Samettinen kookosmanna-mustikkamousse
Kermainen kookossose eli kookosmanna on helppo ja terveellinen raaka-aine,
josta voi valmistaa erilaisia herkkuja. Kookosliha on jauhettu kivimyllyssä luomutuotetuista
kookoksista kuumentamatta massaa valmistuksen missään vaiheessa, joten kaikki
ravintoaineet ovat tallella tuotteessa. Kookosmanna sisältää runsaasti ravintokuitua
ja hyödyllisiä rasvahappoja sekä lauriinihappoa, rautaa ja mangaania. Se on
myös gluteeniton herkku.
Samettimaista kookosmannaa voi lusikoida suoraan purkista
sellaisenaan tai sitä voi käyttää raakasuklaan valmistukseen ja smoothieen. Sosetta voi maustaa esimerkiksi
vaniljalla tai suklaalla ja nauttia lettujen kanssa. Leivonnassa kookosmannalla
saa vaihtelua tuttuihin leivoinnaisiin. Kookosmannaa voi ostaa esimerkiksi Ruohonjuuresta.
Kookosmanna-mustikkamousse on raikas vaihtoehto perinteiselle jogurtille tai marjarahkalle. Mousse säilyy jääkaapissa pari päivää.
KOOKOSMANNA-MUSTIKKAMOUSSE
Ainekset (2 annosta)
1 banaani
1 kypsä
avokadoa
2 dl
mustikkaa
2 reilua rkl
kookosmannaa
1 dl
mantelimaitoa
½-1 rkl
hunajaa
Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää hunajaa, jos kaipaat lisämakeutta.
Koristeluun
käytin: mustikoita, banaania ja mintunlehtiä. Paahdetut kookoshiutaleet sopivat myös hyvin musseen.
Kesäisiä herkkuhetkiä toivottaa
Kommentit
Lähetä kommentti
Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.