Paratiisisaari Mauritius

Palataan muistoissa vuoden takaiseen Mauritiuksen matkaan. Mauritius on Afrikan kyljessä oleva pienen pieni paratiisisaari Intian valtameressä, jonka pituus on vain 65 km ja leveys 45 km ja saarta ympäröi lähes kauttaltaan koralliriutta. Mark Twain vieraili saarella ja kirjoitti: "Taivas on kopioitu Mauritiuksen saaresta", se kuvaa hyvin saaren tunnelmaa ja eksoottisuutta. Saaren ilmasto on läpi vuoden ihanteellinen ja veden läpötila lähes 30 astetta. Asukkaat (noin 1,2 miljoonaa) ovat valtaosin intialaisia ja kreoleja.


 
Matkat ja hotellin ostimme Matkatoimisto Kalevasta, järjestelyt sujuivat erinomaisesti. Lensimme Pariisin kautta Mauritiukselle ja pitkän lentomatkan jälkeen lentokentällä meitä oli vastassa autonkuljettaja, joka kyyditsi meidät hotelliin. Ajomatkaa oli pari tuntia lentokentältä. Molemmin puolin tietä oli sokeriviljelmiä ja pääkaupunki oli uskomattoman vilkasliikenteinen heti aamulla aikaisin. Pitkä matka Mauritiukselle oli raskas, mutta myös sen arvoinen. Onneksi saimme viettää pari viikkoa perillä kohteessa ennen paluulentoa.


Mauritiuksen saari hurmasi meidät ensi näkemältä, valkoinen hiekka ja turkoosi vesi sekä epätodellisen kaunis luonto rehevine kasvillisuuksineen oli täydellisen loman alku. Hotellin henkilökunta toivotti meidät ystävällisesti tervetulleiksi ojentamalla kylmät pyyhkeet ja virkistävän juoman heti hotellin aulassa ja alusta asti meistä huolehdittiin erinomaisesti. Saimme myös kivan huoneen, josta avautui näköala suoraan merelle. 

Saaren ihmiset olivat hyvin ystävällisiä. Hyvä palvelu ja siisti ympäristö vaikuttivat myös viihtyvyyteen. Lempeä tuuli ja lämmin, miellyttävä ilmasto ja palmujen huojunta tekivät kiireettömästä lomasta entistä nautittavampaa.


Olimme varanneet Cannonier Beachbomer Resort & Spa -hotellin saaren pohjoisosasta Grand Baien läheisyydestä. All-in-clusive täydensi huoletonta lomaa, jota voin suosittella kaikille Mauritiukselle matkaaville. Hotellin puutarhaa ei voinut olla ihastelematta ja siitä pidettiinkin erityisen hyvää huolta, puutarhurit siistivät paikkoja koko ajan. Ruoka hotellissa oli todella maistuvaa, etenkin tuoreista raaka-aineista valmistetetut äyriäissalaatit. Hotellin lounaat sekä päivälliset sai valita useamman ravintolan valikoimasta ja kaikki juomat kuuluivat hintaan. Mauritiuksen ruokakulttuuri on värikästä, jossa näkyy vaikutteita ympäri maailmaa.


Hotellilla oli oma ranta, joten saimme löhöillä rauhassa omalla hiekkarannalla, rannassa oli myös erilaisia aktiviteetteja tarjolla: kanootit, sup-laudat, lasipohjavene, polkuveneet ym. Päivän päätteeksi hotellialueella sijaisevassa Spassa saattoi vaipua täydellisen tiedottomaan tilaan. Saaren hotellit ovatkin tunnettuja ylellisistä hotelleistaan.


Saaren eri alueet ovat hieman erilaisia. Saaren keskiosa on sademetsää ja sokeriruokoviljelmiä, viljelmille ja sokekritehtaille pääsee vierailulle, jossa voi maistella maan tärkeää vientituotetta, rommia. Etelä ja itäinen saari on kaunista ja luonto monimuotoista.

Nähtävää saarella on paljon ja liikkuminen on helppoa ja edullista taksilla. Ystävälliset autonkuljettajat toimivat mielellään turisteille oppaina. Heitä kannattaakin jututtaa taksimatkoilla, niin saat paljon tietoa maan kulttuurista, nähtävyyksistä ja elämästä saarella. Tutustumisen arvoisia ovat myös kasvitieteellinen puutarha (The Botanic Garden), eläintarha tai Black River Gorgesin kansallispuisto sekä saaren vesiputoukset. Saatat tavata retkilläsi jopa jättiläiskilpikonnan.


  Vietimme lomastamme yhden päivän merellä katamariinilla seilaten. Kävimme pienellä asumattomalla saarella, jossa katamariinin henkilökunnan pojat valmistivat meille hiiligrillillä herkullisen aterian. Saimme snorklata kirkkaan turkoosissa vedessä ja pääsimme jopa valokuvamalleiksi. Jokaisesta retkellä olleesta tehtiin video muistoksi. Kannonkolosta löytyi linnunpesä poikasineen. Kotimatkalla lentokalat hyppelivät katamariinin vierellä ja suurista aalloista johtuvaa keinumista lievennettiin rommilla.


Istuin muuten tuossa tuolissa - Huh!

Saaren pääkaupunki Port Louis on tiheään asuttu ja sen kauppakadut ovat kapeita ja täynnä tavaraa. Puheensorina täyttää kapeat kadut ja rennot kauppiaat järjestelevät tavaroita pienissä basaareissaan. Kaupungissa asuu 180 000 asukasta. Englannilla pärjää hyvin, vaikkakin suurin osa asukkaista puhuu ranskaa. Molemmat ovat saaren virallisia kieliä.


Mieleenpainuvampaa lomalla oli ihmisten ystävällinen suhtautuminen meihin, rauhallinen ilmapiiri ja herkullinen ruoka. Kun kävelimme tai pyöräilimme kylän kapeilla kaduilla, jokainen vastaantulija tervehti meitä ja toivotti hyvää päivää, toiset kyselivät kotimaatamme ja jäivät juttelemaan ja jopa tarjosivat kookosvettä lievittämään kuumuutta. Kylän yleisellä rannalla paikalliset viettivät viikonloppua yhdessä syöden, tanssien ja laulaen, sitä oli ilo kuunnella ja katsella. Mahtavaa, että aikuiset, lapset ja vanhukset kokoontuivat yhteen viettämään vapaa-aikaa.


Tämä oli rentouttava paratiisiloma parhaimillaan, josta jäi erittäin hyvät muistot ikuisesti mieleen. Jos olet suunnittelemassa lomamatkaa Mauritiukselle, voin lämpimästi suositella kohdetta.

Aurinkoista päivää sinulle!
Mari

Kommentit

Suositut tekstit