Siirry pääsisältöön

Day Off


Tilasin vapaapäivälleni aurinkoa, mutta aamulla taivas oli harmaa ja ilma sumuinen. Oli kuitenkin ihana nousta aamiaiselle ilman kiirettä ja tehdä aamutoimet rauhassa, ilman että piti sovitella kymmeniä vaatteita ennen kuin pääsi liikkeelle (miksi aamulla on niin vaikea löytää oikeita työvaatteita?). Kahvi ja lohivoileipä sekä hedelmät Hesarin seurassa käynnistivät ihanan aamuni rennoissa verkkareissa.

Bodybalance sopisi tähän aamun mainiosti, joten jumppakassi olalle ja salille klo kymmeneksi. Bodybalance tunnin rentouttava musiikki ja alkulämmittelyn Tai Chi osuus on niin ihana, etten parempaa tiedä ja se sopi juuri tähän aamuun täydellisesti. Yoga ja Pilates lisäävät keskittymiskykyä, kehon joustavuutta ja etenkin vatsan seutu saa hyvää vahvistusta. Liikkeiden aikana hengittäminen tasaisesti sisään ja ulos on minulle edelleen vaikeaa, vaikka olen harjoitellut tätä jo useita vuosia. Tunnin jälkeen minulla oli entistä rauhallisempi ja seesteisempi olo.
Harmonia ja balanssi oli siis saavutettu ja sitten päivän toimiin. Edessä oli kodin kunnostusta, pyykin pesua ja vaatekaappien siivousta, myös ompelukone pitäisi ehtiä nostamaan esille, koska mielessä on ollut eräs projekti jo useamman viikon ajan, mutta sille ei ole löytynyt sopivaa hetkeä.

Vaikka pari viikkoa sitten tein annoksen granolaa (lue ohje täältä), niin purkki on ollut tyhjä jo useita päiviä. Nyt oli pakko sekoittaa ainekset pellille ja laittaa ne paistumaan uuniin, sillä aikaa kun söin aamiaista no II. Tein eilen ternimaitojuustoa. Ternimaitoa on hieman hankala löytää, mutta REKOn lähiruokarenkaassa oli sitä myytävänä ja ostin pienen pullollisen meillekin. Juuston teko ternimaidosta on helppoa: kaada neste voideltuun uunivuokaan (voit lisätä ripauksen suolaa, mutta se ei ole tarpeellista) ja paista uunissa 170 asteen lämmössä noin ½ tuntia. Illalla söimme juustoa marjojen kanssa ja nyt aamulla loppu juusto sai kaverikseen kanelia ja orvokkeja.Meidän eteinen kaipaa hieman kesäisempää ilmettä, mutta mitä ihmettä teen sille? En millään haluaisi laittaa varastoon lampaantaljaa - no ehkä kuitenkin pitää. Jotain piristystä pitäisi tänään keksiä eteiseen - onko sinulla hyviä ehdotuksia?
 

Se projekti? Olen ostanut vanhoja kahvisäkkejä pari vuotta sitten ja tarkoitus oli tehdä niistä istutussäkkejä terassille. Löysin säkit muutama viikko sitten varaston kätköistä  ja nyt tämä keskeneräinen projekti on palautettu tehtävälistalle. Toteutusta on pyöritelty nyt jonkin aikaa ja ehkä tänään saan pihalle uuden istutussäkin. Kuulette siitä (ehkä)myöhemmin.

Pilvet alkavat rakoilemaan ja minä alan hommiin. Aurinkoa sinun päivääsi!
 MariKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t