Siirry pääsisältöön

K E S Ä


Kiinalaisesta lääketieteeseen pohjautuvan Seasonal Yoga harjoitukset mukailevat vuodenaikojen energioita. Jo ennen muinoin tiedettiin luonnon kiertokulun vaikuttavan ihmisiin ja fysiologiaan.

Tulen elementti yhdistetään kesään, lämpöön, tietoisuuteen, kypsyyteen, hyväntahtoisuuteen ja myötätuntoon. Tulen kuumuus tuntuu kehossa kesäisin. Päivien pituus ja valo heijastavat valtavaa energiaa, joten kesällä usein eletään vauhdikkaasti nauttien auringosta, lämmöstä ja ulkona olemisesta. Vaikka elämä pursuaa iloa ja menoa, niin pidä itsesi tasapainossa ja mielesi rauhallisena, ettet kuluta kestokykyäsi loppuun. Ei siis liikaa yliaktiivista, mutta ei myöskään liian hiljaista elämää, vaan akkujen latausta rauhassa ja ajan antamista itselle. Istu laiturin nokassa tekemättä mitään, kävele metsässä, kuuntele lintujen laulua ja veden solinaa - nauti!

Kiinalaisen elementtiteorian mukaan kesän väri on punainen ja se stimuloi sydäntä, tärkeää elintä kehossamme, joka pumppaa verta verenkiertoomme. Iloitse ja nauti kaikesta kesän valosta, tuoksuista ja mauista. Hoivaa mieltäsi, ajatteluasi, hyvinvointiasi ja tietoisuuttasi, ne kuuluvat tulen elementtiin ja sydämeen. Ravitse ja rauhoita sydämesi ja kuuntele mitä se eniten kaipaa. Muista myös nukkua riittävästi kesällä, vaikka valon määrä on suurimmillaan.
Kesää odotetaan pitkään ja siihen ladataan joskus liian paljonkin odotuksia. Jätä aikaa lomalla itsellesi, suo nautintoja hyvällä omallatunnolla. Syö hyvin ja monipuolisesti raikkaita kesän kasviksia raakana, kaikissa väreissä (vihreitä, punaisia, keltaisia) sekä juuri poimittuja marjoja. Muista juoda riittävästi vettä, puhdasta vettä, sillä kehosi tarvitsee sitä erityisesti kesällä.

Kevyt liikunta on hyväksi, mutta älä rehki liikaa tai tee rankkoja urheilusuorituksia kesällä. Ota rauhallisesti - tanssi ja naura!

 
10 vinkkiä, miten huolehdit itsestäsi:
 
- rakasta itseäsi
- anna itsellesi aikaa
- puhu suoraan sydämestäsi
- tunnista tunteesi ja niiden laatu
- liiku ja anna veren kiertää kohossasi
- vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka antavat sinulle energiaa
- löydä tyytyväisyys
- elä hetkessä
- lue kirjoja
- syö kevyesti

Lempeää kesää!

Mari
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri