2.7.2017

Samettinen kookosmanna-mustikkamousse



 
Kermainen kookossose eli kookosmanna on helppo ja terveellinen raaka-aine, josta voi valmistaa erilaisia herkkuja. Kookosliha on jauhettu kivimyllyssä luomutuotetuista kookoksista kuumentamatta massaa valmistuksen missään vaiheessa, joten kaikki ravintoaineet ovat tallella tuotteessa. Kookosmanna sisältää runsaasti ravintokuitua ja hyödyllisiä rasvahappoja sekä lauriinihappoa, rautaa ja mangaania. Se on myös gluteeniton herkku.
 
Samettimaista kookosmannaa voi lusikoida suoraan purkista sellaisenaan tai sitä voi käyttää raakasuklaan valmistukseen ja smoothieen. Sosetta voi maustaa esimerkiksi vaniljalla tai suklaalla ja nauttia lettujen kanssa. Leivonnassa kookosmannalla saa vaihtelua tuttuihin leivoinnaisiin. Kookosmannaa voi ostaa esimerkiksi Ruohonjuuresta.

Kookosmanna-mustikkamousse on raikas vaihtoehto perinteiselle jogurtille tai marjarahkalle. Mousse säilyy jääkaapissa pari päivää.

KOOKOSMANNA-MUSTIKKAMOUSSE
 
Ainekset (2 annosta)
1 banaani
1 kypsä avokadoa
2 dl mustikkaa
2 reilua rkl kookosmannaa
1 dl mantelimaitoa
½-1 rkl hunajaa
 
Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää hunajaa, jos kaipaat lisämakeutta.

Koristeluun käytin: mustikoita, banaania ja mintunlehtiä. Paahdetut kookoshiutaleet sopivat myös hyvin musseen.
 
Kesäisiä herkkuhetkiä toivottaa
 
Mari


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti