Ei aurinkoa ilman sadetta

 
Mitä on rakkaus? Rakkaus on väkevä tunne sydämessä, joka antaa voimaa, se pelottaa hieman, mutta päällimmäisenä on ihana tunne, joka ylittää kaiken muun. Rakastuessa katoaa järki ja kohtuus, ilman toisen läheisyyttä on vaikea olla, maailma muuttuu ja asioita katsoo eri näkökulmasta kuin aikaisemmin. Rakkaus tuntuu koko kehossa.

"Se maailman kirjat sekoittaa,
Aikapyörät pysäyttää.
Eikä koskaan enää mikään,
Ole entisellään.
Se onnen tulvan nostattaa,
Vuoret siirtää paikoiltaan".
- Rakkaus / Antti Railio -

Kun se loppuu, niin usko rakkauteen horjuu ja tilalle tulee pelko ja katkeruus. Mitä tästä eteenpäin? Hartioilla painaa apeat ajatukset ja iloisia asioita ei tunnu löytyvän. Pettymyksen hetkellä maailma kaatuu päälle, itsetunto murentuu ja toivottomat ajatukset valtaavat mielen. Jokainen meistä joutuu välillä ryömimään pohjamudassa. Siinä tilanteessa ei juurikaan auta läheisten lohdutukset: aika parantaa haavat... On äärimmäisen vaikea etsiä positiivisia puolia elämästä ja katsoa myönteisesti eteenpäin, aina se ei onnistu. Kohtele silloin itseäsi armollisesti ja pyri tyhjentämään mieli kaikesta pahasta.


Ei iloa, ilman surua! Kun olet kohdannut suuria vastoinkäymisiä, osaat myös iloita pienistä hetkistä ja asioista sekä arvostaa niitä entistä enemmän. Suru on elettävä loppuun, kohdattava vaikeat tunteet, mutta siihen ei saa jäädä rypemään loputtomiin. On löydettävä tie uuteen elämään, vaikka helppoa se ei aina ole. Elämään kuuluu suru ja kipu, valitettavasti ne on joskus kohdattava uudestaan ja uudestaan. Uupumus, masennus ja stressi koetaan negatiivisena, mutta nämä olotilat voivat olla myös alku kokonaan uudelle ja mielekkäämmälle elämälle.  Muutos on aina mahdollisuus.


Vaikeista kokemuksista tulisi oppia, antaa itselle aikaa selviytyä surusta ja sen jälkeen kääntää kaikki voitoksi kohti valoisampaa elämää. Jätä koettu vastoinkäyminen vahvuudeksi sisällesi. Ota kiinni ruorista ja ohjaa elämäsi haluamaasi suuntaan. Läheisten tehtävä on olla tässä tukena. Olet arvokas, sellaisena kuin olet!


Ajatuksia elämästä Sinulle
 
Mari
 

Kommentit

Suositut tekstit