cobellolla on omat massiivipuukalustesarjat: Combello Home ja Cobello Deco. Lisäksi liikkeessä on uniikkeja sohvamalleja, mm. suomalainen Cobello Delux ja ranskalainen Amelie France. Joskus aikaisemmin kirjoittelinkin meidän sohvahankinnasta ja nyt ehkä löysin kotiimme täydellisen sohvan. Tuotemerkkejä myymälässä on valtavasti ja jokaiseen tarkoitukseen löytyy varmasti oikea tuote.
 

 
Kodikas tunnelma ja kauniisti sisustetut tilakokonaisuudet miellyttävät silmää. Sohvilla on tyynyjä ja ruokapöydät on katettu kauniisti. Esillepano on viimeistellyn pikkutarkkaa ja astiat ja sisustustuotteet oli valittu huolella huonekaluihin sopiksi.

Sisustusliike ei näytä ulkoa kovin houkuttelevalle vanhassa toimistorakennuksessa, mutta vuosien aikana talon ulkoiseen näkyvyyteen on tullut selkeä parannus. Parkkipaikkoja on pihalla runsaasti ja sisäänkäynti on selkeä. Pihaan saavuttaessa portaat ja ulko-ovi kutsuvat astumaan sisään.

 
Henkilökunta tervehti iloisesti ja oli kiva tutustua huonekaluihin ja sisustustuotteisiin rauhassa kaikissa kolmessa kerroksessa. Katsottavaa oli todella paljon ja aikaa taisi vierähtää toista tuntia. Tämä oli erittäin mukava vierailu ja sain monta ideaa oman kodin syksyiseen uudistamiseen.

              
Loft Espoo
Sinimäentie 5, 0230 Espoo (Mankkaa)

Kaksi sisustusmyymälää ja viher- ja maisemasuunnitteluun keskittyvä yritys samassa osoitteessa Espoon Mankkaalla. Tämä vaikuttaa toimivalle konseptille, jollaista ei Suomessa taida ennestään olla, ei ainakaan pääkaupunkiseudulla.


- Country White, www.countrywhite.fi
 
Kaunis ja tunnelmallinen myymälä, jossa on runsaasti erilaisia sisustustuotteita, tekstiilejä, kynttilöitä, huonetuoksuja ja huonekaluja. Puodin perällä on myös kauniita vaatteita ja huiveja. Country Whitella on myös kartanopuoti Kirkkonummen Oitbackassa, kivirakenteisessa italialaistyylisessä tallirakennuksessa, joka on rakennettu 1912.

- Garden Living,
www.gardenliving.fi

Uudenlainen myymäläkonsepti tarjoaa vihersisustusta sisälle ja ulos. Kaikki viherkasvit ovat kauniisti esillä ja piha innostaa tavallistakin puutarhan hoitajaa hankintoihin. Garden Living tarjoaa asiakkailleen maisemasuunnittelua, pihapalveluja sekä kukka- ja viherdesignia. Tämä on houkutteleva vihermyymälä ja ammattilaisuus näkyy tuotteissa.

- Monday to Sunday HOME, ei verkkosivuja, Fb

Monday to Sunday HOME harmonisessa lifestyleliikkeessä on paljon oman tuotannon keramiikkaa ja paksuja pellavalakanoita, sekä erilaisia sisustustuotteita: keittiötarvikkeita, koreja, vanhoja puujakkaroita ja muita pienhuonekaluja sekä tunnelmallisia paperivalaisemia. Esillepanoon on panostettu ja kauniita ryhmiä on rakennettu pieneen myymälätilaan. Hallitseva väri myymälässä on valkoinen. En ihmettele, että liike on esitelty monessa blogissa, tunnelma on sanoin kuvaamaton - kerrassaan ihana. 


Iloinen ja ystävällinen myyjä tervehti jokaista myymälään tulevaa asiakasta lämpimästi ja on kiinnostunut asiakkaistaan. Kiva juttutuokio myyjän kanssa toi hyvän mielen, kun mietimme yhdessä tuotteiden eri käyttövaihtoehtoja.

Myymälästä löytää paljon uniikkeja sisustustuotteita, joita ei muualta saa ja tuotevalikoimaan tutustuessa onkin vaikea valita kaikkein mieluisinta monista ihanista tuotteista, joita ympärillään näkee. Haluaisi ostaa kaikki. Päätin lopulta valita kauniin valkoisen keraamiikkavadin sarjasta, jota minulla on jo aiemmin kaapissa. Tämä myymälä on rakennettu hyvällä maulla ja tunteella - aivan omistajansa näköinen myymälä. Kivenlahdessa aiemmin sijainnut myymälä on saanut nyt uudet edustavat tilat ja kolmen liikkeen kombinaatio toimii hyvin.

 
 
 
Pihalla on paljon parkkipaikkoja ja samalla käynnillä kannattaa tutustua kaikkiin kolmeen liikkeeseen. Suosittelen piipahtamaan Monday to Sunday HOME- liikkeessä - kiva liike, kiva myyjä, kiva tunnelma. Syntyi valtava innostus sisustaa omaa kotia uudelleen.

Millainen sisustaja sinä olet?

♡ Mari

Kommentit

 1. Huh, olipa kattava lista! Kiitos! Pitää laittaa talteen.

  VastaaPoista
 2. Hei Pyjama, Eikös vaan olekin hyvä tarjonta. Paljon kivoja liikkeitä.
  Mukavaa syksyistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hollyanna on myös käymisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, täytyypä etsiä ja pistäytyä liikkeessä. Kiitos vinkistä.

   Poista
 4. Näyttää niin mukavalta, tarttis lähtee käymään🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan Espooseen. Kaikki ova oikein mukavia liikkeitä, joten voin suositella. Nythän on hyvä hetki taas päivittää kotia pienillä piristyksillä.

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri