24.9.2018

Mehevä omenapannukakku





Omenasato jatkuu ja kotimaisista omenoista on kiva valmistaa syötävää. Tässä helppo ja mehevä pannariohje, johon ei tarvitse lisätä sokeria taikinaan eikä hilloa pannarin päälle. Vierastarjottavaa saat, kun vispaat pannarin kanssa vaahtoutuvaa kaurakermaa tai kookosmaitoa. Laita kookosmaito pakastimeen tunniksi ja kauho kiinteä massa kulhoon. Massa vaahtoutui parissa minuutissa kuohkeaksi kermavaahdoksi. Sokeria ei tarvitse lisätä kumpaakaan.

Omenapannukakku (pellillinen)
8 dl maitoa
1 prk rahkaa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl kardemummaa
Päälle:
5-8 kotimaista omenaa
ruskeaa ruokosokeria
(kanelia)
noin 50 g voita

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla sekä viipaloi ne noin 1/2 cm paksuisiksi renkaiksi. Jätä omput odottamaan siksi aikaa kun sekoitat kaikki taikinan aineet keskenään. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää kaikki muut aineet. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina varovasti siihen. Laita taikinan päälle omenaviipaleet tiheästi ja ripottele päälle ruokosokeria ja halutessasi kanelia. Lisää vielä päälle puulastalla vuoltuja voilastuja. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia 220 asteessa. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele.
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti