Torkkupeitto ja etsintäkuulutus uudesta langasta

Kesä on ollut viileä ja tuulinen, joten useana iltana on ollut mukava kääriytyä torkkupeiton sisään. Meillä torkkupeitot ovat ahkerassa käytössä läpi vuoden ja torkkupeitto on myös kiva lahjaidea, sille on kaikissa kodeissa käyttöä. Peitot kestävät hyvin käyttöä, kun ne tuulettaa ulkona raikkaassa ilmassa. 


Olen neulonut Novitan Teddy -langasta kymmeniä torkkupeittoja, mutta valitettavasti sen valmistus on lopetettu. Nyt onkin etsinnässä pehmeä ja kevyt vastaavanlainen lanka. Muutama peitto on pellavalangasta tai Novitan Isoveli -langasta koko ajan oikeaa neuloen, kivoja nekin, mutta niistä ei ole tullut yhtä keveitä. 


Ohje peittoon:

Langanmenekki noin 1 kg. Luo 100 silmukkaa puikoille no 7 ja neulo 4 oikein ja 4 nurin ja nurjan puolen silmukat vastaavasti oikeat nurin ja nurjat oikein. Neulo kunnes peiton pituus on noin 180 cm ja päättele. Leikkaa langasta 25 cm pitkiä pätkiä hapsuiksi ja kiinnitä ne molempiin päihin. Kuhunkin hapsuun tarvitaan 2 lankaa. Vedä toinen pää reunan läpi ja tee lenkkisolmu lähelle peiton reunaa. Hapsuja tulee noin 2 cm välein.


Etsintäkuulutan nyt uuden langan, joka soveltuisi pehmeän ja kevyen torkkupeiton neulomiseen (noin 8 puikoilla).
Laita kommenttiboksiin ehdotuksia!
 
Terkuin Mari

Kommentit

Suositut tekstit