Bloggaajan työpiste

Kirjoitan blogitekstejä ja teen muita kirjoitustöitä työ-vierashuoneessamme. Työpisteessä valaistus ja ergonomia ovat tärkeimpiä asioita, jotta työ sujuu hyvin. Tarvitsen pöydällä myös tilaa papereille, lehdille ja kameralle.

Työhuoneen ikkunasta näkyy vanha, kaunis omenapuu. Tällä hetkellä odotan kovasti, että puuhun ilmestyisi lehdet ja sen jälkeen kauniit, valkoiset kukat, jolloin puu on kauneimmillaan. Harmittavaa vain, että kukinta-aika on kovin lyhyt. Haluaisin nauttia ihastuttavasta näkymästä hieman kauemmin.


Kun muutimme nykyiseen kotiimme viitisen vuotta sitten, hankimme työpisteeseen Boknäsin kapean kirjoituspöydän. Kriteereinä oli silloin, ettei työpöytä saanut olla liian hallitseva elementti huoneessa, johon piti saada mahtumaan myös sänky vieraille. Nykyinen pöytä onkin osoittautunut täydelliseksi valinnaksi korkeussäätöineen. Se on riittävän/sopivan kapea, kaunis, vankka ja juuri sopiva ikkunan alle. Ikkunan yläpuolella oleva teksti muistuttaa minua tärkeästä asiasta: Every Day Matters.

Työhuoneen ikkunasta on esteetön näkymä kauas ja työnteon lomassa voi suunnata katseensa välillä puihin, kadulle tai lähiympäristöön. Meillä on keskusteltu paljon viime aikoina kodin ikkunoiden näkymästä. Keskustelut ovat päättyneet siihen, että tarvitsemme riittävästi ilmaa ympärillemme - ei naapurin ikkunoita tai talon seinää.


 
Viedäänpä ajatukset takaisin työhuoneeseen. Työpöydän hankkimisen jälkeen etsimme pitkään työpisteeseen sopivaa tuolia. Sellainen löytyi sitten aivan sattumalta Arabiakeskuksen Pentikistä, kun olimme etsimässä jotain ihan muuta. Tuolin rautarunko ja puinen istuin sopivat hyvin pöydän sävyyn. Tuolin pehmusteeksi tilasin vielä Länna Moblerista Shepherdin lampaankarvaa olevan tyynynpäällisen.

 
Vanha perintölamppu ja mahapiironki sopivat huoneen kokonaisuuteen hyvin. Vierassänky toisella puolella huonetta odottaa vierailijoita pehmeiden untuvapeitteiden sisään ja huoneen kulmauksessa on vanha Ikean käytännölliseen klassikkotuoli, johon on mukava istahtaa vaikka lukemaan. 

Täällä siis syntyvät tekstini. Olisi kiva kuulla, millainen työpiste ja -ympäristö on sinulle mieluisin?

Aurinkoisin terveisin Mari

Kommentit

Suositut tekstit