The Tall Ships Race TurussaThe Tall Ships Races tapahtuma alkoi Turussa 20.7.2017 ja jatkuu sunnuntaihin 23.7. saakka. Tapahtuma on osa kansainvälistä nuorisopurjehdustapahtumaa ja ystävällismielistä kilpailua. Suuret purjelaivat siirtyivät viikolla Kotkasta Turkuun ja rantautuivat Aurajoen rannalle torstaina illan aikana. Aluksia on mukana tapahtumassa 21 eri maasta, joista Turkuun oli ilmoittautunut 96 alusta: mm. Brasiliasta, Venäjältä, Romaniasta ja Ruotsista. Vierailla oli mahdollisuus tutustua upeisiin purjelaivoihin ja jututtaa purjelaivojen miehistöä. Jonoja syntyikin laivojen edustoille.

Lauantaina yleisöä oli valtavasti Aurajoen rannalla. Ihmiset vaeltelivat leppoisasti molemmin puolin jokea ja istahtivat välillä syömään ja juomaan. Osa oli levittänyt piknikviltin eväineen nurmille, myös terassit ja ruokapaikat olivat täynnä viimeistä istuinta myöten. Tunnelma oli leppoisan kesäinen ja aurinko lämmitti ihanasti pitkästä aikaa.
 

 
Lauantaina illalla järjestettiin ilotulitus musiikin tahdissa Korppolaismäellä ja eturivin artistit esiintyivät ilta myöhällä. Ilmaista ohjelmaa on järjestetty taphtumapäivien aikana runsaasti kaiken ikäisille vieraille. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina, kun purjelaivojen yhteislähtö alkaa klo 14. Silloin purjelaivat irrottavat köydet ja suuntaavat Airistolle. Viime vuonna olimme lähtöpäivänä paikalla ja oli huikeaa katsoa, kun nuoret purjehtijat kiipesivät mastoihin, lauloivat ja vilkuttivat yleisölle iloisesti lähtiessään.
Jos sinulla on mahdollisuus lähteä tänään Turkuun, niin suosittelen tapahtumaa Aurajoen rannalla - katsottavaa riittää taatusti. Hyvät pizzat voit nauttia vaikka Niska ravintolassa Läntisellä rantakadulla.

Kesäterveisin Mari

 

Kommentit

  1. Kiinnostavan oloinen tapahtuma. Tosi nättejä kuvia!

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja voin suositella vuosittaista tapahtumaa, jos vierailee Turussa heinäkuun lopulla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit