Siirry pääsisältöön

Flowerbomb

 
Pitkäaikainen paikallaan seisominen tai istuminen aiheuttaa alaraajojen väsymistä, turvotusta ja jopa puutumista. Istuessa reisien suuret verisuonet puristuvat, jolloin se vaikuttaa jalkojen veren- ja nestekiertoon häiritsevästi. Taukojen pitäminen työpäivän aikana on erityisen tärkeää jalkojen hyvinvoinnille. Laadukkailla tukisukilla voit lisätä huomattavasti mukavuuden tunnetta päivääsi. 

Tukisukista tulee heti mieleen perinteiset ruskeat ja paksut mummon polvisukat. Hei, se ei enää pidä paikkaansa! Nykyisin löytyy iloisen värisiä ja kuviollisia sukkia, joita on ilo käyttää vapaa-aikana sekä matkoilla. Tukisukkia on saatavilla monissa eri väreissä ja kuvioilla.


Tukisukat eli kompressiosukat on helpotus jokaiselle, joka joutuu seisomaan tai istumaan paljon. Color4care tukisukkien kompressio vaihtelee 16-18 mmHg välillä, mikä riittää hyvin terveelle ihmiselle. Korkeammasta kompressiosta tulee neuvotella lääkärin kanssa. Ko mpressiopaine on korkein jalkaosassa ja nilkoissa ja se kevenee säärestä ylöspäin. Hienoa on se, että voit käyttää niitä koko päivän, ilman että ne alkaisivat puristaa. Sukat on kehitetty parantamaan jalkojen ja säärien verenkiertoa ja ne ennaltaehkäisevät veritulppien ja suonikohjujen muodostumista.Color4care sukkien materiaali on pääasiassa puuvillaa (74%) ja ne voi pestä reilusti 60 asteessa, sukat kestävät siis jatkuvaa käyttöä kärsimättä toistuvista pesuista.

Pitkillä auto- tai lentomatkoilla tukisukat ovat ehdottomat. Lentokoneessa istuessa (ainakin minun) jalat turpoavat ja määränpäässä saa sovitella kenkiä turvonneisiin jalkoihin. Olen ratkaissut asian niin, että hyvissä ajoin ennen lentoa nostan kotona jalat kattoon, pidän niitä vähän aikaa ylhäällä ja vedän tukisukat jalkaan matkan ajaksi. Määräpään lentokentällä voin tarvittaessa heittää sukat laukkuun ja potkaista sandaalit virkeisiin jalkoihin.

Kompressiosukat ja -vaatteet ovat tulleet myös urheiluun, etenkin juoksijat ja kestävyyslajeja harjoittavat urheilijat ehkäisevät lihaskramppeja ja pohjevammoja niillä. Urheilussa lihaksiin kohdistuvat tärähdykset väsyttävät lihaksia ja kompressiosukkien avulla voit vähentää tärähdyksestä johtuvaa haittaa lihaksistossa. Pirteät polvisukat näyttävät kivoille värikkäiden urheiluvaatteiden kanssa ja juoksulenkki metsässä sujuu kevyesti.

Sain testiin kauniit Flowerbomb* pinkit tukisukat, joilla kelpaa lähteä niin lenkille kuin matkalle. Flowerbomb sukat olivat testissä pitkällä automatkalla ja usealla kävelylenkillä. Sukkien jalkaan laittaminen on hieman hankalampaa kuin tavallisten sukkien, mutta eron huomasi selkeästi lenkin jälkeen. Jalat olivat kevyemmän tuntuiset ja turvotusta ei ollut juuri lainkaan. Voin suositella sukkia kaikille, jotka haluavat pitää jaloistaan huolta ja etenkin pitkille matkoille tai jos joudut istumaan paikoillasi pitkään.

Monet raskaana olevat kärsivät jalkojen turpoamisesta, siihenkin löytyy apu tukisukista ja samalla ne ehkäisevät ikävien suonikohjujen syntyä jalkoihin. Color4Caren tukisukat ovat niin kauniita, että niistä löytyy varmasti jokaisen odottavan äidin tyyliin sopivat sukat.

Color4Caren tuotevalikoimassa on tukisukkien lisäksi monia hyödyllisiä kodintarvikkeita. Kynät ja hauskasti kuvioidut sakset ovat aina tarpeellisa sekä kotona että töissä. Sakset ovat yleensä aina kateissa, mutta nämä värikkäät sakset löytyvät varmasti helposti.
 
Hyvistä lenkkareista ja onnellisista jal oista voit lukea täältä (klik). Vielä tarjousvinkki: Color4Carelta saat nyt neljä paria tukisukkia kolmen hinnalla. 
* sukat saatu blogiin: Color4Care

Pidetään jalat kunnossa t. Mari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri