Siirry pääsisältöön

Kotona




Tiedätkö sen tunteen, kun kaikki loksahtaa paikoilleen ja levollisuus valtaa mielen. Sisäinen rauha. Viime kesästä asti on ollut aikamoista hulinaa kodin rakennuksen kanssa. Nyt kaikki on ohi (huoh). Välillä tuntuu hieman epätodelliselle, että ollaan täällä - omassa kodissa.
 
Kaikki ei ole mennyt helpoimman kautta ja matkalla on ollut monta mutkaa. Välillä on saatu vääntää oikein kunnolla rakentajan kanssa, että ollaan saatu toteutettua toiveitamme. Toisinaan taas on huomattu, että toiminnallisuus ei ole kohdillaan ja sitten tuli kiire lisätä muutamaan kohtaan senttejä ja käännettiin ovia toisin päin. Viime juhannuksen jälkeen aloitimme projektin vauhdilla. Ensimmäiseksi piti päättää seinämuutokset ja keittiö. Kaikella oli kiire. Työpäivän jälkeen nostimme pohjapiirustukset pöydälle ja aloimme ideoimaan. Asunnon pohja ei nimittäin täysin vastannut tarpeitamme ja keittiö oli liian pieni. Käsky kävi rakentajalta, että ulkoseiniin ei saa muutoksia. Harmi, sillä kodinhoitohuoneessa olisi ollut pieni ikkuna paikallaan.
 
Pyhitimme yhden makuuhuoneista vaatehuoltoon ja kodinhoitoon. Meidän makuuhuoneen viereen tuli walk-in-closet, johon saatiin mahtumaan molempien vaatteet, siivous, vaatehuolto (mankeli, silitys, ompelu) ja liinavaatteet. Näiden kahden makuuhuoneen välissä oli alkuperäisissä piirustuksissa vaatehuone, joka meiltä poistettiin. Näin saatiin meille iso makuuhuone tai siis saman kokoinen kuin vanhassa kodissamme.

Ikkunan läpi



 
Vaikka päivät ovat kuluneet lähinnä laatikoiden purkamisessa ja tavaroiden laittamisessa paikoilleen, niin nämä maisemat rahoittavat mieltä. Olen istunut aamuisin terassin rappusilla kuuntelemassa lintujen laulua ja katsomassa merelle, kun purjeveneet lähtevät lipomaan rannan toisen puolen satamasta. Näky ikkunasta on aamulla ja illalla erilainen riippuen säästä ja auringosta. Vaikka piha on vielä laittamatta ja nurmikko ei ole vielä itänyt, niin näky takapihalta on ihana.
 
Silloin kun kävimme katsomassa paikkaa ekan kerran ihastuin ihan täysillä viereiseen kaislapolkuun. Se lähtee ihan meidän tontin nurkalta. Minulla on jokin selittämätön ihastus pitkospuihin ja tällaisiin puupolkuihin. Kettu on kuljeskellut muutaman iltana meidän pihalla. Aluksi pelästyin sitä, etten uskalla enää mennä kaislapolulle (piti googlettaa ketun elintapoja), mutta sittemmin totesin, etten taida olla sen pääasiallista ruokaa. Ehkä se tyytyy pienempiin elukoihin, joten olen uskaltanut kävellä kaislojen seassa päivittäin. Henkäillyt ihastuksesta ja katsellut merelle (hieman kurkkinut näkyykö kettua kaislojen seassa).
 
Eilen kävin tontin vieressä olevalla yleisellä laiturilla. Se oli talven aikana vaurioitunut, mutta nyt se oli korjattu. Kiva niin.  Eilen kävin myös pyöräilemässä ekan kerran. Poljin sillan toisella puolella postiin ja vastatuulessa takaisin kotiin.





Ensi tunnelmat kodista ovat hyvät. Tämä tuntuu kodilta. Tilaa on vähemmän kuin vanhassa, mutta nyt ei enää tarvitse juosta rappuja ylös ja alas. Kodinhoito ja saunatilat ovat pienemmät, mutta kun ne on järkevästi suunniteltu, niin eiköhän niihin kaksi ihmistä mahdu tai siis ollaan mahduttu hyvin saunanlauteille ja molemmilla on kuitenkin omat suihkut ja vessat.
 
Saunan kanssa meillä olikin aikamoinen vääntö rakentajan kanssa. Emme millään tahtoneet saada toiveitamme läpi. Nyt se on kuitenkin sellainen kuin toivoimme. Löylytkin on oikein hyvät. Kodinhoitohuoneessa oli ongelmia pesutornin kanssa. Vanha torni ei mahtunut sille varattuun tilaan. Ostimme uuden ja totesimme, ettei sekään mahdu, kunnes huomasimme, että keittiösuunnittelija oli mitoittanut kaapin väärän korkuiseksi. Torni on nyt paikoillaan, mutta yläkaapista puuttuu vielä ovi. Suunnittelijan toinen moka oli walk-in-closetin kaappien mitoituksessa. Onneksi itse huomasimme, että ikkunan vieressä oleva kaappi oli niin lähellä ikkunaa, niin ettei ikkuna mahdu aukeamaan.
 
Yhteistyö keittiöyrityksen kanssa ei saa meiltä ruusuja. Olemme tyytyväisiä keittiöön, mutta ellemme itse olisi olleet valppaina ja suunnitelleet keittiötä itse, niin ei se varmasti täyttäisi toiveitamme toimivuuden kannalta. Muutamat kohdat odottaa vielä korjausta keittiössä, mutta keittiötoimittajalla ei näytä olevan kiire korjata niitä, vaikka ne haittaavat jonkin verran asumista.

