Siirry pääsisältöön

Samuiji pipo mulle ja sulle - osallistu arvontaan

Neuloin Samuiji -tyyppisen pipon itselleni ja sinulle. Mitäs pidät? Tekstin lopussa palataan arvontaan. Pakkaspäivät ovat ihan kohta ovella ja minä en ainakaan pysty olemaan ulkona ilman korvia peittävää pipoa. Hatut eivät oikein istu minulle, joten pipo on aika luonnollinen ratkaisu ja helppo vetäistä päähän töihin ja lenkille lähtiessä.



Pipo on neulottu viininpunaisesta Novita Rose -kaksinkertaisella langalla pyöröpuikoilla. Aloitussilmukoita on 92 ja niillä neuloin leveän resorin, jonka jälkeen neuloin aina oikeaa noin 10 cm. Kavennukset aloitin vähitellen, vähentäen silmukoita loppua kohden. Aluksi kavensin neljässä kohdassa tasavälein kolme kertaa ja väliin neuloin aina kaksi kerrosta ilman kavennuksia. Sen jälkeen kavensin kahdeksassa kohtaa ja taas kerrokset väliin. Loput silmukat viiden silmukan välein kahdella kierroksella. Lopuksi puikolle jääneet silmukat vedin langalla yhteen ja kiristin päälaelle. Pipoa kannattaa neulomisen aikana sovitella päähän, että saat piposta oikean pituisen. Jos haluat kääntää resorin kolminkerroin tee siitä 5 cm pidempi.


Sitten arvontaan. Millainen pipon käyttäjä sinä olet. Onneksi muoti on muuttunut oikeaan suuntaan ja pipo päässä ei ole enää noloa kulkea, vaan nuoret käyttävät pipoa mielellään.  Pipo on monelle tärkeä asuste, osalle se on pään lämmittäjä, mutta monelle myös tärkeä osa pukeutumista. Jos haluat osallistua arvontaan, niin jätä kommenttiboksiin vastaus Isänpäivään 12.11.2017 klo 20.00 mennessä ja kerro missä sinä pidät pipoa?

♡ Mari  

Kommentit

  1. Syksy kun tulee, päähän laitetaan lenkeillä ohuempi trikoopipo..muutoin kuljen vielä avopäin. Talvisin sit kun vaan ulko-ovesta ulos astutaan, on pipo visusti päässä..eripaksuisia pipoja löytyy joka lähtöön..niitä täällä pohjoisessa tarvitaan!
    ulla-79@jippii.fi

    VastaaPoista
  2. Pidän pipoa syksyn kylmemmistä kelistä lähtien aina ulkona. Työn puolesta joutuu olemaan ulkona paljon, joten pipo on tarpeen.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  3. Kyllä pipoa pidän näin viileällä joka päivä ulkoillessa. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Pipo on aina päässä, jos täytyy olla enemmän ulkona ja keli on alle +10. Pipon paksuus vaan vaihtelee :)
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  5. Pidän pipoa kylmässä säässä. :) Teininä pipo oli niin nolo, mutta aikuisena sitä arvostaa, että pysyy lämpimänä. :D

    tt32232@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Ulkoillessa syksyisin, talvisin ja keväisin. :) emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Pidän pipoa melkein aina (paitsi kesällä). Se on minulle tehty asuste :) Tykkään vaihdella sitä, ja se on osa tyyliäni :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  8. ulkoillessa aina viileämmillä ilmoilla :)
    mariaheinonen1@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Olen pitänyt nyt pipoa koko ajan kun menen ulkoilemaan, jopa kaupassa. Uusi pipo olisi piristävä saada, ainakin noin kaunis.

    aiholapp lailanet.fi

    VastaaPoista
  10. Lähinnä ulkoillessa tulee käytettyä pipoa.
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Ulkoillessa käytän :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  12. Aina talvisin ulkoillessa!

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  13. Ulkoillessa käytän :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ulkoillessa ja kauppareissulla pidän pipoa. riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
  15. Kesäisin ei juurikaan tule pipoa käytettyä, mutta talvisin kyllä koiran kanssa juoksulenkeillä!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Talvisin ja milloin vaan, kun riittävästi kylmenee,ilman muuta pipo päähän. Joskus jopa sisällä, kun päänsärky oikein juilii ja lämpö tuntuu hyvältä
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Pidän pipoa aina liikkuessani ulkona! Työmatkoilla etenkin on hyvä olla pipo päässä.

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Pidän pipoa loppusyksystä alkukevääseen koiran kanssa ulkoillessa eli em. vuodenaikaan päivittäin. Kiva nuorekas aikuisen naisen pipo on ollut kauan etsinnässä. Toivottavasti
    kuvailemasi on juuri minulle!

    VastaaPoista
  19. aina ulkona kun alkaa vähänkään paleltaa päätä - korvat varsinkin jäätyy heti! ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Olen ahkera pipon käyttäjä, mikä johtuu pitkälti mukavuudenhalusta. Palelu ja kylmä viima päässä ja korvissa tuntuu todella ikävältä, joten otan pipon käyttöön syksyllä heti kun ilmat riittävästi viilenevät. Mukana arvonnassa totta kai :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Pipo päässä aina kun mittari lähellä nollaa. Mukana arvonnassa :)
    jmlehtim@hotmail.fi

    VastaaPoista
  22. Osallistun ihanaan arvontaan. Käytän pipoa aina kun on sen verran kylmä tai viileä, että tuntuu, että pipo päässä on miellyttävämpi olla. Minullakin on blogissani arvonta, käy kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista
  23. Todella kaunis pipo. Osallistun myös arvontaan. Olen pipojen suurkuluttaja :)

    VastaaPoista
  24. Pidän pipoa asusteena ja lämpöä tuomaan.
    ruusumuumi@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Syksystä kevääseen aina ulkona ollessa.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  26. Appa
    Pipo tai hattu niitä käytän joka päivä näin kylmillaä ilmoilla ulkoillessani.
    maijamummu1@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Työmatkoillani kun poljen töihin ja lasten kanssa ulkoillessa.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Työmatkalla hyvä olla päässä :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Trikoopipo tulee laitettua päähän monesti, kun on bad hair day. Talvella vähän villaisempi sitten. Ihanan pipon olet kyllä neulonut.
    leenvikki(at)gmail.com

    VastaaPoista
  30. Mun korvat ei siedä yhtään kylmää, joten pipo tai panta löytyy päästä jo ajoissa syksyllä!
    sanni.v.laine@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Talvella käytän pipoa lähes aina johonkin lähtiessäni. Syksyllä usein pantaa korvien suojana. hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  32. Talvisin käytän pipoa melkein päivittäin :)
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Täällä toinen pipoihminen. Palelen helposti ja villapipo on koko talvikauden päässä. Toisaalta odotan kyllä aina jo kevättä ja kevyempää pukeutumista. Tuo on kauniin värinen!
    Arvonnassa mukana johanna.tuulia@hotmail.fi

    VastaaPoista
  34. Pipo on päässä aina kylmillä ilmoilla, autossa otan sen vain pois. Työskentelen välillä ulkona ja ilman pipoa en ole ikinä, joskus karvahattukin on hyvä.

    peholapp(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
  35. Pipo päässä kylmillä ilmoilla.
    han.nystrom@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Pipo on minulle asuste :) Kätevä myös jos on badhairday :)
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri