K E S Ä


Kiinalaisesta lääketieteeseen pohjautuvan Seasonal Yoga harjoitukset mukailevat vuodenaikojen energioita. Jo ennen muinoin tiedettiin luonnon kiertokulun vaikuttavan ihmisiin ja fysiologiaan.

Tulen elementti yhdistetään kesään, lämpöön, tietoisuuteen, kypsyyteen, hyväntahtoisuuteen ja myötätuntoon. Tulen kuumuus tuntuu kehossa kesäisin. Päivien pituus ja valo heijastavat valtavaa energiaa, joten kesällä usein eletään vauhdikkaasti nauttien auringosta, lämmöstä ja ulkona olemisesta. Vaikka elämä pursuaa iloa ja menoa, niin pidä itsesi tasapainossa ja mielesi rauhallisena, ettet kuluta kestokykyäsi loppuun. Ei siis liikaa yliaktiivista, mutta ei myöskään liian hiljaista elämää, vaan akkujen latausta rauhassa ja ajan antamista itselle. Istu laiturin nokassa tekemättä mitään, kävele metsässä, kuuntele lintujen laulua ja veden solinaa - nauti!

Kiinalaisen elementtiteorian mukaan kesän väri on punainen ja se stimuloi sydäntä, tärkeää elintä kehossamme, joka pumppaa verta verenkiertoomme. Iloitse ja nauti kaikesta kesän valosta, tuoksuista ja mauista. Hoivaa mieltäsi, ajatteluasi, hyvinvointiasi ja tietoisuuttasi, ne kuuluvat tulen elementtiin ja sydämeen. Ravitse ja rauhoita sydämesi ja kuuntele mitä se eniten kaipaa. Muista myös nukkua riittävästi kesällä, vaikka valon määrä on suurimmillaan.
Kesää odotetaan pitkään ja siihen ladataan joskus liian paljonkin odotuksia. Jätä aikaa lomalla itsellesi, suo nautintoja hyvällä omallatunnolla. Syö hyvin ja monipuolisesti raikkaita kesän kasviksia raakana, kaikissa väreissä (vihreitä, punaisia, keltaisia) sekä juuri poimittuja marjoja. Muista juoda riittävästi vettä, puhdasta vettä, sillä kehosi tarvitsee sitä erityisesti kesällä.

Kevyt liikunta on hyväksi, mutta älä rehki liikaa tai tee rankkoja urheilusuorituksia kesällä. Ota rauhallisesti - tanssi ja naura!

 
10 vinkkiä, miten huolehdit itsestäsi:
 
- rakasta itseäsi
- anna itsellesi aikaa
- puhu suoraan sydämestäsi
- tunnista tunteesi ja niiden laatu
- liiku ja anna veren kiertää kohossasi
- vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka antavat sinulle energiaa
- löydä tyytyväisyys
- elä hetkessä
- lue kirjoja
- syö kevyesti

Lempeää kesää!

Mari
 

Kommentit

Suositut tekstit