Siirry pääsisältöön

What matters to you?


 
Tänään 6. kesäkuuta vietetään maailmanlaajuista What matters to you? -päivää sosiaali- ja terveydenhuollossa. Asiaa on tärkeä myös muille.
 
Kampanja tarkoituksena on kannustaa keskustelemaan toisensa kanssa, välittämään ja kiinnostumaan läheisemme asioista. Pahoinvointia nähdessämme saatamme kysyä:  what’s the matter - mikä on hätänä? Miten tällä kysymyksellä saat selville todellisen ongelman?
 
Yhteiskunnassamme puhutaan paljon asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskeskeisyydestä. Ovatko nämä termit meille selkeitä ja mikä on niiden ero? Kumpikaan termi ei johda mihinkään, ellei koko henkilökunta ja etenkin johto ole niihin sitoutunut. Ellei koko organisaatio ole sitoutunut asiakaspalveluun ja oikeasti välittämään asiakkaistaan, niin asiakaspalvelun on vaikea toimia hyvin. Asiakkaan tunne palvelusta ja sen laadusta tulisi siis ottaa vakavasti, joten parempi kysymys olisi: Millä asioilla on sinulle merkitystä - What matters to you?
 
Kun ystäväsi tai työtoverisi voi huonosti, kysytkö häneltä: Mikä hätänä vai onko sinulle tärkeää tietää, mitä hän haluaa muuttaa elämässään ja mistä hän ei missään nimessä halua luopua? Sinulle tärkeät asiat eivät ole välttämättä ystävällesi tärkeitä. Kun ymmärrät ihmisten erilaiset tavoitteet ja saavutusten merkitykset sekä osaat arvostaa niitä aidosti , on ehkä helpompi työskennellä ja kommunikoida ihmisten kanssa ja voit ehkä jollain tavalla edistää tavoitteiden toteutumista.  
 
Aika ajoin pitäisi miettiä, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä (mihin järjestykseen laitan elämäni eri osa-alueet) ja muistaa, että mikään asia ei ole itsestäänselvyys, kaikesta täytyy pitää myös huolta. Kun sinulla on hyvä päivä, muistathan havainnoida, mitkä asiat tuottivat hyvän olon ja nauttia jokaisesta hyvästä hetkestä.
 
 
  Ole siis rohkea ja kysy - What matters to you?
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t