Sieni - lehtikaalipuuro


Buumi tuorepuuron ympärillä on juuri laantunut, kun rapakon takaa kantautuu taas uusi trendipuuroresepti. Mitä? Puuroon pekonia? Jenkkeissä pekonia kuulemma laitetaan kaikkeen ruokaan, suolaiseen ja makeaan ja siellä voit jopa ostaa pekonimunkkeja. Suolainen puuro nostaa päätään myös täällä Suomessa. Miltäs tämä kuulostaa, ehkä hieman epäluuloja? Koska meillä Suomessa avataan ensimmäinen puurobaari, vai onko jo avattu?

Trendikäs puuronsyöjä laittaa puuroonsa päälle suolaisia lisäkkeitä: kananmunaa, lihaa, sipulia, sieniä ym. eli tekee siitä oatsotton. Kokonaisista ohra- ja kaurajyvistä tulee lähes risottomainen puuro ja se ei oikeastaan enää kuulosta hullummalta. Oatsotto maustetaan millä tahansa päivällisruuan kaltaisella lisukkeella.Täytyy myöntää, että suolainen puuro kuulosti minustakin ensin kummalliselle, mutta päätin kokeilla - täytyy myöntää, että olihan se hyvää, joten sinunkin kannattaa kokeilla. Ensimaistelun jälkeen uskon, että kananmuna sopisi varmasti tähän hyvin. Jos et ole kaurapuuron ystävä, aloita kokeilu ohrasuurimoilla tai kvinoalla.Kaurapuuro on lempipuuroni ja se taipuu moneksi lisukkeita ja rakennetta vaihtamalla, leseitä, siemeniä, marjoja, banaania, raejuustoa, voinappi tai mitä vaan mieleen juolahtaa ja aina se maistuu hyvälle. Jos päivä on mennyt ilman lämmintä ruokaa, vatsa kiittää, jos se saa illalla puuroa.

Valmistin suolaisen päivällispuuron näin:

Sieni - lehtikaalipuuro: (1 annos)
 
1 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl siemeniä (auringonkukka ja pellava)
 2 dl kauramaitoa

suolaa
1/2 tl kurkumaa
3 rkl parmesaania
 
5-6 kpl ruskeita herkkusieniä
1/2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 lehteä lehtikaalia
voita paistamiseen
mustapippuria ja ripaus suolaa
tuoretta korianteria

Kiehuta vesi ja lisää 1/2 tl suolaa keitinveteen. Lisää puurohiutaleet sekä siemenet ja anna puuron hautua hetki pienellä lämmöllä. Mausta puuro kurkumalla. Jos puuro tuntuu liian paksulle, lisää hieman maitoa tai vettä.  Jätä puuro hautumaan kannen alle, sillä aikaa kun valmistat lisukkeet.

Paista sienet, sipulit ja lehtikaali ja mausta pippurilla. Lisää paistetut lisukkeet puuron päälle. Koristele korianterin lehdillä. Avokadokin voisi olla kiva puuron päällä.


Pistä puuro tulille ja kerro kokeiltuasi, mitä mieltä olit suolaisesta puurosta?
Vai oletko jo kokeillut?

Lue kurkuman terveysvaikutuksista täältä.

Mari

Kommentit

Suositut tekstit