Siirry pääsisältöön

Vielä on kesää jäljellä + arvontaLomaviikko kääntyy loppua kohden ja huomenna on aika palata taas "sorvin" ääreen. Onneksi ensimmäiselle viikolle ei ole buukattu montaa kokousta, joten saan aloittaa työt rauhassa (toivottavasti). Loma oli rentouttava ja oikein mukava. On touhuttu kaikenlaista kivaa, kunnostettu kotia ja pihaa, syöty hyvin, tehty pieniä kaupunkivierailuja ja on naurettu enemmän kuin aikoihin. Kesää on vielä jäljellä, joten iltaisin ja viikonloppuina ehtii tehdä vielä monenlaisia juttuja.Kunpa muistaisin ensimmäisinä viikkoina, että en heti kuluttaisi akkuja tyhjiksi liialla työnteolla, muistaisin pitää taukoja työpäivän aikana ja lähteä ajoissa kotiin. Tiesitkö, että palautumisen voi aloittaa jo työpäivän aikana pitämällä pieniä mikrotaukoja.

Suomen Akatemian projektissa selvitettiin, että parhaiten energiaa lisäävät puuhat, jotka liittyvät työhön (yllättävää) mm. kollegan auttaminen, miellyttäviin työtehtäviin keskittyminen, tavoitteiden asettaminen tai listaamalla tekemättä olevia töitä. Päinvastoin kuin voisi kuvitella, energiatasot eivät lisäänny tauoilla, jos surffailet netissä, kuuntelet musiikkia tai keskustelet muista kuin työasioista.

Taukoliikunta, mindfulnessharjoitukset ja luonnossa liikkuminen tuovat energiaa ja kohentavat hyvin mielialaa. Lyhyt harjoitus työpäivän aikana ei siis ole pahitteeksi jaksamisen kannalta. Lounastauollakin pitäisi ehtiä pienelle kävelylle ulos tai tekemään lyhyt rentoutumisharjoitus. Hyviä harjoituksia löytyy You Tubesta tai CD-levyiltä:  työhuoneen ovi kiinni, kuulokkeet korville ja rentoutumaan viideksi minuutiksi. Harjoituksen voi hyvin tehdä työtuolilla istuen.

Suomen Akatemian tutkimukseen osallistuneet (lähes 700 ihmistä) tekivät rentouttavia harjoituksia työpäivän aikana, mutta yllättävää oli, että he palauttivat normaalit rutiinit takaisin tutkimuksen päätyttyä, vaikka rentoutuksen todettiin selkeästi lisäävän energiatasoa. Miksi?

Pyri pitämään energiatasosi hyvänä näin:
 • Tarjoa työkaverille apua
 • Keskity iloa tuottaviin työasioihin
 • Aseta tavoitteita
 • Listaa tekemättä olevat työt
 • Vaihda tekemistä energiatason mukaan
 • Tee rentoutumisharjoituksia
 • Pidä tauko ja mene kävelylle                                          Lähde: HS 24.7.2017/Tiede


Vaikka loma tällä erää loppuu, parasta kuitenkin on, että lomaa on vielä jäljellä sekä monta kivaa tapahtumaa tiedossa. Meidän syksy on täynnä juhlia, elokuusta joulukuulle, koska lähes kaikki lähipiirin synttärit ajoittuvat syksyyn. Mitä sinun loppukesään kuuluu?

Teitä lukijoita haluan palkita pienellä arvonnalla. Virkkasin puuvillatrikoosta korin, joka toimii erilaisten pikkutarvikkeiden säilyttäjänä. Kommentoi alla, mitä säilyttäisit korissa ja voit voittaa korin itsellesi? Arvonta myös instagramissa. 
 Onnea arvontaan!

Teitä osallistujia oli tällä kertaa niin monta, että päätin tehdä vielä toisen korin instagram tykkäjille erikseen arvottavaksi.

Tadaaa... korin voittivat: Klaara ja instagramissa Ullakolla.

Onnea voittajille!


 

 
 
Ennen syksyä nautitaan vielä kesästä ja valosta sekä pidetään energiatasot korkealla. Eikö vaan?

Halit ja onnellista elokuuta <3 Mari


Kommentit

 1. Söpö pikkukori! Olisi hieno paikka säilyttää avaimia, kun ne on milloin missäkin pöydän nurkalla...
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Säilyttäisin työavaimia :)
  niinaarvonnat@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Ihana kori :) Säilyttäisin meikkejä siinä!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Hiustarvikkeita, pompuloita, pinnejä, harjan ehkä ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Säilyttäisin meikkejä :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Leipää pitäisin tässä. Niin ihana kori!
  janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Säilyttäisin hiustarvikkeita :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Säilyttäisin korujani siinä :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Säilyttäisin avaimia ja puhelimien latureita.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Voisin säilyttää korissa koruja! :)
  henriikka123@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Eteisessä olisi käyttöä avaimille ja muille pikkutavaroille. :) saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Säilyttäisin puhelimenlatureita. Ihana pikkukori!
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Säilyttäisin koruja :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri