Day Off


Tilasin vapaapäivälleni aurinkoa, mutta aamulla taivas oli harmaa ja ilma sumuinen. Oli kuitenkin ihana nousta aamiaiselle ilman kiirettä ja tehdä aamutoimet rauhassa, ilman että piti sovitella kymmeniä vaatteita ennen kuin pääsi liikkeelle (miksi aamulla on niin vaikea löytää oikeita työvaatteita?). Kahvi ja lohivoileipä sekä hedelmät Hesarin seurassa käynnistivät ihanan aamuni rennoissa verkkareissa.

Bodybalance sopisi tähän aamun mainiosti, joten jumppakassi olalle ja salille klo kymmeneksi. Bodybalance tunnin rentouttava musiikki ja alkulämmittelyn Tai Chi osuus on niin ihana, etten parempaa tiedä ja se sopi juuri tähän aamuun täydellisesti. Yoga ja Pilates lisäävät keskittymiskykyä, kehon joustavuutta ja etenkin vatsan seutu saa hyvää vahvistusta. Liikkeiden aikana hengittäminen tasaisesti sisään ja ulos on minulle edelleen vaikeaa, vaikka olen harjoitellut tätä jo useita vuosia. Tunnin jälkeen minulla oli entistä rauhallisempi ja seesteisempi olo.
Harmonia ja balanssi oli siis saavutettu ja sitten päivän toimiin. Edessä oli kodin kunnostusta, pyykin pesua ja vaatekaappien siivousta, myös ompelukone pitäisi ehtiä nostamaan esille, koska mielessä on ollut eräs projekti jo useamman viikon ajan, mutta sille ei ole löytynyt sopivaa hetkeä.

Vaikka pari viikkoa sitten tein annoksen granolaa (lue ohje täältä), niin purkki on ollut tyhjä jo useita päiviä. Nyt oli pakko sekoittaa ainekset pellille ja laittaa ne paistumaan uuniin, sillä aikaa kun söin aamiaista no II. Tein eilen ternimaitojuustoa. Ternimaitoa on hieman hankala löytää, mutta REKOn lähiruokarenkaassa oli sitä myytävänä ja ostin pienen pullollisen meillekin. Juuston teko ternimaidosta on helppoa: kaada neste voideltuun uunivuokaan (voit lisätä ripauksen suolaa, mutta se ei ole tarpeellista) ja paista uunissa 170 asteen lämmössä noin ½ tuntia. Illalla söimme juustoa marjojen kanssa ja nyt aamulla loppu juusto sai kaverikseen kanelia ja orvokkeja.Meidän eteinen kaipaa hieman kesäisempää ilmettä, mutta mitä ihmettä teen sille? En millään haluaisi laittaa varastoon lampaantaljaa - no ehkä kuitenkin pitää. Jotain piristystä pitäisi tänään keksiä eteiseen - onko sinulla hyviä ehdotuksia?
 

Se projekti? Olen ostanut vanhoja kahvisäkkejä pari vuotta sitten ja tarkoitus oli tehdä niistä istutussäkkejä terassille. Löysin säkit muutama viikko sitten varaston kätköistä  ja nyt tämä keskeneräinen projekti on palautettu tehtävälistalle. Toteutusta on pyöritelty nyt jonkin aikaa ja ehkä tänään saan pihalle uuden istutussäkin. Kuulette siitä (ehkä)myöhemmin.

Pilvet alkavat rakoilemaan ja minä alan hommiin. Aurinkoa sinun päivääsi!
 MariKommentit

Suositut tekstit