Omenasato on tänä vuonna runsas ja omppuja putoilee maahan valtavia määriä. Tee helpot ja nopeat muffinit ompuista. Valitse mieluimmin jauhoisia ja pehmeitä omenoita, niin ne mehustuvat uunissa taikinan sisällä maukkaiksi ja antavat kosteutta muffineille. Käytän leivonnaisissa normaalia vähemmän sokeria, jos haluat makeampia muffineita lisää 1 dl sokeria.
Maukkaat omenamuffinit
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
150 g voita sulatettuna
4-5 kotimaista omenaa
Kuori ja leikkaa omenat viipaleiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää viimeisenä sulatettu voi.
Annostele muffinivuokiin ja painele omenapaloja muffinien päälle.
Paista noin 25 min 175 asteessa.
Herkuttele lämpimänä!
Mari
Meillä katoaa vuosi vuodelta valtaosa sen ainoan puumme omenoista muumiotaudin myötä roskikseen. Nytkin tuli vain sen verran omppuja että saatiin syötyä kaikki. Helppo ja kiva ohje ja taikinan uumeniin voi sijoittaa lähes mitä vain!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinulle!
Hei Maarit,
PoistaMuumiotauti on ikävä vieras. Puusta pudonneet, viileät omenat tuovat minulle lapsuuden mieleen, kun äiti pakkasi koulumatkalle mukaan omenoita. Juu, ohje on hyvä perusohje, jota voi muokata mielin määrin ja jauhojen määrää hieman tarkkailemalla. Ihanaa syysviikkoa sinullekin!