Muji


 Japanilainen lifestylebrändi Muji kiinnitti Habitare -messuilla monen kävijän huomion ja oli myös ennakkoon puheenaiheena monissa julkaisuissa. Muji on mukana ensimmäistä kertaa eurooppalaisilla messuilla ja huikeaa, että valinta osui Habitareen. Vuonna 1980 perustettu Muji tähyää toden teolla Suomen markkinoille. Tällä hetkellä myymälöitä on 870 eri puolilla maailmaa. Muji haaveilee perustavansa maailman kauneimman Muji-myymälän, konsernin lippulaivan Helsinkiin. Yllättävää! Suomeen rantautumisen taustalla piilee pääjohtajan kiinnostus Suomeen ja meidän puhtaaseen luontoon sekä arvostus suomalaista yhteiskuntaa ja arvomaailmaa kohtaan.

Mujin konseptiin kuuluu yksinkertaiset ja vähäeleiset huonekalut, kodin sisustustuotteet ja vaatteet. Yrityksen perusajatus on tarjota brändittömiä laatutuotteita parantamaan ihmisten jokapäiväistä elämää. Habitaressa esillä oli vihkoja, kyniä, ruokailuvälineitä, puukulhoja, koreja, kodintekstiilejä ja vaatteita. Osaston viereen oli pystytetty myös miniomakotitalo, joka näytti oikein kivalle, mutta missä laitetaan ruokaa ja käydään pesulla? Minitaloon sisältyi ainoastaan vanerilevyillä vuorattu isoikkunainen huone, ilman keittiökokonaisuutta ja wc-tiloja. Minitalot kulkevat mallistossa nimellä Muji Hut. Ne ovat noin 30 neliön kokoisia pieniä taloja. Kivaltahan se näytti, mutta miten toimivuus?

Mujin johtaja Masaaki Kanain koti Tokiossa sijaitsee kerrostalossa, jossa puutarha ja luonto on lähellä ja näkyy upeasti suurista ikkunoista. Koti on esitelty Glorian koti 9/2017 lehdessä. Kanain koti ja Habitaressa esillä olleet tuotteet puhuvat samaa kieltä.
Habitaressa Mujin osaston kauneimpia esineitä mielestäni olivat juuri nämä puukulhot. Pieni hammasharjateline oli koostaan huolimatta myös hauska ja toimiva. Monesti parhaat ratkaisut ovatkin yksinkertaisia oivalluksia.

Pop-up myymälän vihkot ja kynät kävivät hyvin kaupaksi ja jonoa riitti jatkuvasti kassoilla. Alla olevat kuivauspyyhkeet eivät liiemmin houkuttaneet, ainakaan ulkonäkönsä perusteella. Olen nähnyt kauniimpiakin, esimerkiksi nämä Clas Ohlsonin, joita esittelin aiemmin.Mitä mieltä sinä olet Mujista?
 
 ♡  Mari

Kommentit

Suositut tekstit