Fuku


Kiva ilta tulossa! Ystävien tapaaminen ruokapöydän ääressä on mainio tapa viettää vapaa-aikaa. Vaihdamme kuulumisia ruuan äärellä säännöllisesti rakkaiden ystävieni kanssa ja samalla tulee testattua lähiseudun ravintolat ja kahvilat. Tällä kertaa tapasimme ravintola Fukussa Ison Omenan M.E.E.T ravintolamaailmassa. Fukussa on tarjolla japanilainen sushi buffet. Ompun ravintolatarjonta monipuolistui huimasti kun M.E.E.T aukesi. Nyt nälkäisellä ruokailijalla on valinnanmahdollisuuksia reilusti ja meillä monta ihanaa tapaamista ennen kuin kaikki ravintolat on testattu.

Fukun buffet koostuu monipuolisesta sushitarjonnasta, jossa voit poimia seisovasta pöydästä itsellesi mieluisimmat herkkupalat. Kattauksia on kaksi, lounasaikaan ja illalla. Erityisesti minua miellytti se, että molempiin kattauksiin keittiömestari valmistaa runsaasti muita vaihtoehtoja laajan sushivalikoiman lisäksi. Pöytä todella oli koreana.

Buffetpöydästä löytyi California naudanliha Kimichi Rolleja, lohi nigirejä ja liekitettyjä lohi nigiri wasabi mayolla ja mikä hämmästyttävää, Fukussa saa myös jälkiruokaa. Misokeitto on  tuttu, mutta jos haluat kokeilla tempuraa, udonnuudelia, tonkatsua ja gyozaa, niin suuntaa nokka kohti Ompun Fukua.


 
Sushin suosituimmat täytteet ovat lohi, katkarapu ja tonnikala ja kasvistäytteinä kurkku ja avokado. Täyte voi olla raakaa tai kypsennettyä ja se laitetaan sushin päälle tai väliin. Inkivääri ja soija kuuluvat sushin perusraaka-aineisiin ja mausteena käytetään usein voimakasmakuista wasabia. Palat kastetaan soijaöljyyn.

Pieni sushisanasto:

Norimaki tai maki
Yhden suupalan kokoinen riisirulla, joka on kääritty täytteineen merilevään (nori).

Nigiri

Kämmenessä puristettu riisipallo, joka on päällystetty täytteellä, usein lohella tai katkaravulla.

Tempura
Valmistetaan kalasta, äyriäisistä tai kasviksista. Raaka-aineet leikataan sopiviksi suupaloiksi, ne kastetaan friteeraustaikinaan ja keitetään seesamiöljyssä.

Udonnuudeli
Paksu vehnänuudeli, jota syödään lisukkeena, keitoissa tai wokeissa.

Tonkatsu
Paneroitu possuleike, joka on leikattu pitkiksi paloiksi

Gyoza
Pieni höyrytetty ohutkuorinen ja rapea nyytti, joka sisällä on lihaa tai kanaa, hieman raviolin kaltainen nyytti.
 
Maisteltuamme monia pöydän herkkuja, kylmiä ja lämpimiä, totesimme kaikki kolme yhdessä, että kyseessä oli tällä kertaa "nappivalinta" ravintolan suhteen. Ruoka oli erinomaista, palvelu oli ystävällistä, mutta huomaamatonta ja tunnelma ravintolassa oli leppoisan rauhallinen. Tietenkin mikä huikeinta, ihan parasta seuraa!
 

Vaikka vatsa oli ääriään myöten täynnä poistuessamme Fukusta, oli pakko vielä mahduttaa yksi jäätelöannos Ompun italialaiselta jäätelötiskiltä. Minulle maistui pistaasijäätelö, muille pistaasi-suklaa ja lemon.
Kuulumiset on vaihdettu, halattu ja naurettu - nyt jaksaa!
 Mari

Kommentit

Suositut tekstit