Siirry pääsisältöön

Muji


 Japanilainen lifestylebrändi Muji kiinnitti Habitare -messuilla monen kävijän huomion ja oli myös ennakkoon puheenaiheena monissa julkaisuissa. Muji on mukana ensimmäistä kertaa eurooppalaisilla messuilla ja huikeaa, että valinta osui Habitareen. Vuonna 1980 perustettu Muji tähyää toden teolla Suomen markkinoille. Tällä hetkellä myymälöitä on 870 eri puolilla maailmaa. Muji haaveilee perustavansa maailman kauneimman Muji-myymälän, konsernin lippulaivan Helsinkiin. Yllättävää! Suomeen rantautumisen taustalla piilee pääjohtajan kiinnostus Suomeen ja meidän puhtaaseen luontoon sekä arvostus suomalaista yhteiskuntaa ja arvomaailmaa kohtaan.

Mujin konseptiin kuuluu yksinkertaiset ja vähäeleiset huonekalut, kodin sisustustuotteet ja vaatteet. Yrityksen perusajatus on tarjota brändittömiä laatutuotteita parantamaan ihmisten jokapäiväistä elämää. Habitaressa esillä oli vihkoja, kyniä, ruokailuvälineitä, puukulhoja, koreja, kodintekstiilejä ja vaatteita. Osaston viereen oli pystytetty myös miniomakotitalo, joka näytti oikein kivalle, mutta missä laitetaan ruokaa ja käydään pesulla? Minitaloon sisältyi ainoastaan vanerilevyillä vuorattu isoikkunainen huone, ilman keittiökokonaisuutta ja wc-tiloja. Minitalot kulkevat mallistossa nimellä Muji Hut. Ne ovat noin 30 neliön kokoisia pieniä taloja. Kivaltahan se näytti, mutta miten toimivuus?

Mujin johtaja Masaaki Kanain koti Tokiossa sijaitsee kerrostalossa, jossa puutarha ja luonto on lähellä ja näkyy upeasti suurista ikkunoista. Koti on esitelty Glorian koti 9/2017 lehdessä. Kanain koti ja Habitaressa esillä olleet tuotteet puhuvat samaa kieltä.
Habitaressa Mujin osaston kauneimpia esineitä mielestäni olivat juuri nämä puukulhot. Pieni hammasharjateline oli koostaan huolimatta myös hauska ja toimiva. Monesti parhaat ratkaisut ovatkin yksinkertaisia oivalluksia.

Pop-up myymälän vihkot ja kynät kävivät hyvin kaupaksi ja jonoa riitti jatkuvasti kassoilla. Alla olevat kuivauspyyhkeet eivät liiemmin houkuttaneet, ainakaan ulkonäkönsä perusteella. Olen nähnyt kauniimpiakin, esimerkiksi nämä Clas Ohlsonin, joita esittelin aiemmin.Mitä mieltä sinä olet Mujista?
 
 ♡  Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri