Villasukka arvonta

Neulominen on intohimoni. Ainakin yksi työ täytyy olla aina tekeillä ja kun neulon yhtä työtä, niin seuraava on jo siinä samalla suunnittelussa. Neuleharrastukseni alkoi jo pienenä tyttönä, kun mummi opetti minut neulomaan ja sen jälkeen on syntynyt neuleita kymmenittäin, ehkä jopa sadoittain. Ensin patalappuja ja sen jälkeen paljon muutakin.

Viimeaikoina olen neulonut itselle useita neulepuseroita ja villatakkeja, sellaisia joita voi pitää myös töissä - kevyitä neuleita hameen kanssa ja pitkiä villatakkeja. Näistä löydät muutaman kuva: I made my clothes postauksessa.


Omat viime kesän lempisukat
Ellei mitään muuta neuletyötä ole tekeillä, niin silloin syntyy villasukkia ja lapasia, itselle, lapsille ja muille sukulaisille ja tuttaville. Malleja etsin lehdistä, blogeista ja Pinterestistä. Välillä neulon täsmällisesti mallin mukaan, mutta usein luovuus lähtee lentoon ja sukista tulee aivan oman näköiset.


Kuva 1
Kuljen villasukat jalassa lähes läpi vuoden. Talvella jalassa on pitkävartisemmat ja paksummat, kesällä siirryn lyhytvartisiin ja ohuempiin. Suosikkilankojani ovat Novitan Seitsemän veljestä ja Nalle. Niistä neulotut sukat kestävät hyvin käyttöä ja sukat voi pestä 40 asteessa, värisävyjäkin on runsaasti sekä yksivärisiä, että kirjoneulemaisia lankoja. 

Yllä olevan kuvan marimekkosukat on tehty Carouselia -blogin mallilla. Kuvien kirjoneulesukkien kuvio on Sweet things -blogin malleista poimittu ohje. Blogeissa paljon mielenkiintoisia malleja sekä lastenvaatteisiin kivoja ideoita.


Kuva 2
Sukkia on kertynyt neulekoriin, joten päätin arpoa teille lukioille kolmet sukat. Voit valita näistä kuvissa olevista sukista itsellesi mieluisimmat. Sukkien koko on noin 38-39. Jos haluat pienemmät tai isommat sukat, niin ilmoita kommentissa, niin kudon sinulle yksilölliset sukat lämpimin ajatuksin. 


Kuva 3
Osallistu arvontaan ja vastaa siis kommentissa: sukan koko ja minkä sukan valitset (kuvista 1-3). Laita myös yksi vaihtoehtoinen valinta.

Arvon sukat ensi sunnuntaina - äitienpäivänä.

Onnea arvontaan ! t. Mari

Villasukkien voittajat: Marianna, Marja-Liisa ja Saraana.
Laitatteko minulle osoitetiedot sähköpostiin: kastehelmib@gmail.com

Kiitos osallistujille!
Mari

Kommentit

 1. Ihania sukkia ja kiva blogi! Minun lempparit on Marimekko-sukat tai mustavalkoiset niiden vieressä :) Koko juurikin tuo tekstissä mainittu. Terv. Marianna

  VastaaPoista
 2. Ihania ovat! Mun suosikkini on kakkoskuvan pinkki-harmaat. Jos omassa koossa voi toivoa, niin 39-40. Tai sitten menisivät lahjaksi.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia! On tuo sukkien neulominen arvostettava taito. :) Ensimmäisen kuvan keskimmäiset sukat ovat ehkä mun lempparit. Myös niiden oikealla puolella olevat mustavalkoiset ovat nätit. 38-39 on juuri sopiva koko. saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Posti toi tänään paketillisen hyvää mieltä, kiitokset vielä ihanista sukista Mari!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit