Siirry pääsisältöön

K E S Ä


Kiinalaisesta lääketieteeseen pohjautuvan Seasonal Yoga harjoitukset mukailevat vuodenaikojen energioita. Jo ennen muinoin tiedettiin luonnon kiertokulun vaikuttavan ihmisiin ja fysiologiaan.

Tulen elementti yhdistetään kesään, lämpöön, tietoisuuteen, kypsyyteen, hyväntahtoisuuteen ja myötätuntoon. Tulen kuumuus tuntuu kehossa kesäisin. Päivien pituus ja valo heijastavat valtavaa energiaa, joten kesällä usein eletään vauhdikkaasti nauttien auringosta, lämmöstä ja ulkona olemisesta. Vaikka elämä pursuaa iloa ja menoa, niin pidä itsesi tasapainossa ja mielesi rauhallisena, ettet kuluta kestokykyäsi loppuun. Ei siis liikaa yliaktiivista, mutta ei myöskään liian hiljaista elämää, vaan akkujen latausta rauhassa ja ajan antamista itselle. Istu laiturin nokassa tekemättä mitään, kävele metsässä, kuuntele lintujen laulua ja veden solinaa - nauti!

Kiinalaisen elementtiteorian mukaan kesän väri on punainen ja se stimuloi sydäntä, tärkeää elintä kehossamme, joka pumppaa verta verenkiertoomme. Iloitse ja nauti kaikesta kesän valosta, tuoksuista ja mauista. Hoivaa mieltäsi, ajatteluasi, hyvinvointiasi ja tietoisuuttasi, ne kuuluvat tulen elementtiin ja sydämeen. Ravitse ja rauhoita sydämesi ja kuuntele mitä se eniten kaipaa. Muista myös nukkua riittävästi kesällä, vaikka valon määrä on suurimmillaan.
Kesää odotetaan pitkään ja siihen ladataan joskus liian paljonkin odotuksia. Jätä aikaa lomalla itsellesi, suo nautintoja hyvällä omallatunnolla. Syö hyvin ja monipuolisesti raikkaita kesän kasviksia raakana, kaikissa väreissä (vihreitä, punaisia, keltaisia) sekä juuri poimittuja marjoja. Muista juoda riittävästi vettä, puhdasta vettä, sillä kehosi tarvitsee sitä erityisesti kesällä.

Kevyt liikunta on hyväksi, mutta älä rehki liikaa tai tee rankkoja urheilusuorituksia kesällä. Ota rauhallisesti - tanssi ja naura!

 
10 vinkkiä, miten huolehdit itsestäsi:
 
- rakasta itseäsi
- anna itsellesi aikaa
- puhu suoraan sydämestäsi
- tunnista tunteesi ja niiden laatu
- liiku ja anna veren kiertää kohossasi
- vietä aikaa ihmisten kanssa, jotka antavat sinulle energiaa
- löydä tyytyväisyys
- elä hetkessä
- lue kirjoja
- syö kevyesti

Lempeää kesää!

Mari
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t