Habitare messujen parhaat

Poimintoja Habitare messuilta on esitelty jo lehdissä ja blogeissa. Kävin lauantaina tutustumassa messuihin ja täytyy sanoa, että tämän vuoden messut olivat positiivinen yllätys. Messuilla oli paljon katsottavaa ja uudistukset messukonseptissa olivat onnistuneet.


Viihdyin pitkään Hobbyhallin ja Annon osastoilla, tutkien trendikkäitä sohvatyynyjä, puuvillaisia torkkupeittoja, mattoja ja astioita. Annon paluu on sydämellisesti tervetullut takaisin. Annon tuotevalikoimassa on kohtuuhintaisia ja laadukkaita tuotteita peruskuluttajille ja kotien sisustajille. Luonnollisen kauniit murretut värit ja pehmeät luonnonmateriaalit tekivät minuun vaikutuksen. Tekstiileissä oli kuitenkin rentoa otetta, rouheaa pellavaa, samettia ja kauniita kuvioita.

Tuotteita tutkiessani toivelista muodostui melko pitkäksi: Koodi Sun -tyynynpäälliset ja muutama samettityyny, Lauha -villanukkamatto tai Rae -puuvillanukkamatto (ihana), vohvelipyyhkeet saunaan, kauniit korit ja tummat Armas astiat. Muutama uusi talja olisi myös kiva saada. Annon esite huokuu juuri sellaista Hygge-tunnelmaa, jota kotiin haluan. Haluan mahdollisimman luonnollisia materiaaleja kotiini: puuvillaa, villaa ja pellavaa, siinä olen melko takkana.Casa Stockmannin osasto pursusi runsautta ja tutustuessani siihen tarkemmin, sieltä löytyi monta kiva tuotetta. Osaston stailaus oli huolella tehty houkuttelevaksi. Ihanat syksyiset oranssin värit piristivät pieninä elementteinä siellä täällä. Tein myös huippulöydön, sillä olen etsinyt meidän yläkerran kylppäriin isoa kylpyhuonemattoa ja osastolta löytyi valkoinen puuvillamatto, tummilla vinoruuduilla koossa 90x120. Kylppäri sai vihdoinkin hieman särmikkäämmän ilmeen, pliisun valkoisen maton sijaan.


Tanskalaiset Lampefeberin valaisimet olivat myös kiinnostavia. Valaisimia niin sisätiloihin kuin uloskin. Mielenkiintoisa Skyfall pisaravalaisimia, uudenlaisia spotteja ja plafondeja ja kaikkein upeimpana Marsetin Discoco -valaisin. Osaston ja esitteen valaisimissa oli uudenlaisia valaisinratkaisuja ja kivoja oivalluksia - tykkäsin.


Lumin osasto oli hienosti rakennettu. Ihania puhtaan tuoksuisia luonnonsaippuoita ei voinut olla nuuhkimatta: Aamu, yötön yö, Ruska, Kaamos, kaikki erilaisia, mutta ihania. Olisin voinut ottaa kaikki tuoksut. Aamun tuoksuista kosteusvoidetta ja Ruskaan taittuvaa vartaloöljyä.  Hyvältä tuoksuivat myös kauniit vahakynttilät. Kaikki niin kaunisti aseteltuina ihasteltavaksi ja tuoksut olivat pehmeitä, kotoisia tuoksuja Suomen luonnosta. Osaston nahkatuotteet olivat erittäin laadukkaita ja pehmeää nahkaa.

Tottakai Muji täytyi myös käydä katsomassa. Minimalistinen osasto täynnä kodintarvikkeita. Ehkä kohta saamme ostaa näitä tuotteita täältä Suomesta muualtakin kuin vain messuilta. Jään odottamaan.Kävitkö sinä messuilla ja mikä osasto jäi päällimmäisenä mieleen?

 ♡  Mari

Kommentit

Suositut tekstit