Sinä olet kiehtovaOtsikon sanoilla aloittaa Pippa Lakka Hyvinvoiva nainen kirjan ja hän jatkaa: "Voimallinen ja herkkä, täynnä kerroksia, sivupolkuja, tasoja ja syvyyksiä." Kirja on kirjoitettu aikuiselle naiselle, sinulle ja minulle. Siinä käsitellään keski-ikäisyyttä, soluoppia, painosta huolehtimista, mielen kuvioita ja vanhenemista. Kirja on tarkoitus kahlata intensiivisesti läpi kesäloman aikana, ehkä se tapahtuu jo ensimmäisenä viikonloppuna, mikäli on uskominen muita lukijoita.

 
Kirja on saanut paljon kiitoksen sanoja, eikä ihme, sillä meille naisille on kirjoitettu harvoja kirjoja, jotka pohjautuvat tutkittuun tietoon sekä terveeseen järkeen. Molempia on, mutta ei välttämättä samassa kirjassa. Onko sinulle tuttua, että luet ravintoon tai terveyteen liittyviä aivan päinvastaiseen tietoon pohjautuvia artikkeleita. Toisessa kerrotaan tuotteen terveysvaikutuksista ja toisessa kaikki kumotaan tieteellisen näytön puuttuessa. Pipan kirjassa tarkastellaan naisen hyvinvointia terveyden, ravinnon, liikunnan sekä kehon muutosten kannalta. Minua ainakin kaikki nämä aiheet kiinnostavat valtavasti. Haluan elää terveesti, syödä puhdasta ruokaa, välttää mahdollisimman paljon turhia kemikaaleja ja pitää omalta osaltani luonnosta huolta. Terveellinen ravinto on yksinkertaista ja helppoa ruokaa hyvistä raaka-aineista. Kesäkeittiööni etsin inspiraatiota Sikke Sumarin Nami Namaste keittokirjasta. Rustiikkista ruokaa kivalla twistillä. Ensimmäisenä bongasin Näkkileivän ohjeen. Olen tehnyt siemennäkkäriä, joka onkin herkullista ja suosittua meillä. Lomalla aion kokeilla myös Siken perinteisen näkkärin ohjetta. Nokkospesto kuulostaa myös kokeilemisen arvoiselta ja kuuluhan kesään myös perunasalaatti, jonka kaveriksi teen ehkä Siken suosittelemaa pataleipää. Kesällä syödään ulkona ja nautitaan puutarhasta ja terassista, joten tule lämpö, tule meille!


Sadepäivän yllättäessä, tilasin lankoja ison pussillisen. Niistä syntyy neule minulle itselleni syksyn koleisiin päiviin. Haaveena on kaunis palmikkoneule. Novita Nordic Woolin pehmeä pellavan sävy sopinee tähän tarkoitukseen loistavasti. Lanka on 100 % villa, jonka voi pestä 40 asteessa.


Lomasuunnitelmiin on listattu myös Mikkelin asuntomessut, Kotka, Porvoo, Tammisaari, Hanko, Turku ja Naantali sekä ehkä pieni trippi maan rajojen ulkopuolelle. Rakas polkupyöräni saakoon kyytiä kesälomalla. Tänä keväänä ja kesänä pyöräretket ovat jääneet hyvin vähäisiksi, normaalisti olemme polkeneet jo useita satoja kilometrejä ympäri pääkaupunkiseutua ennen lomia eli nyt on aika korjata tilanne. Toivon, että tuulet laantuvat, niin on kivempi pyöräillä.

Näillä eväillä lähden tänään lomalle!

Mari

Kommentit

Suositut tekstit