Kaunis koti Töölössä

 
Töölön asuinalueen arvostus ei liene turhaa. Siellä kävellessä pitkin puistokäytäviä voi nähdä ja kokea paljon kaunista. Töölönlahden ympäri kiertävällä kävelyreitillä vanhat rakennukset vetävät puoleensa ainakin minun katseen. Kiva on myös poiketa kahville viihtyisiin kahviloihin tai istahtaa hetkeksi jäätelölle seuraamaan maailman menoa lahden reunamilla. 

Vaikka Töölö mielletään vanhojen leskirouvien asuinalueeksi, on alue paljon monipuolisempi väestörakenteeltaan. Keskustan läheisyys ja palveluiden monipuolisuus tukevat asumismukavuutta Töölössä. Kaikki on lähellä. En jaksa myöskään olla ihastelematta vanhojen kerrostalojen sisäpihoja, ne ovat kodikkaita ja kukkaloistoissaan vailla vertaa. Välillä niihin on tosin vaikea päästä kurkkimaan.
Vierailin töölöläisessa nuorenparin aurinkoisessa kodissa. Vanha, hieman hämyinen rappukäytävä kaikuu nostalgisesti sisälle mennessä. Kun avaan oven, niin en voi muuta kuin haukkoa henkeä ihastuksesta. Vaikka koti on pieni, niin sen tilankäyttö on mietitty hyvin tarkasti ja vähäiset neliöt on otettu niin tehokkaaseen käyttöön, että asunto vaikuttaa paljon neliöitään suuremmalle. Valo tulvii ikkunoista sisään ja korostaa vanhan asunnon arkkitehtuuria. Valkoiset puulattiat eivät narise, mutta huokuvat vanhan ajan patinaa. Ensimmäisellä vierailulla ihmettelin suuresti, kun asukkaat kertoivat, että sisäpihan yrttiviljelmät ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Sieltä voi käydä napsimassa persiljaa ja basilikaa omaan tarpeeseen. Wau!

Huoneisto on kalustettu kauniisti. Värimaailma on seesteinen ja kaikki tavarat sopivat kauniisti yhteen. Makuuhuone on vaalea ja katse kiinnittyy peräseinän upeaan tauluun. Leveällä ikkunalaudalla tuoreet kukat luovat kodikkuutta ja asunnon tunnelmassa aistii tasapainoa ja rauhaa. Tähän kotiin on varmasti kiva tulla työpäivän jälkeen.


Vaalean keittiön toimivuus näyttää onnistuneelta, kun kaikille tavaroille on oma paikkansa. Kahvimylly jauhaa meille ihanalta tuoksuvat kahvit. Olohuoneessa katseen vangitsee käytössä olleet vanhat esineet, jotka ovat kulkeutuneet miehen suvussa tähän kotiin: vanhat portaat ja perunakapat ovat löytäneet asunnossa uuden sijan.Työtilan kirjoituspöytä henkii arvokkuutta, mutta on käytännöllinen kahden aikuisen kiireisessä arjessa, jolloin joskus töitä joudutaan tekemään kotonakin. Jos työt eivät maistu, niin voi käännähtää ympäri ja asettaa sormet valkoisen sähköpianon koskettimille. Koti ei välttämättä vaadi neliöitä ympärilleen, vaan kekseliäisyyttä ja silmää kauniille esineille, uuden ja vanhan yhteensovittamista. Sitähän tämä elämäkin loppujen lopuksi on.
 

♡  MariKommentit

Suositut tekstit