Siirry pääsisältöön

City Day - osa 2


Muutama päivä sitten kirjoitin kaupunkipäivästämme Helsingissä. Tutustuimme kivoihin paikkoihin päivän aikana - Kiasmaan ja Helsingin observatorioon. Lue lisää täältä.  Matka jatkui iltapäivällä Helsingin keskustasta Seurasaareen Café Ekbergin pullakahvien kautta. Taskussa oli pussillinen pähkinöitä ja mielessä kutkutti, nähtäisiinkö oravia?


Seurasaari on ihastuttava retkikohde niin aikuisille kuin lapsille. Nyt saarella tehtiin vesijohto- ja viemäriverkoston kunnostustöitä, mutta se ei liiemmin meitä haitannut, vaikka osa kävelyreiteistä oli suljettu. 
 
Seurasaaren kansallispuisto on Helsingin kaupungin omistama alue, joka alunperin oli työväestön retkeilyalue ja saareen pääsi aikoinaan myös höyrylaivalla. Saaressa sijaitsi 1800-luvulla tiilirukki ja myöhemmin sinne rakennettiin mm. tieverkosto, höyrylaivalaituri, ravintola, kaivoja sekä tanssilava. Seurasaari oli Helsingin toinen kansallispuisto (v. 1890), ensimmäinen oli Korkeasaari.

Seurasaari on nykyisinkin suosittu lenkkeilijöiden ja perheiden retki- ja virkistyssaari. Saaressa käy kymmeniä tuhansia ulkoilijoita vuosittain. Valkoinen silta ohjaa vierailijat kauniille saarelle ja sillankupeesta voit ottaa matkaan jäätelön ja lähteä tutustumaan vanhoihin talonpoikaisrakennuksiin tai kävellä pidemmälle saaren kesäravintolaan lounaalle. Kahvio ja kioskeja on saarella useita ja juhlakentän viereisessä grillissä voit lämmittää omia eväitä. Ainakin pääkaupunkiseudulla asuville Seurasaaren juhannusjuhlat ovat tuttuja ja tänäkin vuonna sytytetään Juhannusvalkeat kesäkuussa.  

 
Me lähdimme etsimään nälkäisiä oravia. Oravat ja muut saaren eläimet ovat tottuneita ihmisiin ja rannoilla voi nähdä kesyyntyneitä sorsia, joutsenia ja hanhia.  Tällä kertaa oravat hyppelivät korkealla puissa kylläisinä eivätkä ne olleet kiinnostuneita pähkinöistämme, vaikka kuinka houkutelimme niitä syömään. Kävely aurinkoisella, mutta kylmällä saarella oli kutenkin mukavaa.
 
 
Lopulta puiden latvoissa aiemmin hyppineet oravat tulivat syömään kädestä pähkinöitä ja pinkaisivat pian takaisin kuusen oksalle mutustelemaan. Pieni oravanpoikanen oli kuitenkin niin arka, ettei se uskaltanut ottaa kädestä pähkinää, vaikka sen teki mieli - maasta oli paljon turvallisempi poimia syötävää.

 
 
Loput pullanmurut ja pähkinät heiteltiin joutsenille, jotka olivat tulleet lepäilemään sillan kupeeseen. Joutsenet ovat todella kauniita ja uljaita lintuja kun niiden valkoinen höyhenpeite loistaa auringossa. Vaikka joutsenien käytös vaikuttaa aralle, niin ne saattavat olla aggressiivisia muita lintuja ja ihmisiä kohtaan. Pesää ja poikasiaan joutsenet suojelevat sähisemällä ja siipiä levittelemällä, etenkin pesimäaikana ne voivat käyttäytyä uhkailevasti.

 
Ihana päivä, kohta taas uudet seikkailut kutsuvat (kiitos murut).
 
 
Millaisia retkikohteita on sinun kotikaupungissasi?
 
💕 Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t