Kiinnostavat kohteet Asuntomessuilla 2017Kirkonvarkauden asuntomessualue sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta Saimaan rannan upeissa maisemissa. Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut vesistön hyödyntäminen ja luontoarvojen tarjoaminen asukkaille sekä hyvät liikuntamahdollisuudet. Tonteista osa sijoittuu järven rantamaisemiin ja ikkunoista avautuu upea näköala Saimaalle. Alueen puusto on mäntyvoittoista ja maanpinnat on rakennettu suurimmaksi osaksi kunttaa hyödyntäen. Asuntoalue on kaavoitettu suhteellisen väljästi polveilevaan maastoon. Alue miellytti minua kovasti, olen nimittäin mäntyvaltaisen maaston ihailija.
Asuntomessuille pääsee myös messulaivalla Mikkelin satamasta suoraan Kirkonvarkauden satamaan. Mikkelin keskustan torilla vietetään asuntomessujen ajan Gastroviikkoja, missä voit tutustua lähialueen herkkuihin. Mikkelissä luomutuotanto on runsasta ja puhtaat raaka-aineet ovat ravintoloitsijoille sydämen asia.

Asuntomessuilla on kolme virallista oheiskohdetta Mikkelissä:

1.   Keskustassa Nisvuoren juurella sijaitseva kulttuuritalo Tempo, jossa on myös herkullista ruokaa tarjolla sekä sauna lämpimänä messuvieraille. Täältä saa oppaan mukaan kaupungin parhaat vohvelit. www.kulttuuritalotempo.fi 

2.   Mikkelinpuisto, joka on yritysten ja yhteisöjen suunnittelema ja rantama mallipuutarha-alue aivan messualueen läheisyydessä. Alueella on lapsille leikkipuistoja ja koko perheelle kävelyreittejä, supplautoja ja kahvila. Kaunis alue ja nerokas tapa yhdistää eri yhteisöjen toimintaa. www.mikkelipuisto.fi

3.   Kenkävero on ehkä tunnetuin oheiskohteista, sen on toiminut jo vuosikymmeniä Mikkelinpuiston läheisyydessä. Pappilaravintolassa voi nauttia maukkaasta ruuasta historian havinassa ja kauniissa järvimaisemassa. Ruuan jälkeen voi piipahtaa myymälässä tai pienissä puodeissa tai vaikka Joulupukin piilopirtissä. www.kenkavero.fi

Messualue on suunniteltu väljästi ja siellä oli mukava liikkua. Iloiset asuntoesittelijät tervehtivät meitä ovella ja lähtiessä toivottivat mukavaa päivää. Muutaman esittelijän kanssa jäimme pidemmäksi ajaksi juttelemaan. Erityisesti meitä kiinnostivat yksitasoiset omakotitalot, joita alueella olikin kiitettävän monta.

Asuntojen pinta-alat olivat kohtuulliset ja tilaratkaisut melko toimivia. Hukkaneliöitä oli vähän, toisin kuin edellisissä asuntomessukohteissa ja taloudellisiin energiaratkaisuihin oli panostettu. Muutamia epäkäytännöllisiä ratkaisuja toki havaitsimme taloissa, mutta kaiken kaikkiaan messuilla oli paljon mielenkiintoista katsottavaa.


Wave jäi meiltä harmittavasti katsomatta, koska jonot olivat koko ajan niin pitkät. Sen sijaan muutama muu kohde nousi selkeästi meidän suosikeiksemme: Minunvalo Loft, Designtalon Pala ja kakkoskoti.


Ensimmäiseksi tutustuimme Designtalon Palaan. Etukäteen lehtikuvien perusteella minulla oli ennakkokäsitys, että sisustus on liian tumma, mutta jouduin perumaan mielipiteeni. Ratkaisut olivat hyviä, kauniita ja suuret lasiliukuovet terassille ovat minunkin haaveissani. Keittiöratkaisuissa uunin sijoittaminen kaapistojen alaosaan on visuaalisesti kaunis, mutta toimivuus ei ole paras mahdollinen. Sijoittaisin uunit ja integroidun astianpesukoneen ylemmäs kaapistoon. Tämä voisi olla meidän unelmakotimme.
 
 

Mammuttikodin Kotikontti oli myös erittäin mielenkiintoinen ja hieman erilaine taloratkaisu, jossa sauna pukeutumishuoneineen sijoittui erilliseen rakennukseen ja rakennusten väliin jäi upea terassialue kesäkeittiöineen. Toimiva ratkaisu, etenkin pariskunnalle, joilla käy vieraita. Olohuone oli mielestäni liian pieni, josta suuri takka vei ison osan tilaa. Takka sinänsä oli hieno.

Kakkosasunnoksi rakennettu Sunhousin Vahvaselkä oli hienosti maastoon sulautuen rakennettu talo erillisellä sivurakennuksella. Minulle se kelpaisi myös ykkösasunnoksi upeine näkymineen, jotka avautuivat olohuoneen isoista ikkunoista. Sivurakennuksen saunaosastosta oli näkymä Saimalle ja ylellisyyttä lisäsi vielä saunaosaston edustalla oleva seinämin eristetty poreamme. Kodikas ja kaunis talo ja sisustus täydensi upeaa kokonaisuutta. Ulkopuolen läpikuultava maalaus ei sen sijaan sytyttänyt. Laudoitus näytti pohjamaalatulta.
Ruotsalainen Fiskrhedenvillan sisustustuotteet ihastuttivat minua. Talo oli iso ja eniten mieleen jäikin kauniit sisustusratkaisut. Ainoa Villa Elisassa törmäsimme melkein meidän nykyiseen keittiöön, jossa oli meidän kuusi vuotta sitten hankittu pöytä ja tuolit - hämmästyttävää. 

Loft-asunnot ovat vuosia herättäneet kiinnostuksemme ja niissä on usein upeita ratkaisuja ja niin tälläkin kertaa Minunvalo teki meihin vaikutuksen. Upea talo ja sisustus täydellisesti meidän makuumme: rouheaa, selkeää, tummaa ja vaaleaa ilman krumeluureja.
Tällä kertaa messuilla oli tavallista enemmän katsottavaa ja kotiin tuomisina monta kivaa ideaa. Täytyy myöntää, että rakentamisinnostus nousi muutaman asteen (tai siis todella monta). Mikkelin tontit olivat juuri sellaisia, joista olen haaveillut, mutta täältä pääkaupunkiseudulta ei sellaista löydy. Toiseksi tonttien hinnat ovat täällä päätähuimaavat. Mikkelin tontteihin verrattuna saa laittaa ainakin nollan lisää rantatontin hintaan, että saa täältä 500-600 m2 tylsän näköisen palan maata.

Tässäpä minun messukokemukseni Mikkelistä! Kävitkö messuilla ja mikä oli suosikkisi?
T. Mari

Kommentit

Suositut tekstit