Siirry pääsisältöön

City Day - osa 2


Muutama päivä sitten kirjoitin kaupunkipäivästämme Helsingissä. Tutustuimme kivoihin paikkoihin päivän aikana - Kiasmaan ja Helsingin observatorioon. Lue lisää täältä.  Matka jatkui iltapäivällä Helsingin keskustasta Seurasaareen Café Ekbergin pullakahvien kautta. Taskussa oli pussillinen pähkinöitä ja mielessä kutkutti, nähtäisiinkö oravia?


Seurasaari on ihastuttava retkikohde niin aikuisille kuin lapsille. Nyt saarella tehtiin vesijohto- ja viemäriverkoston kunnostustöitä, mutta se ei liiemmin meitä haitannut, vaikka osa kävelyreiteistä oli suljettu. 
 
Seurasaaren kansallispuisto on Helsingin kaupungin omistama alue, joka alunperin oli työväestön retkeilyalue ja saareen pääsi aikoinaan myös höyrylaivalla. Saaressa sijaitsi 1800-luvulla tiilirukki ja myöhemmin sinne rakennettiin mm. tieverkosto, höyrylaivalaituri, ravintola, kaivoja sekä tanssilava. Seurasaari oli Helsingin toinen kansallispuisto (v. 1890), ensimmäinen oli Korkeasaari.

Seurasaari on nykyisinkin suosittu lenkkeilijöiden ja perheiden retki- ja virkistyssaari. Saaressa käy kymmeniä tuhansia ulkoilijoita vuosittain. Valkoinen silta ohjaa vierailijat kauniille saarelle ja sillankupeesta voit ottaa matkaan jäätelön ja lähteä tutustumaan vanhoihin talonpoikaisrakennuksiin tai kävellä pidemmälle saaren kesäravintolaan lounaalle. Kahvio ja kioskeja on saarella useita ja juhlakentän viereisessä grillissä voit lämmittää omia eväitä. Ainakin pääkaupunkiseudulla asuville Seurasaaren juhannusjuhlat ovat tuttuja ja tänäkin vuonna sytytetään Juhannusvalkeat kesäkuussa.  

 
Me lähdimme etsimään nälkäisiä oravia. Oravat ja muut saaren eläimet ovat tottuneita ihmisiin ja rannoilla voi nähdä kesyyntyneitä sorsia, joutsenia ja hanhia.  Tällä kertaa oravat hyppelivät korkealla puissa kylläisinä eivätkä ne olleet kiinnostuneita pähkinöistämme, vaikka kuinka houkutelimme niitä syömään. Kävely aurinkoisella, mutta kylmällä saarella oli kutenkin mukavaa.
 
 
Lopulta puiden latvoissa aiemmin hyppineet oravat tulivat syömään kädestä pähkinöitä ja pinkaisivat pian takaisin kuusen oksalle mutustelemaan. Pieni oravanpoikanen oli kuitenkin niin arka, ettei se uskaltanut ottaa kädestä pähkinää, vaikka sen teki mieli - maasta oli paljon turvallisempi poimia syötävää.

 
 
Loput pullanmurut ja pähkinät heiteltiin joutsenille, jotka olivat tulleet lepäilemään sillan kupeeseen. Joutsenet ovat todella kauniita ja uljaita lintuja kun niiden valkoinen höyhenpeite loistaa auringossa. Vaikka joutsenien käytös vaikuttaa aralle, niin ne saattavat olla aggressiivisia muita lintuja ja ihmisiä kohtaan. Pesää ja poikasiaan joutsenet suojelevat sähisemällä ja siipiä levittelemällä, etenkin pesimäaikana ne voivat käyttäytyä uhkailevasti.

 
Ihana päivä, kohta taas uudet seikkailut kutsuvat (kiitos murut).
 
 
Millaisia retkikohteita on sinun kotikaupungissasi?
 
💕 Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri