Siirry pääsisältöön

Villasukkien syystrendit & arvonta

Neulominen on minulle rakas harrastus. Olisi melko mahdotonta elää ilman puikkoja ja villalankaa.
Miltä kuulostaa?

Niin se vaan on.
Aloitin neuleharrastuksen heti alaluokilla. Olin ehkä ekalla, kun mummo opetti minut virkkaamaan ja sen jälkeen neulomaan. Neulominen vei minut heti mennessään. Vähän vanhempana suunnittelin neuleita itselleni ja myöhemmin perheelle. Lapsilla oli aina villapaidat päällä ja joskus villapaitoja meni myös tuttaville.  
Syksy on neulontahullun  p a h i n t a  aikaa. On ihan pakko saada ihanan pörröisiä, villalta tuoksuvia, kauniin sävyisiä lankoja. Aiai... en tiedä parempaa, kuin se, että pääsen lankakauppaan oikein ajan kanssa hypistelemään lankauutuuksia. Kesällä on ollut kiva neuloa villasukkia, koska ne on helppo ottaa ulos mukaan ja valmistuvat nopeasti. Tein keväällä inventaarion lankavarastossani ja päätin, että jämälangoista täytyy päästä eroon. Niistä on nyt syntynyt kasa villasukkia.


Onko villasukissa trendejä?

On totisesti, harmaista saapassukista on tultu pitkälle. Neulominen ja villasukat elävät uutta nousukautta. Villasukissa näkyvät samat trendit kuin vaatemuodissa ja sisustuksessa - värikkyys ja voimakkaat kuviot, jopa värien kirjoa. Etenkin kirjoneuleet (neulotaan useammalla värillä) ovat tänä syksynä pinnalla. Nyt onkin hyvä upottaa villasukkien mielikuvituksellisiin kuvioihin kaikki jämälangat. Rakkaimmat sukat syntyvät omistajan lempiväreistä ja omista mielikuvioista.

Trendikästä on myös kirjoa (kuviot ommellaan jälkikäteen) villasukkiin erilaisia kuvioita - kukkia, eläimiä, kirjaimia, logoja, ihan mitä vaan. Sukanvarteen voi kiinnittää tupsuja tai muita koristeita. Pieniä sydämiä tai kauniita sanoja sukkien saajille tai itselle.

Kohokuviot ovat myös aina muodikkaita ja jo helpolla nurin-oikein neuleella saa vaihtelua ihan tavallisiin sukkiin. Pieniä palmikoita on helppo tehdä kahdella puikolla, kolmatta puikkoa ei välttämättä tarvita ylivetoihin. Valepalmikkokin syntyy tosi helposti.



Kuka vain onnistuu!

Villasukkien neulominen on helppoa ja kuka vain voi oppia neulomaan. Ei ehkä kannata kuitenkaan aloittaa kovin monimutkaisesta kuviosta. Jos haluat useaa eri väriä sukkiin, niin helpointa on ostaa lankaa, jossa väri vaihtuu automaattisesti sukan edistyessä. Kauniita sävyjä löytyy Novitalta sekä Nalle langasta (hieman ohuempi) kuin Seitsemän Veljestä langasta (paksumpi). Jos et jaksa neuloa pitkävartisia sukkia, niin tee niistä nilkkapituiset. Ne on kivat kotitossuina.

Novitalta on myös juuri ilmestynyt Kaikkien Aikojen Villasukat -kirja, josta löytyy ohjeita aloittelijalle ja kokeneemmalle ekspertille. Netistä löytyy myös YouTube-videoita neulomisen alkeista, jos ne ovat unohtuneet. Tarvitset vain viisi saman paksuista sukkapuikkoa ja kerän lankaa ja voit aloittaa.


Villasukat on arvottu
Voittaja on Anonyymi pp.34, joka toivoi lämpimät, ruskanväriset sukat.
Lämpimät onnittelut!
Lämpimin terveisin
Mari

Kommentit

  1. Kissasukat olisi ihanat. :)

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Valkoiset sukat, pitkävartiset ois ihanat kun lämmittäis enemmän😍
    Sarianna.saari95@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Pitkävartiset harmaat..ksefedini@suomi24.fi

    VastaaPoista
  4. Pinkin väriset villasukat tytölleni olisi kyllä hienot. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Mulla on ollut pitkän aikaa haaveena sellaset polvipituiset, palmikoidut, kermanvaaleat villasukat.

    VastaaPoista
  6. No vau! Nuo pallosukat ovat maailman ihanimmat! <3
    Maisa
    pienet.suloisuudet@gmail..com

    VastaaPoista
  7. Nilkkavillasukat, värillä saa voiton osuessa yllättää :)
    naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  8. Violetit villasukat miehelleni, saa olla myös keltaista. Hänen lempivärit on keltainen ja violetti :)

    anniina.lang96@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Oi, toivoisin itselleni samanlaisia kuin tuossa kuvassasi olevat mustavalkoiset, mutta vaan tummanharmaan ja valkoisen sävyisenä! :) Villasukat ovat ehkä parasta koko syksyssä! 3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Söpöt nuo pallosukat! Voiton osuessa haluaisin kuitenkin miehelleni sinisävysukat, saisihan niissä olla vaikka muutama pallokin.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Pitkävartiset, siniset, suuret (koko 44) kumisaapassukat joissa on kestävä kantapää, tämmösiä sukkia en osaa itse tehdä ja mieheni käyttää sukkia paljon, usein menee kantapää rikki enkä osaa parsia.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  12. Harmaat, pitkävartiset sukat.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  13. Lämpimät ja lämminsävyiset (esim. ruskan värejä) raitasukat :)

    pp.34(at)outlook.com

    VastaaPoista
  14. Kissasukat :)
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  15. nuo pallosukat on kivat,vaaleahko lila mustan tilalle olis mieleiset.koko 39. hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Villasukkia rakastan yli kaiken, vaikka itsen olen täysin tumpelo käsitöissä. Sisko mulle välillä kutonut ihania, nauratti taannoin, että oltiin samaan aikaan minä lukenut 46 kirjaa tänä vuonna, siinä kun hän oli kutonut 46 sukat :D Apua, mulla ois moniakin toiveita toteutettavaksi, mutta äkkiseltään tahtoisin ehkä sellaiset tosi romanttiset sukat, pitsineuletta ja kukkia yms. kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Neulominen on rentouttavaa, jos voitan niin halausin Seitsemän veljestä-langasta sukat, puolisolleni, värillä ei ole väliä.

    aiholapp(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
  18. Tosi pitkät ja luonnonvalkoiset.💛

    VastaaPoista
  19. Villasukat ruskan väreissä!

    VastaaPoista
  20. Ihan minkälaiset vain! Vaikka harmaa-punaraidalliset, sellaiset jouluiset :) Kudon aina sukkia muille niin olisi ihana saada joskus itsellekin sukat ❤
    ilokseni@gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri