Pääsiäinen

Kevät rientää hurjaa vauhtia ja viikon lopulla ollaan jo pääsiäisessä. Meidän koti ei juurikaan saa erityisempiä koristeluja pääsiäisenä. Jotain kuitenkin täytyy saada piristykseksi. Jo useana viikkona olen ostanut pääsiäisliljoja ruukuissa ja laittanut ne lasivatiin. Minusta ne näyttävät hauskoille keittiön pöydällä, kun juuret näkyvät lasin läpi.Keltainen väri piristää kummasti. Auringonsäteet pilkahtavat silloin tällöin keittiön ikkunasta ja silloin liljat näyttävät erityisen kauniilta. Tänä vuonna en ole istuttanut rairuohoa lainkaan. Itseasiassa istuttaminen unohtui ja muistui vasta tällä viikolla mieliin. No, yritetään selvitä ilman tänä vuonna.  Yleensä laitan vehnänorasta kasvamaan melko isoon laakeaan astiaan. Mielestäni vehnänoras näyttää kauniimmalle kuin tavallinen rairuoho ja se kestää myös paremmin leikkausta. Ruohon reunalle voi laittaa myös muutaman tipusen käyskentelemään.

Palmusunnuntaina meillä vieraili myös suloisia virpojia. Värssyt oli opeteltu hienosti ja olin havaitsevani pientä jännitystä virpojissa. Viimeinen kuva on virpojien tuomista oksista siis vitsoista... Sulle vitsa, mulle palkka.


Täytyyhän kotona olla myös pieniä pääsiäismunia tarjolla pikkusille vierailijoille. Herttaisinta on kun pienen pienet sormet yrittävät avata munia kääreestä ja kiire on kova. No kyllähän suklaamunat maistuvat vähän isommillekin vieraille, puhumattakaan talon omasta väestä. Kulhoa on pitänyt täyttää aika monta kertaa viime viikkojen aikana.Pienillä asioilla saa keittiöön ja kotiin keväistä piristystä ja iloa. Kohta pääsiäisen jälkeen on vappu ja sittenhän jo koittaa kesä. Miten teillä valmistaudutaan pääsiäisen viettoon?
Pidätkö muuten mämmistä? Onko sinulla hyviä mämmivinkkejä? Perinteisen mämmi+kerma rinnalle kaipaisin jotain uutta.

Terkuin Mari

Hyvää pääsiäistä!

Kommentit

Suositut tekstit