Neulotut sohvatyynyt


Neuloin kaksi sohvatyynyn päällistä paksuilla bambupuikoilla. Toisen Drops Polaris Uni Colour 100 % villalangasta ja toisen neuloin puuvillatrikoosta. Molemmat materiaalit ovat lähes saman paksuisia, vaikkakin hyvin erilaisia. Puikkoina käytin molemmissa no 8 bambupuikkoja. Neulos on aina oikeaa. Tyynyn neulospuolen mitat 45x45cm. Villalangalla neulotusta tyynystä tuli pehmeä ja ihanan kevyt ja trikoosta vastaavasti painavampi ja napakampi.

Olen virkannut puuvillatrikoosta erikokoisia säilytyskoreja, joihin ohjeen löydät täältä. Neuloin puikoilla nyt ensimmäistä kertaa trikoota. Paksuilla puikoilla se onnistui melko hyvin, tosin onhan se aika raskasta hieman kankeasta materiaalista johtuen, samoin kuin virkkaaminenkin.


Tyynyn toinen puoli on 100 % pellavakangasta. Ompelin neulotun puolen pellavakankaaseen hieman neulosta venyttäen. Materiaali oli hieman paksu ja neulos epätasaista, mutta yllättävän hyvin ompelukone toimi, ainoastaan yksi neula vääntyi ompelussa. Leikkasin pellavakankaasta 50x50 cm kokoisen kappaleen sekä noin 18 cm läpän tyynyn yläosaan, johon tuli kiinnitys. Tästä sisätyynyn sai pujotettua päällisen sisälle näppärästi.  Sisätyynyinä on Jyskin 50x50 cm untuvatyynyt.Yläkuvien tyyny on villalangasta neulottu. Tyynyyn meni
kaksi kerää eli 200 grammaa lankaa ja aloitussilmukoita oli 30.
 
 
Oikeanpuoleinen tyyny on neulottu puuvillatrikoosta ja aloitussilmukoita oli 34. Ostin kilon rullan neuletrikoota ja tähän tyynyyn meni vajaa puolet kerästä. Puikot 8, tosin olisivat voineet olla hieman paksummatkin. Halusin tyynyistä kuitenkin napakat, ettei sisätyyny näy neuleen läpi. Voit neuloa päälliset myös isommilla puikoilla, tarkista silloin ettei sisätyyny näy läpi tai tee neuleen puolelle vuori.Tein villatyynyyn napinläven ja löysin siihen kivan puunapin, jossa lukee Had you in my ♡  when I made this. Puuvillatrikootyynyyn omperin trikoosta lenksun ja sarvinapin.
 
Mitäs mieltä olet näistä DIY-projekteistani?

♡  Mari

Kommentit

Suositut tekstit