Siirry pääsisältöön

Muji


 Japanilainen lifestylebrändi Muji kiinnitti Habitare -messuilla monen kävijän huomion ja oli myös ennakkoon puheenaiheena monissa julkaisuissa. Muji on mukana ensimmäistä kertaa eurooppalaisilla messuilla ja huikeaa, että valinta osui Habitareen. Vuonna 1980 perustettu Muji tähyää toden teolla Suomen markkinoille. Tällä hetkellä myymälöitä on 870 eri puolilla maailmaa. Muji haaveilee perustavansa maailman kauneimman Muji-myymälän, konsernin lippulaivan Helsinkiin. Yllättävää! Suomeen rantautumisen taustalla piilee pääjohtajan kiinnostus Suomeen ja meidän puhtaaseen luontoon sekä arvostus suomalaista yhteiskuntaa ja arvomaailmaa kohtaan.

Mujin konseptiin kuuluu yksinkertaiset ja vähäeleiset huonekalut, kodin sisustustuotteet ja vaatteet. Yrityksen perusajatus on tarjota brändittömiä laatutuotteita parantamaan ihmisten jokapäiväistä elämää. Habitaressa esillä oli vihkoja, kyniä, ruokailuvälineitä, puukulhoja, koreja, kodintekstiilejä ja vaatteita. Osaston viereen oli pystytetty myös miniomakotitalo, joka näytti oikein kivalle, mutta missä laitetaan ruokaa ja käydään pesulla? Minitaloon sisältyi ainoastaan vanerilevyillä vuorattu isoikkunainen huone, ilman keittiökokonaisuutta ja wc-tiloja. Minitalot kulkevat mallistossa nimellä Muji Hut. Ne ovat noin 30 neliön kokoisia pieniä taloja. Kivaltahan se näytti, mutta miten toimivuus?

Mujin johtaja Masaaki Kanain koti Tokiossa sijaitsee kerrostalossa, jossa puutarha ja luonto on lähellä ja näkyy upeasti suurista ikkunoista. Koti on esitelty Glorian koti 9/2017 lehdessä. Kanain koti ja Habitaressa esillä olleet tuotteet puhuvat samaa kieltä.
Habitaressa Mujin osaston kauneimpia esineitä mielestäni olivat juuri nämä puukulhot. Pieni hammasharjateline oli koostaan huolimatta myös hauska ja toimiva. Monesti parhaat ratkaisut ovatkin yksinkertaisia oivalluksia.

Pop-up myymälän vihkot ja kynät kävivät hyvin kaupaksi ja jonoa riitti jatkuvasti kassoilla. Alla olevat kuivauspyyhkeet eivät liiemmin houkuttaneet, ainakaan ulkonäkönsä perusteella. Olen nähnyt kauniimpiakin, esimerkiksi nämä Clas Ohlsonin, joita esittelin aiemmin.Mitä mieltä sinä olet Mujista?
 
 ♡  Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t