Siirry pääsisältöön

Joulufiilistelyä

 
Kuva: Ellos
 
Kuva: Ellos

Marraskuu on puolessa välissä ja jouluhössötys alkaa näkymään kaupoissa, lehdissä ja blogeissa. Olen jouluihminen, mutta en jaksa kovin paljoa ja pitkään järjestellä joulua etukäteen. Joulutunnelma on kuitenkin tärkeä. Pikkujoulu on meillä usein joulun avaus. Kuukauden vaihteessa laitetaan joulu-/talvivalot ulos ja sisälle sekä kranssit ja havut paikoilleen.

Minkä värinen joulu teillä on?
Meidän joulu on ollut useampana vuonna sävyltään tummempi: tummanpunaista, mustaa ja hieman valkoista. Takkahuoneen ikkunaan laitetaan iso musta paperitähti ja sen viereen musta valoköynnös. Takan päälle ilmestyy joulun alla pari pientä tunnelmalyhtyä. Takkahuone on meidän jouluhuone, muualla asunnossa on vain kynttilöitä, lyhtyjä ja pari valoköynnöstä. Lapsien kanssa rakennetaan jouluikkuna keittiön ikkunan väliin. Kuvissa on sellaista fiilistä, mitä omaan kotiini jouluna haluan.

Kuva: Ellos
 
Kuva: Ellos

Kuva: Ellos

Kuva: Ellos
 
Kuvat: Ellos
Lauantaina satoi vettä, joten emme viitsineet lähteä kävelylle, vaikka se olisi varmasti tehnyt hyvää, koska viikolla ulkona olo oli jäänyt minimiin. Päädyimme lopulta Monday To Sunday ja  Country White liikkeisiin Mankkaalle ja sen jälkeen kävimme Arabian Pentikissä. Itse asiassa olimme (taas) etsimässä sitä parjattua nojatuolia takkahuoneeseen. Kiva tuoli löytyi ja sen vierelle pöytä, mutta molemmat olivat melkoisen hinnakkaita, joten ne jätettiin toistaiseksi kauppaan. Täytyy toivoa, että tulevat alennukseen jossain vaiheessa. Arabian Pentikissä oli iiiiiihana senkki, johon ihastuimme. Yritimme sovitella sitä vaikka mihin huoneeseen, mutta lopulta oli todettava, ettei se mahdu luontevasti mihinkään.

Tyhjin käsin ei reissulta kuitenkaan palattu. Löysin pari joulukoristetta, lahjapaketteihin koristeita (Country White),  ison sementtiruukun (Monday to Sunday) ja olkkarin sohvan piristykseksi tyynypäällisen ja uuden villashaalin (Pentik). Niin, ostin villashaalin! Koko syksyn on ollut ajatuksena neuloa uusi shaali toisen vanhan tilalle. Vuosia sitten neulomani shaalit ovat olleet jokapäiväisessä käytössä ja hieman jo nyppyyntyneet. Pentikillä oli kaunis, hillitty ja edullinen shaali (en olisi saanut lankoja sillä hinnalla), joten pakko se oli ostaa. Viikonloppuna kääriydyin uuden peiton alle ja isossa sementtiruukussa paloi kynttilä - ihanaa hyggeilyä!

Viikonlopusta innostuneena selailin Elloksen sivuja ja löysin monta kivaa joulujuttua. Kaikki tämän sivun kuvat ovat Elloksen jouluisia ideakuvia ja suurin osa tuotteista on sellaisia, joita voi käyttää myös muulloin kuin jouluna. Tilaukseen lähti yllä olevista kuvista Ellos Homen tumma Pembroke-pöytäliina 100% pellavaa (3. kuva), kuvioitu Margot-tyynynpäällinen, harmaa Shepherdin
lampaantalja Ella ja Ellos Homen pitkäkarvainen lampaantalja (3. kuva) sekä kiva röpöinen Marie lasikannu (viimeinen kuva). Alimmaisessa kuvassa olevat mustat kuvioidut kynttilälyhdyt ovat kivoja. Sain vastaavanlaisen eräältä Lapin reissultamme ja siinä on tosi kaunis valo.

Turkoosit ruokaliinat joulupöydässä voisi olla jännä valinta. Näyttävät tosi kivalle tummalla liinalla. Huomaa myös miten rennosti ne on pujotettu serviettirenkaisiin.

Miten teillä valmistellaan joulua?
 
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri