Muurinpohjalettuja

 
 
Mitä kesä olisi ilman muurinpohjalettuja? Ohuita, rapeita reunoilta ja täytteenä hilloa, mansikoita, vadelmia ja vaniljajäätelöä.

Vierailimme maaseudulla, jossa nuotiotuli sytytettiin pihamaan perälle ja iso muurinpohjapannu asetettiin nuotiolle lämpiämään. Keittiössä lettutaikina oli laitettu turpoamaan talon emännän toimesta ja isäntä tarkasteli pannun oikeaa lämpötilaa nuotiolla. Istuimme nuotion ympärillä ja savu kirveli välillä silmiä ja nautimme maalaiselämästä ja rauhasta.
Ensimmäinen lettu oli pannulla ja paistui kauniin ruskeaksi. Hups, ja lettu ympäri - täydellistä! Tämä lettumestari on ennenkin paistanut lettuja nuotiolla. No onhan hän kokenut eränkävijä ja partiolainen, joten ei ihme, että ruuan laitto ulkona sujuu hienosti.
Lapsille tarjottiin ensimmäiset lettuset ja kyllä ne maistuivat makoisalle. Mansikat ja vadelmat vähenivät kulhoista lettujen päälle nopeasti. Hetken kuluttua lasten vatsat olivat täynnä ja sitten oli meidän aikuisten vuoro. Miten ihmeessä kaikki ruoka maistuu ulkona niin paljon paremmalle. Voi nam, miten hyviä letut olivat.Nyt savu tuoksuu hiuksissa, mutta mukava päivä on koettu rakkaiden kanssa. Kiitos ihanalle isäntäpariskunnalle ja tietenkin pikkuväelle.

Oheje muurinpohjaletuille täältä.

  ♡  Mari

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19029153/?claim=bkgsx22nwr8">Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentit

Suositut tekstit