Siirry pääsisältöön

Kesän paras grilli

Kaupallinen yhteistyö K-Rauta Merituulen kanssa.


Vanha grillimme oli tullut tiensä päähän ja nyt oli uuden grillin hankinnan aika. Mietimme tarkasti ennen grillin ostoa, mitä vaatimuksia meillä on grillille. Talon yläterassi on meidän grillauspaikka, josta on lyhyt matka kodin keittiöön. Vanhassa grillissä ei ollut sivukeitintä, emmekä ole sitä koskaan kaivanneet. Sillä välin kun grillattavat kypsyvät grillissä, niin keittiön induktioliedellä kiehuvat perunat. Grilli on meillä kesäisin ahkerassa käytössä, joten uuden grillin tulisi olla rakenteeltaan kestävä ja ominaisuuksiltaan helppokäyttöinen ja tietenkin tyylikäs.

Grillin hankintaprosessi alkoi muutama viikko ennen juhannusta. Kävimme katsomassa useissa alan liikkeissä tarjontaa, joka pisti pienen pään aika nopeasti sekaisin. Osa grilleistä karsiutui heti pois laadun ja hinnan perusteella. Lopuksi jäljelle jäi kolme potentiaalista vaihtoehtoa. Näissä kaikissa grilleissä oli valurautaparilat, ne olivat rakenteeltaan jämäköitä ja grillin runko oli kestävää terästä ja lisäksi liikuteltavuus oli helppoa.


Valinnassa päädyimme Cello Platinum 4

K-Rauta Merituuli yllätti kattavalla grillivalikoimalla ja erinomaisella asiakaspalvelulla. Päädyimme lopulta pitkän harkinnan jälkeen hinta-laatu suhteen perusteella Cello Platinum 4 -kaasugrilliin. Grilli on lähes kokonaan ruostumatonta terästä, mikä takaa meille grillin pitkäikäisyyden. Polttimoita on neljä ja hyvänä plussana on grillin toisen pään erillinen ruskistusyksikkö, jolla saa poltettua lihan pinnat kiinni ennen paistamista (grillimestari tykkäsi). Minua viehätti toisen pään jääastia ja puinen leikkuulauta, jotka piiloutuvat näppärästi kannen alle sekä grillin päädyssä oleva siisti lokerikko lisäosille.


Grillin suurehkot paistoritilät ovat tukevaa valurautaa. Grillin vakiovarustukseen kuuluu yksi pyöreä irroitettava ritilä, jonka tilalle on helppo vaihtaa Cello Cooking Systemsin pizzakivi, parila tai ruskistuslevy. Ritilöiden irrottamiseen on kätevä käyttää näppärää grillikoukkua.

Asiantuntevaa palvelua K-Rauta Merituulessa

Espoon K-Rauta Merituulen piha- ja puutarhaosaston osastopäällikkö Noora Nyman kertoi, että Merituulessa on maan kattavin grillivalikoima. Suosituimpia merkkejä Cellon lisäksi ovat Weberit ja Napoleon. Muurikka -grillit ovat myös erittäin kysyttyjä. Kamado grillien Big Green Egg  -hiiligrilli on saanut Cello Quantumista kovan kilpailijan. Grilli toimii joko briketeillä tai hiilillä ja lämmöneristävyys on huippuluokkaa, siksi lämpöä on helppo säätää sopivaksi. Kamado on keraaminen hiiligrilli, jossa lämpö pysyy tasaisena keraamisen vuorauksen vuoksi. Grillillä voi savustaa, hauduttaa ruokaa ja paistaa maukkaat pihvit, pizzat, leivät, leivonnaiset ja monet muut kesäherkut. Grilli on väriltään kiiltävän musta, mikä miellyttää ainakin minun silmääni. Tällainen grilli olisi kesämökille paras vaihtoehto.

Tiesitkö muuten, että K-Rauta Merituulesta saat apua grillin kotiinkuljetukseen sekä kasauspalvelua. Helppoa, vai mitä, sinulle jää vain grilliherkkujen ostaminen ja grillaaminen.Grillauksen lisätarvikkeet

Grillaus vaatii myös kunnon välineet. Täydensimme omaa välineistöä grillin oston yhteydessä Cello Cooking System 3 -setin grillauslevyillä (pizzakivi, parila ja ruskistuslevy), joita tulee takuuvarmasti käytettyä ahkerasti kesän aikana. Sormet jo syyhyävät pizzakiven kokeilua. Tästä kuulette varmasti myöhemmin lisää, millaisia pizzoja meillä valmistetaan ja miten kivi toimi käytännössä. Pizzalapio on reilun kokoinen ja käytössä näppärä, nyt ei tarvitse pelätä, että pizza putoaa maahan matkalla grilliltä lautaselle.

Vedenkestävä suojapeito on myös tärkeä varuste. Suomen suvi on hyvin epävakaa ja grilliä ei kannata jättää vesisateeseen ja lisäksi Cello suojapeite suojaa myös puista putoavilta roskilta (ainakin meidän terassilla). K-Raudan muista grillaustarvikkeista voit lukea lisää täältä (klik).


