Ahvenanmaan pannukakku


Ahvenanmaan kaupoissa on paljon paikallisten tuottajien raaka-aineita ja tuottajien valmistamia herkkuja saatavilla, raikkaat vihannekset ja juurekset, juusto ja tietenkin tuoreet kalat saa veden herahtamaan matkailijan kielelle. Maakunnan ylpeys on Ahvenanmaan pannukakku luumuhillon ja kermavaahdon kera tai vaihtoehtoisesti marjahillolla.


Kahviloissa ja ravintoloissa voi maistella erilaisia versioita pannukakusta, mutta voin taata, että se on aina hyvää. Alkuperäinen ohjeeni on 80-luvun lopulta. Recept enligt Jan Karlsgården/Ålands pannkaka.

Tässä alkuperäinen ohje Ahvenanmaan pannukakkuun:


6 munaa
1 kuppi sokeria  (1 tl vaniljasokeria)
2 kuppia vehnäjauhoja (4 dl)
3 isoa kuppia riisipuuroa (puoliksi kypsää, n. 8dl)
2 rkl kaardemummaa
2 tl suolaa
1 l maitoa

Sekoita muna, sokeri, suola ja kaardemumma ja vispaa vähän. Lisää jauhot ja riisipuuro. Kun kaikki on sekoitettu hyvin, lisää maito. (Tarkista, että taikina on hieman paksumpaa kuin lettutaikina). Kaada uunipannulle ja paista 220 astessa noin 25 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea. Tarjoile luumukrämin ja vispikerman kanssa.

Jätän pannukakusta nykyisin sokerin kokonaan pois ja lisään tilalle 1 tl vaniljasokeria. Pannari syödään meillä usein mansikoiden tai hilloin kanssa, joten lisämakeutta tämä herkku ei kaipaa.

 
 
Toiseen pannariannokseen sulatin mansikoita, lisäsin kermavaahtoa, muutaman tuoreen mansikan ja hieman mansikan lientä. Koristeeksi mansikkaminttua. Toiseen annokseen keitin luumuja vesitilkassa ja intiaanisokerissa. Pannarin päälle luumuseos, kermavaahto ja vaanhterasiirappia.
 
 Käy liittämässä kuvia pannukakuista Instagram -tililleni KastehelmiB.

Mari


Kommentit

Suositut tekstit