City Day

Kaupungissa voi viettää mukavan päivän, eikä tarvitse edes lähteä ulkomaille. Lähdin pienen prinsessani kanssa kaupungille ja meillä oli oikein mukava ja touhukas päivä. Matka Helsinkiin sujui rattoisasti junalla. Pikkutytölle junamatka on jännittävä seikkailu, kun vanhempien kanssa liikkuessa saa istua auton kyydissä.


Rautatieasemalta suunnistimme kohti Kiasman ARS17 Hello world! -näyttelyä, jonka teemana on digitaalinen murros. Näyttely kertoo siitä, kuinka internet ja muut digitaaliset palvelut ovat muuttaneet meidän jokaisen arkea, niin työtä kuin vapaa-aikaa, kulttuuria sekä taloutta. Nykypäivän tapa kommunikoida toistemme kanssa on muuttunut oleellisesti ja jopa oma identiteetti rakennetaan verkossa. Tutulta tuntuu myös se, että yhä useammin pidämme yhteyttä toisiimme verkon avulla. Kiasmasta matka jatkui kauppatorille ja Havis Amandan vierellä vietettiin mukava jäätelöhetki ja totta kai heitimme kolikot toiveineen suihkulähteeseen.

 
Kauppatorin laidalta suunnistettiin kohti Tähtitorninmäkeä ja Helsingin observatorioa. Kaunis puisto loisti vihreydellään ja tulppaanit olivat täydessä kukassa. Vanhojen puiden rungot näyttivät kauniilta, kun niistä puski lehtiä vihreinä tupsuina.  
Helsingin observatoriossa päädyimme ensin Matkalle menneeseen. Saliin, jossa oli esillä vanhat havainnointiin liittyvät kaukoputket entisillä paikoillaan. Salissa aisti hyvin vuosien takaisen tunnelman, kun tähtiä tutkittiin isoilla kaukoputkilla ja muilla tähtitieteellisillä havaintolaitteilla.
 
Siirryimme salista toiseen - Maailmankaikkeuteen. Tähdet, avaruus ja aurinkokunnan mittasuhteet olivat konkreettisesti esillä. Tähtikuviot taivaalla ja vuodenaikojen vaihtelut kiinnostivat pientä tutkijaa. Salissa sai koskea myös ihan oikeaan meteoriittia ja vaalla pystyi tarkistamaan kuinka paljon painaisi kuussa, merkuriuksessa, uranuksessa tai venuksessa - melkoisia vaihteluja painossa.

 
Tämä on oivallinen paikka perheille ja isovanhemmille lastenlapsineen, jos lapsi on kiinnostunut avaruudesta ja maailmankaikkeudesta. Olen lukenut lapsille useita kertoja Mauri Kunnaksen avaruuskirjaa ja siksi vierailu tällä oli todella kiva kokemus.
 
Asteroidipäivässä pe 30.6.2017 klo 14-20 ja silloin tekemistä löytyy koko perheelle!
 
Retki jatkui observatoriosta Seurasaareen, mutta siitä pian lisää. > Lue jatkoa täältä.
 
Mukavaa perjantaita
Mari
 

Kommentit

Suositut tekstit