Tee itse monikäyttöinen kori
Ovatko tavarasi järjestyksessä vai onko niitä kodissasi joka puolella? Löydätkö etsimäsi tavarat helposti? Japanilainen siivousguru Marie Kondon tarjoaa ohjeita, kuinka vähentää turhaa tavaraa ympäriltä ja miten järjestellään koti siistiksi. Ympäri maailmaa katsotaan kaappeja kriittisesti ja KonMari on villinnyt ihmisiä hysteerisesti myös meillä Suomessa jo pidemmän aikaa.

KonMari -menetelmän pääasiat:
1.    Hävitä turhat tavarat (säilytä vain ne, jotka tuottavat iloa)
2.    Järjestä koti kerralla kuntoon (Kondon mukaan kestää 6 kk)
3.    Jos kaikki on järjestetty oikein, koti pysyy siistinä

Totta, että sekalaisesta ja tarpeettomasta sälästä on hyvä päästä eroon, mutta miten löytää helposti usein tarvitsemansa tavarat? Minulla on hyvä ratkaisu tähän.
Jokaisella tavaralla on oltava oma paikka. Kokoa säilytettävät tavarat ryhmiin ja mieti, missä ja miten niitä olisi järkevintä säilyttää. Lastenhuoneen pienet esineet, legot, autot, nuket ym. on kiva säilyttää kauniissa korissa. Lasten on helppo laittaa tavarat paikoilleen ja tavarat löytyvät, kun ne on järjestetty siististi koreihin. Pehmeät korit voi pestä tarvittaessa ja kahvoista on helppo siirrellä koria paikasta toiseen. Virkatut säilytyskorit ovat käteviä myös lankojen, lehtien ja kylpyhuoneen tavaroiden säilytyksessä tai jopa leipäkorina tai kukkaruukun suojana. Sisustuskori valmistuu nopeasti ja on kiva kesäkäsityö.Tarvitset paksua puuvillatrikoota tai ontelokudetta ison kerän (n. 500-700 g, riippuen korin koosta). Koriin voi käyttää myös itse leikattua kudetta vanhoista T-paidoista tai trikoovaatteista. Lisäksi tarvitset paksun (no 8) virkkuukoukun, riippuen käsialasta ja kuidun paksuudesta sekä lihasvoimaa. Korin virkkaaminen on hieman raskasta, joten älä virkkaa koko koria yhdessä päivässä, muuten tunnet virkkauksen seuraavana päivänä hartioissasi.

SISUSTUSKORIN OHJE
Aloita kori pohjasta: tee 6 ketjusilmukkaa ja liitä ne yhteen. Tee yksi ketjusilmukka ja aloita pohjaympyrä. Virkkaa ensimmäisellä kierroksella ketjusilmukoiden keskelle tuplasilmukat eli 12 kiinteää silmukkaa. Jatka tuplaten silmukat muutama kierros. Sen jälkeen riittää kun teet lisäyksen joka toiseen tai kolmanteen silmukkaan. Seuraa koko ajan, että pohja pysyy tasaisena (jos reunat kääntyvät ylöspäin, olet lisännyt liian vähän silmukoita). Kun pohja on sopivan kokoinen aloita reunojen virkkaus rajaamalla pohja = virkkaa koko kierros silmukoiden sisäreunasta.
Aloita nyt reunat. Virkkaa taas molempien silmukoiden läpi ja lisää tarvittaessa silmukoita, jos korin reunat alkavat kääntyä sisäänpäin. Kun kori on sopivan korkuinen, tee vielä kerros piilosilmukoilla ja päättele.

Kahvat voit virkata samasta kuidusta ketjusilmukoilla ja kierroksella kiinteitä silmukoita. Voit tehdä myös kuten minä teen. Olen kerännyt vanhoja nahkavöitä ja leikkaan ne kahdeksi sopivan pituiseksi kahvaksi. Ompelen kahvat korin molemmille puolille vahvalla karhunlangalla.
Aurinkoa päivääsi t. Mari
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit