Siirry pääsisältöön

Olohuoneen uudet verhot


Olohuoneen verhojen osto on aina yhtä vaikeaa. Vanhat verhot ovat olleet paikallaan siitä lähtien, kun muutimme tähän taloon ja olen kaivannut ikkunoihin uusia verhoja jo pitkään. Eurokangas on luotettava verhokauppa ja sinne siis suuntasimme ostosmatkamme tälläkin kertaa. Minulla oli valmiina mielikuva ja ajatus uusista verhoista, mutta onko teille tuttua se, kun menet kauppaan ja näet valtavan valikoiman kaikkea kivaa, niin menet ihan sekaisin. No  - niin kävi minulle.

Pöydällä oli lähes kymmenkunta vaihtoehtoista kangaspakkaa ja niistä oli pakko valiita kolme kangasta kotiin sovitettavaksi: Palatsin käytävä, Haaveiden aika ja Luciana, kivoja nimiä kankaille. Yksi verho oli juuri sellainen, jota olin alunperin ikkunoihin suunnitellut, muut sovitukseen valaitut verhot olivat kauniita vaihtoehtoja. 

 
Olohuoneen ikkunat ovat kolme metriä korkeat, mutta eivät ulotu kattoon asti. En halua verhoilla korostaa ikkunan korkeutta ja niiden pitää sulautua myös muuhun olohuoneen ja keittiön värimaailmaan maltillisesti. Keittiö on valkoinen ja olohuoneen vallitseva väri on vaalea beige ja valkoinen. Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä avaraa ja korkeaa tilaa.

 

Sovitimme Eurokankaasta lainaksi saatuja 3 m verhoja valossa ja hämärässä. Mieheni keikkui korkealla tikapuilla pidellen verhoja ja minä mietin kuumeisesti, mitkä näistä vaihtoehdoista sopi ikkunaan parhaiten. Eikä siinä vielä kaikki, sitten vaihdoimme rooleja - minä ylhäällä ja mies maassa. Päätös syntyi kuitenkin yksimielisesti ja melko nopeasti. Valinta oli Luciana, kevyt pellavaverho, jossa on hieman struktuuria. Olen erittäin tyytyväinen valintaan ja verhojen luonnonmateriaali miellyttää kovasti. Eurokangas ompeli verhot valmiiksi reilussa viikossa ja täytyy sanoa, että palvelu oli kangaskaupassa erittäin asiantuntevaa ja ystävällistä. Näillä verhoilla pärjätään taas pitkään.
Olemme haaveilleet myös uudesta kulmasohvasta, mutta sellaista ei ole vielä löytynyt, tai oikeastaan on muutama, mutta ne ovat olleet huikean kalliita. Aluksi suunnittelimme, että teetämme vanhaan Interfacen Tatum -sohvaan uudet kangaspäälliset, mutta se osoittautui yhtä kalliiksi, jopa kalliimmaksi kuin uusi sohva, joten pikku hiljaa luovuimme ajatuksesta, vaikka se tuntuukin ekologisesti väärältä ratkaisulta. Ehkä sitten kun vanha sohva väistyy uuden tilalta, se pääsee vielä uuteen kotiin ja johonkin jatkokäyttöön. Sohvassa meitä miellyttää untuvatäytteet tyynyissä ja istuimissa ja ajaton, kestävä ja pestävä kangas, joten etsintä jatkuu.


Nyt ikkunaan on asennettu uudet ihanat verhot ja koko huone näyttää uudelta ja erilaiselta. Miten sinulta sujuu verhojen osto ja mitkä asiat vaikuttavat valintaan?

 ♡  Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t