Grillin puhdistus

Suositellaan, että keväällä grilli huolletaan hyvin ennen käyttöä. Uusi grilli on puhdistettava käyttöohjeen mukaisesti ja tarvittaessa öljyttävä. Grillin pitkäikäisyyden takaamiseksi, grilli tulee puhdistaa säännöllisesti jokaisen grillauskerran jälkeen, vaikka se onkin hieman ikävä vaihe grilliherkuttelussa, helposti se käy pitkävartisella Cello 3-in-1 grilliharjalla.

Vinkit puhdistukseen:

1. Puhdista grilli kuumana
2. Puhdista grilliritilä kunnon varrellisella harjalla
3. Puhdista kaasugrillin polttimot ja sisäosat
4. Puhdista grillin ulkopinta
5. Käytä öljyä säännöllisesti

Katso täältä video, miten kaasugrillin puhdistus  onnistuu helposti.

K-Rauta Merituulen Noora antaa vielä yhden hyvän vinkin grillin puhdistukseen. "Kasta grilliharja veteen ja harjaa märällä harjalla kuumaa ritilää, jolloin grilliharja toimii melkein kuin höyrypuhdistimena. Tämä puhdistustapa käy kaikille ritilämateriaaleille (valurauta, emaloituritilä, rst). Pesuaineita ei tällöin tarvita lainkaan". Testattu ja toimii!

Cello on Rautakeskon oma tuotemerkki, josta löytyy yksilöllisiä ratkaisuja jokaiseen kotiin ja puutarhaan. Cellon tuotekehitys on ollut myös mielenkiintoinen. "Cello selvitti, mitä kuluttajat haluavat ja kokosi heidän toiveensa listaksi, joiden pohjalta kehitettiin kansainvälinen ja inspiroiva Cello tuotevalikoima, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen kuluttajalle" Noora Nyman kertoo.

Grillin testaus

Käytössä grilli on osoittautunut erittäin onnistuneeksi ostokseksi. Olemme tyytyväisiä. Grillin säätimet toimivat hienosti ja heti alkuun yllätyimme, kun grillistä ei kuulu lainkaan ääntä, kun sen sytyttää. Vanha grillimme hurisi äänekkäästi. Paistotilaa on riittävästi isommallekin joukolle syöjiä. Kaikkia ominaisuuksia emme ole vielä ehtineet kokeilemaan, mutta ensimmäisten grillausten jälkeen voi todeta, että paistotulos on hyvä. Kana- ja kalavartaat ja herkkusienet ovat näyttäneet ja maistuneet herkullisille. Täytyy myöntää, että grilliä on ihasteltu terassilla aika monta kertaa. Hih!

Katso tama kiva video Cellon grillituotteista.


Kesäterveisin Mari

Kommentit

 1. Vieläkö olette täysin tyytyväinen grilliin kahden kesän käytön jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grilli on ollut nyt pari kesää ahkerassa käytössä ja olemme olleet tosi tyytyväisiä ostokseen. Tosiaan silloin hankintavaiheessa kartoitimme grillejä laajasti. Weber olisi ollut lähes varma valinta, mutta sen hinta on vain hurja. Uskon, että saimme tällä valinnalla paljon rahalle vastinetta.

   Ostimme samalla pizzakivet. Ensimmäinen kokeilu ei onnistunut täydellisesti, sillä tein pizzoista liian suuria. Kannattaa tehdä miehen kämmenen kokoisia, niin onnistuu paremmin. Parilalla olemme grillanneet kasviksia ja lihaa. Se on tosi käytännöllinen, kun pienetkään palat eivät tipu kuten usein käy ritilöille ruokaa laitettaessa. Mies paistaa lihan pinnat kiinni sivutasolla. Toisella puolelle on kiva nostaa valmiit grillaukset kannen alle.

   Ostoksen yhteydessä saimme myyjältä hienon neuvon puhdistukseen - se toimii! Suihkupullolla hieman vettä kuumalle grillille ja harjaus. Talvella grilli on ollut suojan alla. Sellainen kannattaa ehdottomasti hankkia, että grilli pysyy siistinä. En keksi moitittavaa grillissä, joten voi tosiaan vilpittömästi suositella.

   Poista
 2. Hei! Olemme miettineet cello platinum grillin hankkimista ja tiedustelisinkin, onko teidän grilli ruostunut vuosien varrella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Grilli on edelleen hyvässä kunnossa. Meillä on ollut suojus päällä ja ollaan kannettu se talveksi kylmään varastoon. Ritilät kaipaavat kunnon puhdistuksen keväällä säilytyksen jälkeen, vaikka pestään ne syksyllä. Onnistuneita grilliostoksia.

   Poista
 3. Mihin käytätte jääastiaa? Meillä sama grilli enkä keksi sille mitään käyttöä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Ei sille juurikaan käyttöä ollut. Viime kesänä laitettiin grilli kiertoon muuton yhteydessä. Upeaa grillikesää!

   Poista
 4. Miten ruskistusyksikkö toimii?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t