Aika tutuksi on tullut sanonta: ei onnistu! Lopulta moni asia on kuitenkin onnistunut, kun ollaan oltu tiukkoina. Halusimme tästä kodista meidän oloisen ja toimivan.




Vanhat kiikarit on olleet ahkerassa käytössä. Monta vuotta ne olivat kaapissa piilossa, mutta nyt ne on nostettu olohuoneeseen. Kiikarilla on tähyiltu lintuja ja veneitä. Nyt kun kirjoitan tätä, niin mies huusi katsomaan, kun pihan vieressä juoksi kauris golfkentälle päin. Eläimiä siis riittää täällä landella.
 

 
Ihanaa viikonloppua sinulle. Toivottavasti saadaan hyvät ulkoiluilmat.
Nyt lumi- ja räntäsateet saisivat loppua.
 
Mari

Kommentit

  1. Onpa teillä ihana koti ja kaunis ympäristö! Blogisi on uusi tuttavuus, joten odotan innolla lisää kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Marita. Kiitos kauniista sanoistasi. Tällä uudessa kodissa ollaan asuttu nyt pari viikkoa ja pikku hiljaa tämä alkaa tuntumaan ihan oikealta kodilta. Kiva kun löysit blogiin ja jätit kommentin. Toivottavasti tulet piipahtamaan toistekin. Ihanaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  2. Voi apua, miten upeat maisemat - ja koti. Tuo kuva, jossa maisema heijastuu ikkunasta, kun kuvaat ruokanurkkausta on aivan superihana <3
    Ymmärrän, miten kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdilleen!!
    ONNEA UUTEEN IHANAAN KOTIIN <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ihanista sanoista. Pari viikkoa on tullut tuijoteltua maisemaa ja joka hetki näkymä vaihtuu. Olen nauttinut täällä olosta ja rauhasta. Ensi viikolla täytyy yrittää keskittyä työntekoon, mutta voi olla, etten malta olla tuijottamatta merelle tuon tuosta. Kiva kun jätit kommentin. Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Oih, niin ihanalta näyttää - valoa ja avaraa maisemaa! Lämpimät onnittelut uuteen kotiinne <3
    Pitkospuut kaislikossa on niin hienot ja siellä on vielä niin rauhallistakin, että on kiva liikkua lenkkeilemässä.
    Toivotaan tosiaan, että ainainen tuuli tyyntyisi ja tulisi kahvitteluun sopiva iltailma :)
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Maarit <3 Yllättävän helposti ja nopeasti kotiutuminen on tapahtunut. Täällä on ihanaa. Ihastuin pitkospuihin heti ekalla kerralla, kun kävimme tontilla. Se on minulle meditaatiomatka - lyhyt, mutta tehokas. Olen istunut terassilla päivittäin haistelemassa meri-ilmaa. Onneksi joka päivä on ollut pieni aurinkoinen hetki rakeiden, räntä- ja vesisateiden lomassa. Kyllä se kesä sieltä tulee. Odottelen kahvihetkeämme. Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  4. Hyvä, että olitte sopivan tiukkoja toiveidenne toteuttamisen suhteen ja lopputuloksesta tuli sellainen kuin halusitte, vaikka olikin harmillista vääntöä matkalla. Sellainen on aina kurjaa, mutta joiltakin se "Ei onnistu" tulee ensimmäisenä suusta niin kovin helposti. Ettei vaan tarvitsisi tehdä mitään ylimääräistä. Ja kuitenkin se, että lopulta onnistuukin, palkitsee myös tekijänsä. Niin ainakin luulisin..

    Pitkospuissa tosiaan on jotain erityisen viehättävää. Niitä kulkiessa voi (ja suolla, jossa itse taas kävin viikonloppuna ja jossa puut oli sateen liukastamia ja osin lahojakin, ei pelkästään voi, vaan on pakkokin) keskittyä laittamaan jalkaa toisen eteen, kun polku on niin selkeä. Ja kiva kävellä.

    Ihana, valoisa uusi koti teillä. Ja kaikkein tärkeintä, että se myös tuntui heti kodilta niinkuin kerrot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka taas piipahduksesta täällä mun seurana. Ollaan oltu tiukkoina ja vielä on muutaman asian kanssa vääntöä meneillään. Muuten kaikki alkaa olevaan kunnossa. Täällä on tosi kivaa. Koti tuntuu ihan omalta kodilta.

      Pitkospuut on mun meditaatioreitti, kuten tuossa edellä Maaritillekin vastasin. Niissä on jotain erityistä. Kuvat sun pitkospuista on ihanat. Ehkä ne on vähän pidemmät siellä kuin täällä. Maisemat on teilläkin tosi upeat. Suolla on ihan oma tuoksunsa. Kun ajattelen suota, tulee heti suopursun tuoksu mieleen.

      Täällä on viime viikkona satanut rakeita ja räntää joka päivä. Pakkastakin on ollut yöllä. Ei se haittaa, kun laittaa riittävästi vaatteita päälle, kun lähtee ulkoilemaan. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle ystäväiseni <3

      Poista
  5. Onnea uuteen kotiin 🥰 oikein kivalta näyttää 😊🥰

    Voi, tuota hetkeä niin odotan innolla itsekin, onneksi jokainen päivä on odotuksesta pois 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Niin se juuri on, että jokainen päivä vie lähemmäksi muuttoa. Kovasti minäkin odotin. Viimeiset kaksi viikkoa menivät sitten kuin siivillä - onneksi. Nyt tuntuu hyvälle. Mukavia hetkiä teille uuden kodin valmistumiseen ja suunnitteluun ja myös kivoja kevätpäiviä.

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri