Siirry pääsisältöön

What matters to you?


 
Tänään 6. kesäkuuta vietetään maailmanlaajuista What matters to you? -päivää sosiaali- ja terveydenhuollossa. Asiaa on tärkeä myös muille.
 
Kampanja tarkoituksena on kannustaa keskustelemaan toisensa kanssa, välittämään ja kiinnostumaan läheisemme asioista. Pahoinvointia nähdessämme saatamme kysyä:  what’s the matter - mikä on hätänä? Miten tällä kysymyksellä saat selville todellisen ongelman?
 
Yhteiskunnassamme puhutaan paljon asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskeskeisyydestä. Ovatko nämä termit meille selkeitä ja mikä on niiden ero? Kumpikaan termi ei johda mihinkään, ellei koko henkilökunta ja etenkin johto ole niihin sitoutunut. Ellei koko organisaatio ole sitoutunut asiakaspalveluun ja oikeasti välittämään asiakkaistaan, niin asiakaspalvelun on vaikea toimia hyvin. Asiakkaan tunne palvelusta ja sen laadusta tulisi siis ottaa vakavasti, joten parempi kysymys olisi: Millä asioilla on sinulle merkitystä - What matters to you?
 
Kun ystäväsi tai työtoverisi voi huonosti, kysytkö häneltä: Mikä hätänä vai onko sinulle tärkeää tietää, mitä hän haluaa muuttaa elämässään ja mistä hän ei missään nimessä halua luopua? Sinulle tärkeät asiat eivät ole välttämättä ystävällesi tärkeitä. Kun ymmärrät ihmisten erilaiset tavoitteet ja saavutusten merkitykset sekä osaat arvostaa niitä aidosti , on ehkä helpompi työskennellä ja kommunikoida ihmisten kanssa ja voit ehkä jollain tavalla edistää tavoitteiden toteutumista.  
 
Aika ajoin pitäisi miettiä, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä (mihin järjestykseen laitan elämäni eri osa-alueet) ja muistaa, että mikään asia ei ole itsestäänselvyys, kaikesta täytyy pitää myös huolta. Kun sinulla on hyvä päivä, muistathan havainnoida, mitkä asiat tuottivat hyvän olon ja nauttia jokaisesta hyvästä hetkestä.
 
 
  Ole siis rohkea ja kysy - What matters to you?
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri