Kesäpäivä Porvoossa


Kesälomalla vierailimme toisessa idyllisessä pikkukaupungissa, Porvoossa. Etenkin kesällä kaupunki herää henkiin, sen huomasi selkeästi myös tänään. Ihmisiä vilisi kapeilla kaduilla ja terassit olivat ääriään myöten täynnä.
Keskiaikainen Porvoo henkii historiaa puutaloineen ja mukulakivikatuineen, kuten Tammisaari (kts. postaus). Porvoonjokilaakson punamultaisten ranta-aittojen ja jyrkkien mäkien välissä on toinen toistaan ihastuttavampia pieniä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, jotka houkuttelevat varmasti matkailijoita kaupunkiin. Kesämökkiläisenkin kannattaa hurauttaa Porvooseen veneellä tai autolla pelkästään herkullisten ravintoloiden tai kahviloiden vuoksi.


 
 
Me valitsimme ruokapaikaksemme El Pation, A la carte - tapasravintolan. Pinaatti-vuohenjuustolasagne oli erittäin herkullinen, enpä ole yhtä hyvää lasagnea syönyt kuin useita vuosia sitten Barcelonassa. Mieheni valitsi marinoitua porsaan sisäfileetä, viipaleperunoita, chorizo-papuja ja aliolia. Maistoin ja herkkua oli sekin. Voin suositella vilpittömästi! Rantaan päin kävellessä voi poiketa perinteisellä- tai erikoiskahvilla ja leivoksilla Porvoon idyllisessä punatiilisessä paahtimokahvilassa.
Myös mäen päälle kannattaa kiivetä katsomaan jyrkkäkattoista goottilaista tuomiokirkkoa, joka on suosittu hääkirkko. Pihapiiriin saapuessamme vihkiminen oli juuri päättynyt ja tuore aviopari lähti pihalta tölkit auton perässä kolisten juhlimaan onneaan.
 
Porvoossa vierähtää hyvin yksi kesäpäivä. Retkelle kannattaa varustautua hyvillä kengillä, jotta jaksaa kävellä mukulakivikaduilla. Välillä on kiva istahtaa jäätelölle jokivarteen ja ihastella ohi lipuvia veneitä.  
Mari
 

Kommentit

Suositut tekstit