Siirry pääsisältöön

City Day

Kaupungissa voi viettää mukavan päivän, eikä tarvitse edes lähteä ulkomaille. Lähdin pienen prinsessani kanssa kaupungille ja meillä oli oikein mukava ja touhukas päivä. Matka Helsinkiin sujui rattoisasti junalla. Pikkutytölle junamatka on jännittävä seikkailu, kun vanhempien kanssa liikkuessa saa istua auton kyydissä.


Rautatieasemalta suunnistimme kohti Kiasman ARS17 Hello world! -näyttelyä, jonka teemana on digitaalinen murros. Näyttely kertoo siitä, kuinka internet ja muut digitaaliset palvelut ovat muuttaneet meidän jokaisen arkea, niin työtä kuin vapaa-aikaa, kulttuuria sekä taloutta. Nykypäivän tapa kommunikoida toistemme kanssa on muuttunut oleellisesti ja jopa oma identiteetti rakennetaan verkossa. Tutulta tuntuu myös se, että yhä useammin pidämme yhteyttä toisiimme verkon avulla. Kiasmasta matka jatkui kauppatorille ja Havis Amandan vierellä vietettiin mukava jäätelöhetki ja totta kai heitimme kolikot toiveineen suihkulähteeseen.

 
Kauppatorin laidalta suunnistettiin kohti Tähtitorninmäkeä ja Helsingin observatorioa. Kaunis puisto loisti vihreydellään ja tulppaanit olivat täydessä kukassa. Vanhojen puiden rungot näyttivät kauniilta, kun niistä puski lehtiä vihreinä tupsuina.  
Helsingin observatoriossa päädyimme ensin Matkalle menneeseen. Saliin, jossa oli esillä vanhat havainnointiin liittyvät kaukoputket entisillä paikoillaan. Salissa aisti hyvin vuosien takaisen tunnelman, kun tähtiä tutkittiin isoilla kaukoputkilla ja muilla tähtitieteellisillä havaintolaitteilla.
 
Siirryimme salista toiseen - Maailmankaikkeuteen. Tähdet, avaruus ja aurinkokunnan mittasuhteet olivat konkreettisesti esillä. Tähtikuviot taivaalla ja vuodenaikojen vaihtelut kiinnostivat pientä tutkijaa. Salissa sai koskea myös ihan oikeaan meteoriittia ja vaalla pystyi tarkistamaan kuinka paljon painaisi kuussa, merkuriuksessa, uranuksessa tai venuksessa - melkoisia vaihteluja painossa.

 
Tämä on oivallinen paikka perheille ja isovanhemmille lastenlapsineen, jos lapsi on kiinnostunut avaruudesta ja maailmankaikkeudesta. Olen lukenut lapsille useita kertoja Mauri Kunnaksen avaruuskirjaa ja siksi vierailu tällä oli todella kiva kokemus.
 
Asteroidipäivässä pe 30.6.2017 klo 14-20 ja silloin tekemistä löytyy koko perheelle!
 
Retki jatkui observatoriosta Seurasaareen, mutta siitä pian lisää. > Lue jatkoa täältä.
 
Mukavaa perjantaita
Mari
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t