Olohuoneen uudet verhot


Olohuoneen verhojen osto on aina yhtä vaikeaa. Vanhat verhot ovat olleet paikallaan siitä lähtien, kun muutimme tähän taloon ja olen kaivannut ikkunoihin uusia verhoja jo pitkään. Eurokangas on luotettava verhokauppa ja sinne siis suuntasimme ostosmatkamme tälläkin kertaa. Minulla oli valmiina mielikuva ja ajatus uusista verhoista, mutta onko teille tuttua se, kun menet kauppaan ja näet valtavan valikoiman kaikkea kivaa, niin menet ihan sekaisin. No  - niin kävi minulle.

Pöydällä oli lähes kymmenkunta vaihtoehtoista kangaspakkaa ja niistä oli pakko valiita kolme kangasta kotiin sovitettavaksi: Palatsin käytävä, Haaveiden aika ja Luciana, kivoja nimiä kankaille. Yksi verho oli juuri sellainen, jota olin alunperin ikkunoihin suunnitellut, muut sovitukseen valaitut verhot olivat kauniita vaihtoehtoja. 

 
Olohuoneen ikkunat ovat kolme metriä korkeat, mutta eivät ulotu kattoon asti. En halua verhoilla korostaa ikkunan korkeutta ja niiden pitää sulautua myös muuhun olohuoneen ja keittiön värimaailmaan maltillisesti. Keittiö on valkoinen ja olohuoneen vallitseva väri on vaalea beige ja valkoinen. Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä avaraa ja korkeaa tilaa.

 

Sovitimme Eurokankaasta lainaksi saatuja 3 m verhoja valossa ja hämärässä. Mieheni keikkui korkealla tikapuilla pidellen verhoja ja minä mietin kuumeisesti, mitkä näistä vaihtoehdoista sopi ikkunaan parhaiten. Eikä siinä vielä kaikki, sitten vaihdoimme rooleja - minä ylhäällä ja mies maassa. Päätös syntyi kuitenkin yksimielisesti ja melko nopeasti. Valinta oli Luciana, kevyt pellavaverho, jossa on hieman struktuuria. Olen erittäin tyytyväinen valintaan ja verhojen luonnonmateriaali miellyttää kovasti. Eurokangas ompeli verhot valmiiksi reilussa viikossa ja täytyy sanoa, että palvelu oli kangaskaupassa erittäin asiantuntevaa ja ystävällistä. Näillä verhoilla pärjätään taas pitkään.
Olemme haaveilleet myös uudesta kulmasohvasta, mutta sellaista ei ole vielä löytynyt, tai oikeastaan on muutama, mutta ne ovat olleet huikean kalliita. Aluksi suunnittelimme, että teetämme vanhaan Interfacen Tatum -sohvaan uudet kangaspäälliset, mutta se osoittautui yhtä kalliiksi, jopa kalliimmaksi kuin uusi sohva, joten pikku hiljaa luovuimme ajatuksesta, vaikka se tuntuukin ekologisesti väärältä ratkaisulta. Ehkä sitten kun vanha sohva väistyy uuden tilalta, se pääsee vielä uuteen kotiin ja johonkin jatkokäyttöön. Sohvassa meitä miellyttää untuvatäytteet tyynyissä ja istuimissa ja ajaton, kestävä ja pestävä kangas, joten etsintä jatkuu.


Nyt ikkunaan on asennettu uudet ihanat verhot ja koko huone näyttää uudelta ja erilaiselta. Miten sinulta sujuu verhojen osto ja mitkä asiat vaikuttavat valintaan?

 ♡  Mari

Kommentit

Suositut tekstit